Hostel – Látnivaló Firenzében

Sétálni Firenze utcáin a történelmi belvárosban látfontosságú, de a legszebb kincsek kivülről láthatatlanok. Áldozz legalább 2 napot a muzeumok látogatására. Itt van néhány ötlet, lényeges dolgok nézésére és csinálására:

A Ponte Vecchio és üzletek
A hires hid sajátossága, ami átivel a Arno folyón, hogy egész hosszában üzletekkel van tele. Igaz, hogy a legtöbb ékszerbolt, és ha a Te kereted nem engedi meg az e fajta emlék vásárlását, egy kellemes sétát megér.

A Piazza del Duomo, Campanile di Giotto-ról a kilátás, szószerint lélegzet elállitó- igaz neked meg kell mászni 414 lépcsőt, de megéri!

Galleria dell’Accademia
Ki nem látott legalább egy képet Michelangelo Dávidjáról? A hires szobor a Gallera dell’Accademiában van kiállitva, ami a leghiresebb múzeum Firenzében és teljesen megér egy látogatást. Minden nap nyitva van Hétfő kivételével 8:15-től 18:50-ig. A belépő 6,50 euro.

Galleria degli Uffizi
AZ Uffizi Gallery-t akkor is meg kell nézned ha nem vagy nagy múzeumlátogató.  Vénusz születése , Tavasz, Botticellitől,  Az angyali üdvőzlet , Leonardo da Vincitől és sok más nemzetközileg ismert  művet őriznek ebben a múzeumban. A hosszú sor elkerülésére érdekében ajánlatos a belépőt online megvenni. Ez 3 ekszta euroba kerül.

Piazza della Signoria
Ez az egyik legismertebb hely Firenzében ahol a Palazzo Vecchio van és innen lehet az Uffizi Gallery-be is bemenni. Itt látható a márvány mása a hires Dávid szobornak is.

A város számtalan temploma magában megér egy napos kirándulást…