Hostel – Szorakozás Berlinben

Étkezés Berlin éttermeiben

A Berlinben való étkezls nem fog Neked sokba kerülni.  A turisták álltal látogatott helyek természetesen drágábbak, mint pl. a z  Unter den Linden Mittében, de nagyon sok környék van ahol olcsón lehet enni. Mitte-t jó elkerülni ha nincs sok  költőpénzed.
Berlin kinál nagy választékot különböző konyhák ételeiből főleg küzép-keleti és ázsiai ráhatással. Ne haggy ki egy sétát a berlini piacon sem, megéri!
Neked biztosan fog izleni a tradicionális berlini villásreggeli. A végén észre fogod venni, hogy több sósat mint édeset ettél, mint pl. gyümölcs-juice brióst vagy  jenentős kombinaciót húsokból meg sajtból. A német kolbász elragadtatással tölti el a kolbász rajongókat. Berlini specialitás a “curry wurst” (karris kolbász) amit szerviroznak éttermekben de az utcai árúsoknál is megtalálod. A legfinomabb curry wurts- t a Eberswalder Strasse vonat állomáson lehet kapni, a U2-nál. Álltalában savanyú káposztával és kruplival szervirozzák.

Ital Berlinben?

Berlin városa vibráló és divatos és bőséges választék van helyekből aho táncolni lehet és inni egy pár italt.

Az a része a városnak ahol a legtöbb bár van talán a Oranienburgerstrasse,  kelet Berlinben és szintén itt van a Prenzlauer Berg  környék is. Sör imádoknak meg kell kostolniuk a berlini specialitást a Berliner Weisse ami egy keserű búza sör, üvegben. Nyáron kapható a “Weisse mit Schuss” (búza sör egy árnyalat málna sziruppal) ne hagyd ki, nagyon jól frissit!

Nem szereted az alkoholt? Anélkül is sok mindent tudsz csinálni Berlinben. Pl. látogasd meg valamelyik operát a város 3 Oparaháza közűl vagy menj moziba vagy szinházba a 13ö közül biztosan fogsz majd találni egyet.  Berlinale, a hires filmfesztivál minden év februárjának végén van.

Táncolj Berlinben

Ha táncolni szeretnél azután, hogy ittál egy italt, ne félj nem maradsz le semmiről- csak éjjel 1 órakkor kezdenek!