Hostelek Firenze

Florence, Italie

Csak kiejtjük a szavakat: Firenze, olasz reneszánc és rögtön eszünkbe jutnak a 14. századi festők, múzeumok, toszkánai olajbogyó ligetek, a számtalan, gyönyörű emlékmű és a romantikus séták az Arno partján… egy igazi szabadtéri múzeum. Firenze őrzi gazdag történelmét, de ugyan akkor érezhető, hogy ez egy fiatal, modern, életteli város.

Megközelitőleg 400.000 ezer ember él Firenzében – Toszkána fővárosa minden évben fogad több millió turistát. Olaszul beszélnek és euroval fizetnek az árúikért. Legyen nálad mindig készpénz mert nem mindenhol fogadnak el hitel kártyát.

Transzport Firenzébe és a város körűl

A legtöbb nagy légitársaság repül Firenzébe (Alitalia, Lufthansam, Air France). Direkt járatok Genfből, Brüsszelből, Londonból stb. Firenze repülőtere Amerigo Vespucci vagy köznyelven Peretola kb. 15 percre van a várostól. A tranzsfer busz “Volainbus” 25 perc alatt van a centrumban a vasút állomásnál.

Diszkont  társaságok is mint Easy Jet, Ryan Air is repülnek egy másik repülőtérre a Galileo Galilei-re ami Pizához van közelebb.

Utazhatsz Firenzébe vonattal, busszal és autóval. A főpályaudvar Santa Maria Novella észak-nyugatra fekszik a belvárostól. Egy másik állomás is van 10 perces utazásra a várostól keletre.

Közlekedés a városban

Gépkocsizás:
A legendáris olasz autóval való utazás, nagyon sok stresszt ad a te szabadságodhoz, ez a transzport lehetőség nem nagyon használt. A közlekedési jelek nem mindenhol láthatók ami busás büntetéssel járhat. Mint mindenhol, Firenzében is a büntetés biztos bevételt jelent a városnak, de itt különösen sokat osztanak belőlük: 1200 db.-ot minden nap azaz 1 büntetést minden 40 szekundumban. A másik átgondolásra való  a (ZTL)  korlátozott közlekedési zónák amik meghatározzák merre mehetsz, mert a történelmi centrumba csak engedéllyel rendelkező autók közlekedhetnek. Nem beszélve a csillagászati árakba kerülő parkirozás, ami teljesen elfogja venni a kedvedet az autózástól. A legjobb otthagyni az autót egy városon kivüli parkolóban és gyalog bejárni a város történelmi centrumát, ami nem nagy. A busz társaság ATAF is nagyon jó ha közlekedni akarsz a városban.