Hostel – Szorakozás Amszterdamban

Amsterdam de nuit

Nappali látványosság van bőven Amszterdamban de az éjszakai életnek is nagy a vonzó erelye.  Te talán már tudod, hogy itt okvetlenül élvezni kell az éjszakai életet. Pihenj egy kicsit késő délután a te hostel-edben ha elfáradtál, de Neked át kell élned az éjszakai életet Amszterdamban!

Ha Te szeretsz táncolni, számtalan jó hirű klubbot találsz itt. A legtöbb a Rembrandtplein és a Leidseplein körül koncentrálódik de a város más részén is megtalálhatóak.

Ha enni akarsz, találsz itt számos éttermet akik a világ minden tájáról kinálnak ételt.  Hozzávetőlegesen elég olcsón tudsz enni Amszterdamban. Nagy a kinálat és tudsz találni utcai árusokat, bárokat ahol harapnivalót kinálnak kevesebbért mint 5 euro.

Az éjszakai szorakozás drága lehet a turisták által kedvelt helyeken, mint mindig. Nagy az árkülönbség egy pohár Heineken-ért, attól függően, hogy hova mész. A turista környékek Dam Square, Red Light District, Damrak Street a Central Station elött, Rembrandtplein vagy Leidseplein nagy választékot kinálnak bárokból, éttermekből.  Csak probáld ki őket mérsékkel!! Te biztosan fogsz találkozni sok fiatallal akik csoportosan jönnek Amszterdamba szorakozni csak egy hétvége erejéig.

Meg kell jegyeznünk, hogyha te nem szereted az alkoholt de inkább előtérbe helyezed a hasist, Amszterdam a hely ahol nyaralnod kell. Itt legálisan vehetsz marihuana-t saját magadnak az úgynevezett coffeeshop-okban. Ezekből van sok a régi városban a Central Station és a Damsquare között.

A 47 hektáron elterülő Vondelpark nyugatra fekszik a Leidseplein-en aminek a szabadtéri szimpadán az egész nyár során mindenféle szinház és zenei előadásokat nézhetsz.