Hostelek Berlin

Berlin nagyon nagy, sokkal nagyobb mint Párizs! Észak-kelet Németországban fekszik 12 igazgatási területtel és mindegyik a saját stilusával kinál több “”belvárost “”.

Az utolsó számlálásnál Berlinben 3,5 millio benszülött élt plussz 5 millió ember a világ 180 országából.

A beszélt nyelv német (egyre többen beszélnek angolul is) a váltópénz itt is az euro.

Közlekedés Berlinben

A város olyan nagy, hogy nem tudsz eljutni mindenhova gyalog. Használd a tömegközlekedést. Mint más városokban itt is busszal villamossal és vonattal (megfelel a párizsi RER-nek)közlekednek. A BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) üzemelteti a közlekedési eszközöket, ami az egyik legmodernebb és effektivebb Európában és konstant fejlesztik. A villamosok jobban a keleti oldalon közlekednek. Ha van időd bérelj kerékpárt, mert a város lapos és kinál magasan kifejlesztett, biztonségos kerékpárutakat. Ha szükséges, felviheted a kerékpárodat a vonatra.

Ha a keleti oldalról akarsz a nyugati oldalra menni vagy forditva a 100 és 200-as buszok nagyon praktikusak.

Different közlekedési eszközöket használhatod ugyan azzal a jeggyel aminek árát a zónák száma amikben utazni akarsz határozza meg. Napos bérletet is vehetsz amit korlátlanul használhatsz.

És természetesen Berlint elválasztja a Spree folyó amin utazhatsz hajóval, kombinálva a hasznost a kellemessel. Minden fajta kirándulásra van lehetőség.

Berlin is huge, much bigger than Paris! In north-eastern Germany, Berlin has 12 administrative districts, each with their own style that offers kind of several “downtowns” in Berlin.

On the last count, Berlin had 3.5 million inhabitants and a total of 5 million people originating from 180 countries.

The language spoken is German (English is also frequently spoken), and the currency used is the euro.