Hostel – Látnivaló Amszterdamban

Musée van GoghMinden évszakban érdemes megnézni Amszterdamot de ősszel és télen meglehetősen szürke a város, esős és a szél nagyon erősen tud fújni. Ilyenkor a beltéri programokra koncentrálj.

Amszterdam kulturális öröksége megkapó de műemlékei kevésbé ismertek. A város legnagyobb atrakcioja: muzeumai. Okvetlenül látogasd meg a festő Van Gogh templomát, a Rembrandt házat ahol a művész élt 1639-től 1660-ig és ahol sok műve ki is van állitva.

A zöldellő helyek is igen népszerűek. Az Amszterdam Bos egy nagy erdő amit a 30-as években telepitettek és főlderitheted gyalog vagy kerékpáron.

Az időt használhatod hosszú gyalogtúrákra a kanálisok mentén vagy kerékpározhatsz ahogy az ott élők teszik. Hosszú kellemes órákat is eltölthetsz a környező kávézókban. Az légkör nyugodt és egyszerű de örökké változó.

Generált a belépők drágák 7 és 10 euro között. Ezért mi azt tanácsoljuk vedd meg az Amszterdam I Pass-t ha megakarod nézni a nevezetességeket. Az AIP számtalan kedvezményt ad és ingyenes utazást. (Több infot találsz a generált info oldalunkon.)

A régi központ annak ellenére, hogy nagyon turista dominált abszolut megér egy látogatást.

Ha már a régi városban vagy, az érdekes Red Light környék megérdemel egy látogatást. A bohém diszletek és a virágzó legális prostitucio nevezetes. Ha te akarod látni a Red Ligh környéket teljes lényegében tedd azt naplementekor, sötétedés előtt.