Hostelek Dublin

Irland fővárosának és legnagyobb városának több mint 500.000 ezer lakósa van (1,5 millióval több Nagy Dublinnak). A lakósság relativ fiatal, a Dublinban élők 50%-a 30 év alatt van.Dublin, Irország keleti tengerpartján terül el ketté osztva a Liffez folyó által. A centrum nem nagy és könnyen bejárható gyalog. Csak 10 perc alatt elérhető az északi part fő utcája, O’Connel Street, a déli part fő utcájától, Grafton Street.

Az officielt nyelv az angol, de még mindig beszélik a Gaélique-t, Irországban. A váltó pénz itt is az euro.

Közlekedés

Ha te repülővel érkezel a repülőtér csak 10 km-re van a centrumtól. A belvárosba taxival vagy busszal tudsz eljútni, ezekből nagyon sok van mint része a tömegközlekedésnek. Ezen a szakaszon nem járnak vonatok.

Ha már bent vagy a cityben és annak ellenére,hogy nagyon könnyű gyalogolni, de te mégis utazni szeretnél valamivel, Dublin kinál számos közlekedési eszközt mint buszok(Dublin Bus), vonat(DART) és villamos(Luas) aminek csak 2 vonala van, de terveznek többet a jővőben.

Mialatt ezt irjuk a változatos tömegközlekedés integrálódik Dublinban, azaz ha veszel egy SmartCard-t, -ami kezd elterjedni a városban- ugyan azt a jegyet tudod használni a buszon mint a villamoson.

Taxi is egy jó lehetöség de nehézen találhatók az éjszakában. Attól függően, hogy hol vagy, talán a legkönnyebb csak sétálni.

Utóljára, ha te jól fel vagy szerelkezve vagy nem esik az eső, nagyon jól fel lehet térképezni a várost kerékpáron. Mint pl. Párizs már Dublin is rendelkezik kerékpár kökcsönzővel a Dublinbikes-el.