Hostel – Látnivaló Berlinben

Berlint a történelem alakitotta. Nem látogathatsz el Berlinbe anélkül, hogy megnézd a maradványait a berlini falnak “”Wall of Shame”” ami ma már csak szimbóluma a távoli multnak. A több mint 20 éve nyitva levő “”Vas Függöny”” -t kis darabokban eladták a turistáknak! A fal majdnem teljesen eltünt, de a város készitett egy 29 tablóból álló történelmi utazást.
Azok akik érdeklődnek  Berlin történelmének e része iránt, megnézhetik a fal muzeumot ami a Checkpoint Charlie-nál található, ami régen a határ átlelő hely volt a két városrész között. A muzeum permanent kiállitást kinál a fal historiájáról.
A cim: Friedrichstraße 43-45, D-10969 Berlin-Kreuzberg
Tudsz találni egy dokumentációs központot is ami benyomást keltő arkivumot kinál a Vas Függöny historiájából.
A cim: Bernauer Strasse 111, 13355 Berlin-Mitte.

Another symbol of the city that you shouldn’t miss is the Brandenburg Gate, which dates from 1791. During the Cold War, this was on the east side of the town. Only pedestrians have access to the Gateway can pass through it freely. A város másik szimbolja amit nem szabad kihagynod a Brandenburg-i kapu, mi 1791,ben épült. A hideg háború idején ez a város keleti részéhez tartozott. Csak gyalogosan lehet átmenni alatta.

Ha Te jobban érdeklődsz a művészetek iránt akkor látogasd meg a Múzeum Szigetet ami a Spree folyón van. Itt található több múzeum: az Öreg múzeum, az Óreg Nemzeti múzeum és itt található a Berlini Katedrális is. Az elkövetkezendö évekre tervezik a múzeumok renoválását amiket az idő és a történelem rongált meg.

Hogy teljes legyen a történelmi kirándulás, meg kell látogatnod a Keleti Oldal Galériát ami az Oberbaum hid és a Keleti pályaudvar között helyezkedik el. Ez egy 1,3 km hosszú, kültéri galéria ami magába foglal több 100 nemzetközi müvész művét, inspirálva a Fal lerombolásától.  Sajnos a környezet szennyezés és grafitti erősen megrongálta ezt a nemzeti emlékmű galériát, de a restaurálás utban van.

Ha kellemes környéket akarsz látogatni a Mitte ilyen, speciálisan az Uter den Linden oldalán(ami Berlin Champs Elysees-e). Műemlék mint a Reichstagami 1894-ben nyilt meg, hogy a német parlamentet foglalja magába. 1933-ban leégett de 1999-ben megnyilt  miután újjá épitették a hires arkitekt Norman Foster tervei alapján.

A TV torony (Fernsehturm Berlimner) a legmagasabb torony Berlinben ahonnan lélegzetelállitó kilátás van a városra és annak emlékműveire a két panoráma pletformról amik 203 és 207 méterre vannak a föld szinétől.  Te látni fogod, hogy Berlin nem csak betonból áll mint ahogy sokan képzelik hanem sok zöld hely van a városban. Csak a toronyban van 365 m2 zöld terület.  Azt javasoljuk vedd meg a jegyed online, ha elakarod kerülni a nagyon hosszú sort látogatókbó,l akik mindannyian megakarják nézni Berlin legfontosabb látványosságát.

Foci rajongók figyelmébe ajánljuk az Olimpiai Stadiont, ahol a 2006-os Világbajnokságot tartották.