Hostelek Barcelona

Plaza Real Barcelone

Katalónia fővárosa, a virágzó és vibráló Barcelona, Spanyolország második legnagyobb városa, kb. 100 km2 területen fekszik, 1,6 milló lakossal. A Földközi tenger partján elhelyezkedve a város nagy spanyol centrum nem csak gazdaságilag de kulturálisan és turisztikailag is. Két nyelven beszélnek a városban spanyolt és katalánt. A feliratok és hirdetések katalánul vannak irva, de ha te spanyolul beszélsz az emberekhez, ezen a nyelven fognak válaszolni. Itt is az euro a váltópénz.

Közlekedés Barcelonában

A legtöbben metróval, busszal vagy taxival közlekednek. A legegyszerübb és praktikusabb a metró, ami  kijjebb fekvő látványosságokat is elérhetővé tesz a látogatoknak, mint pl. Park Guell.
Ha a metróval többször akatsz naponta utazni, a legolcsóbb venni egy több napos turista jegyet ami a buszokra is érvényes. De vehetsz 10 jegyet is egyszerre ami még mindig olcsóbb mint ha egyenként vennéd őket.

Használhatod az “ugorj fel, ugorj le” emeletes buszokat is amik elvisznek a jelentősebb látnivalókhoz. Ha megvettél egy jegyet bárhol a városban, akkor azt használhatod egész nap, csak “csak ugorj fel és le”.

A belváros, a gótikus negyed látogatása a legegyszerübb gyalogosan mint ahogy a Las Ramblas is.