Hostel – Szorakozás Firenzébe

Az Olasz konyha felülmulhatatlan. Általában nagyon jól lehet étkezni az egész országban, de Katalóniában különösen. A catalán olajbogyó izesit minden ételt! Az árak változók, de mint mindenhol, kerüld el a turista negyedeket és kedvelt pizzariákat,  kisvendéglőket ahol Te nem akarsz sokat költeni. Másik lehetőség ha pénztárcád nem nagyon vastag, hogy élvezd a “happy hours-t” amit sok bár és borbár kinál: ha pl. veszel egy pohár Chiantit szabadon csipegethetsz a snack bárban.

Az olasz konyhával ellentétben, a választék nemzetközi konyhákból nem nagy.

A környék ahol jó árakért találsz harapni valót: a Santa Croce, Piazza Santo Spirito és a  Santa Maria Novella körűl.

Esti ital

Firenze egy egyetemi város ahol te szorakozhatsz későig. Az árak a környéktől függnek, de általában egy pohár bor nem kerül többe mint 5 euro. Firenzében az is egy kicsit többe kerül ha a bár vagy vendéglő teraszán akarsz üldőgélni, de meleg, hangulatos estéken ezt nem tagadhatod meg magadtól.

A legtübb bár a Piazza Santa Croce és a Piazza della Signoria oldalán van. A város déli oldalán van Oltrarno ahol táncolni tudsz a korai órákig

Ha nem akarsz inni egy italt, csak tegyél egy esti sétát a város utcáin ami egy másik, különböző arcát fogja mutatni. Nagyon romantikus!