Hostelek Paris

“Párizs a világ királynője… ” A nemzetközi hire a francia fővárosnak az egyik legnépszerűbb célállomásává teszi a világon, nagyon sok ok miatt.

Párizs betakar 5oo,ooo km2 és az itt lakók száma több mint 2 millió (majdnem 12 millió a kürnyező külvárosokkal együtt).

Franciául beszélnek és a használt pénz az euro.

Le Louvre


Megérkezés

Párizsnak 2 reptere van , Orly és Charle de Gaulle, ugy is ismert mint Rossy. Könnyen eltudsz jutni a központba busszal. Az orlybusz elvisz a Denfert-Rochereau-hoz mig a rossybusz az Opera metró állomáshoz. Az Orly-ról metróval is utazhatsz, amit Orlyval-nak hivnak.

Közlekedés Párizsban

Párizs nagyon nagy város, ha ponttól pontig akarsz eljutni használhatod a tömegközlekedést: buszt, metrót, RER. A közlekedést irányitó vállalatot RATP-nak hivják.

Nem nagyon kellemes a metróval való utazás a csúcsforgalomban de biztosan használni fogod mégis, hogy ellátogass néhány szép állomásra. Ne hagyd ki az állomásokat mint: Abbesses, Arts et Metiers, Palais Royal és Pont Neuf.

Felfedezheted Párizst hajóról is a Sajnán. Ha az idő megengedi ne hagyd ki a kerékpározást meg a sétákat. Lehetőség van kerékpár kölcsönzésre az egész városban, a Velib a legjobb. Ha az a terved, hogy ellátogass sok környékére Párizsnak egy pár nap alatt, tanácsos venni egy “csomagot” amit a RATP értékesit, nevezett: Páris Visite. Ez a csomag érvényes lehet 1,2,3 vagz 5 összefüggő napig, és 1-3 vagy 1-6 zonára. Az árak 9-5o euroig terjednek a csomagtól függően. Más lehetőség is van sporolásra csak kérdezni kell a RATP-tól a megérkezéskor. A párizsi metró nagyon ki van épitve és eltudsz jutni minden látványossághoz nagyon gyorsan egész Párizsban.

Ne utazz autóval Párizsban ha nem ismered a várost, vagy ha nincs egy jó idegenvezetőd.

Szállás Párizsban

A legegyszerübb hostel, bed and breakfast, öt csillagos hotel, mindenkinek van szállása Párizsban, pénztárcától és izléstől függően.
Ezen az oldalunkon (a jobb oldali menüben) találsz választékot hostelekből és más szállási lehetőségeket Párizs ajánlott kerületeiben. Egyetlen gombnyomással megrendelheted szállásodat!

Hogy megnézd a teljes kinálatunkat  hostelek-ből és hogy foglalj, kérünk menj a listánkra.