Hostel – Szorakozás Párizsban

Ha csak egy pár napod van Párizsban, biztosan fusztrált leszel mert nem lesz időd megnézni mindent. Párizsban annyi a kinálat, hogy nagyon nehéz választani! A szorakozás nagyon sokba kerülhet itt, nem csak azért mert sok a csábitás, de azért is mert az árak magasak. Pl. egy normál sör 5-6 euroba kerül. És más italok még drágábbak ha te a kávézó elött akarsz üldögélni, a látványosságok közelében. Mégis talán ezek azok a pillanatok amiket nem akarsz kihagyni: inni egy italt a legendás Cafe de Flore-ban és gondolni a hires filozófusokra…

Minden területnek meg van a sajátos bárja, de az igazi életteli légkör Párizsban van a Pace de la Bastille, Latin Quarter és a Montmartre körűl. A Rue Etienne Marcel a Les Halles környéke magába foglal sok kis, hangulatos kávézót és vendéglőt nem beszélve az előkellő üzletekről, ugyhogy az egész megér egy sétát.

Természetesen ha Te nem iszol akkor is van sok atrakcio az este folyamán Párizsban! Megnézni az Eiffel tornyot kivilágitva, az első. Minden este 21 órától kivilágitják a tornyot 1o percre, elvarázsolva az arra járokat, akik megállva csodálják a fényeket mielőtt tovább indulnak utjukra.

Nézd meg a többi látványosságot is kivilágitva, a Szajna partján sétálva, átsétálva valamelyik hidon, sétálva a St Martin kanális mellett… a párizsi éjszakák nagyon romantikusak. Táncolni szeretsz? legyen az tango vagy szalsza ne felejts elmenni a Quai St Bernard-ra ahol táncolni lehet egész nyáron ha az idő megengedi.

Étkezés Párizsban


A francia konyha világhires és Párizsba fogsz találni nagy választékot éttermekből az egyszerűtől a jobban elökellöig. Ez a két osztály között fogsz találni sok kicsi, nagyon jó minőségű kávézót, jó árakkal, de a Párizsban való étkezés mindig többe fog kerülni mint az ország más városaiban. Ne egyél a látványosságok közvetlen közelébe, hogy ne tudjanak kihasználni!

Van sok lehetőség venni szendvicset és más harapni valókat pékségeknél és enni valamelyik szép park padján.