Hostelek Prága

A cseh főváros a legnagyobb város a Cseh Köztársaságban. Beterit 496 km2 területet, 1,2 millió lakóssal akik 1/8-át teszik ki az össz lakosságnak.

A hivatalos nyelv a cseh ami hasonló a szláv nyelvekhez mint  a szlovák, lengyel. Hasznos lehet ha tudsz németül vagy angolul, talán még franciául sem rossz ha tudsz, mert azt is beszélik néhányan.

A váltópénz a cseh korona és holott elfogadják az eurot sok turista helyen, nem ajánlatos használni mert az átváltás nem éri meg.

Közlekedés

Prágának 2 fő közlekedési rendszere van a metró és a villamos. 3 metró vonal van ami nem fedezi az egész várost, de gyors és kényelmes. A villamos összekapcsol minden érdekes nézni valót, remek modja megnézni Prágát.

Praktikus, ha te első sorban tömegközlekedést akarsz használni, venni egy napos jegyet, jó áron, kb. 1oo koronáért, amit mindenre tudsz használni 24 órán keresztül. Több fajta jegyeket árulnak ha hosszabb ideig maradsz: 3,5, és 7 napra érvényeset.

Nem szükséges járművet használni, mert a legtöbb látványosság könnyen elérhető gyalogosan, de időt takaritasz meg vele. Pl. te megmászhatod a lépcsőket a Kastélyhoz a régi városrészből és lemehetsz villamossal.

Ne nagyon vegyél taxit, mert a sofőr nem mindig inditja be a fizető órát induláskor és ebből könnyen probléma lehet. Csalás nagyon elterjedt e téren.

Kerékpározás szintén jó ötlet, de ne nagyon autozz, mert nagyon könnyű sétálni a városban…