Hostelek Amszterdam

Amsterdam

Hollandia fővárosa Amszterdam nem nagy város (csak 200km2) de minden megtalálható itt, mendenki szorakoztatására- a fiatal hátizsákosoktól, a családokig.

Amszterdam lakói hollandul beszélnek, de nagyon sokan beszélnek perfektül angolul is.Mind a legtöbb európai országban az euro a váltópénz.

Amszterdam arkitekturája ahol a moder épületek váltják a hagyományos épületeket nagyon kellemes benyomást tesz a látogatókra. Nem beszélve a sok parkról, muzeumról és számtalan látványosságról, neked az is nagyon fog tetszeni ha csak végig sétálsz a városon a te youth hostel-edtől.

A város közepes nagysága meglehetősen künnyűvé teszi a látogatást. Gyorsan megtudod nézni a régi várost, majd a szomszédos Piros Lámpás Környéket, ezután pedig a muzeum környéket délebbre.

Közlekedés

Tengerpart nélkül Amszterdamban ideális kerékpáron közlekedni. Ha te autóval érkeztél rövid időn belül a parkolóban kivánod hagyni az autót. Fele az amszterdami benszülötteknek kerékpározik. Te is tudsz bérelni magadnak egyet nagyon sok helyen a városban. Kövezsd a szabályokat és vigyázz a gyalogosokra és  a villamosoknak mindig elsöbségük van!

Van egy autóval behajtani tilos környék is nem messze város központjától az ugynevezett GWL grund.

Ha messzebre akarsz utazni vagy elfáradtál a tranzit hálózat nagyon efektiv. Sok villamos járat hálozza be a várost, nem beszélve a busz járatokról meg a földalattiról. Mind a három járművet ugyan az a társaság üzemelteti (GVB) és kinál jegyet ami használható különböző kombinációban.

A legolcsóbb utazási mód és élvezni a város nevezetességeit: venni egy Amszterdam I Pass-t. Ez kapható 1, 2,és 3 napra és nem csak korlátlan tömegközlekedési eszközök  használatára jogosit fel, de ingyenes belépésre 30 muzeumba, plissz 50 specialis ajánlatra pl. kirándulóhajóra.

Ne hagyd el oldalunkat anélkül, hogy megrendelted volna a szállásodat! Ha még nem tetted volna ezt, használd ki a mi azonnal megrendelhető hotel szobáinkat vagy youth hostel-einket Amszterdamban.  Nagy választékunk van különböző szállás lehetőségekből jó áron.