Ifjúsági Szállások: Edinburgh

Hostelt, ifjúsági szállót, olcsó hotelt, apartmant, turistaszállót, panziót, vagy szállást keres Edinburgh-ban? Ne keressen tovább, minden jó ajánlat Edinburgh-ban Hostelek.com. Havonta több ezer különböző korú vendég foglal szállást minden környéken, ami megtalálható Edinburgh-ban. Ezen az oldalon könnyen talál szállást a belvárosban, trendi környéken, és egyetemi területen, közel buszpályaudvarhoz, vasútállomáshoz, repülőtérhez és minden látványossághoz Edinburgh-ban.

Városrészek

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Castle Rock Hostel View All Images

Enjoy being in Edinburgh's best location & being at the very heart of the city. We are a stroll from the bus, train and the airport bus and a 1 minute walk from Edinburgh Castle, 1 minute from the Royal Mile & 1 minute from the Grassmarket. We are in a relatively quiet street but the city's wonderful late night-life is also just around the corner - ideal! Edinburgh Airport is 10.5 km away. Supermarket,market, cafes, bars & restaurants all nearby. The Scotch Whisky Experience around the corner.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Royal Mile Backpackers View All Images

Situated smack bang in the city-centre overlooking Scotland’s most famous street – The Royal Mile. Located halfway between Edinburgh Castle and Holyrood palace, you can’t get much closer to the city centre attractions; bars, cafés, restaurants and nightclubs Step outside and be at the centre of it all. Guests also enjoy the benefit of access to the lively, bustling High Street Hostel with its wide range of facilities.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kick Ass Greyfriars View All Images

Located in the Grassmarket only 5 minutes' walk from Edinburgh Castle and 3 minutes' walk to Royal Mile, The Elephant House and Greyfriars Kirkyard. Grassmarket, Armstrong's, Edinburgh Castle, The Scotch Whisky Experience all 0.4 km away. Edinburgh Military Tattoo, National Museum of Scotland, University of Edinburgh, Edinburgh Festival Theatre and the Royal Mile are just under 1 km away. Edinburgh Airport is 10.5 km away. A supermarket, bars, cafes and restaurants are all here.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - High Street Hostel View All Images

We are located right in the centre of the Old Town of Edinburgh, in the oldest part of Scotland's capital, where gas lamps light up elegant buildings and cobblestone streets. All the main attractions of this beautiful city are a mere stone throw away. Stroll to the majestic Edinburgh Castle up the road, or take a quick hike to see the stunning views from Arthur's Seat. Only 5 mins stroll from Edinburgh Railway Station. Edinburgh Castle is a 10-min walk. Supermarket, bars, cafe's all around.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Safestay Edinburgh View All Images

Stay at Safestay Edinburgh and you’ll be within easy walking distance of The Royal Mile, Clifford’s Tower, Edinburgh Castle, The Grassmarket, National Museum, The Edinburgh Dungeons and much more!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - CoDE Pod Hostels - THE LoFT View All Images

Mi található a gyalogos távolságra a legtöbb fontos látnivaló, és mi kényelmesen található a kapcsolatok és a repülőtérre. A vonat és a buszpályaudvar mindössze néhány perc sétára található a szállótól.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's Inn, Edinburgh View All Images

St Christopher’s Edinburgh is located in the centre of the Scottish capital amongst the charm of the Old Town - right next to Waverley (central) station, opposite the Edinburgh Dungeon and minutes walk from the Royal Mile and the Edinburgh Castle.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kick Ass Grassmarket View All Images

Located in the Grassmarket only 3 minutes' walk from Edinburgh Castle and 3 minutes' walk to Royal Mile, The Elephant House and Greyfriars Kirkyard. Grassmarket, Armstrong's, Edinburgh Castle, The Scotch Whisky Experience all 0.4 km away. Edinburgh Military Tattoo, National Museum of Scotland, University of Edinburgh, Edinburgh Festival Theatre and the Royal Mile are just under 1 km away. Edinburgh Airport is 10.5 km away. A supermarket, bars, cafes and restaurants are all here.

Tulajdonosok és vezetők
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Edinburghben!

Az ,,Auld Reekie’’ szinte robban a minden féle csinálnivalótól. Szó szerint! Egy ősi vulkán ésa modern épitészet békésen megférnek egymás mellett és a jólismert Edinburgh-i vár és őrködik és nézi a várost, amit ,,az észak Athén’’-jének neveznek. Van itt valami minden hátizsákosnak és csoportnak, legyenek azok kultúra-keselyűk vagy komédia rajongók. Edinburgh az egyik legjobb város az Egyesült Királyságban élni, és biztosan kicsal a kollégiumodból, hogy körbe táncoltassa veled a várost, mely szinte szétdurran a sok tennivalótól. Van a belvárosban pompás-de-olcsó és dicsőségesen kopott-sikkes ifjúsági szálló, így élhetsz egy Edinburghi élményt, anélkül, hogy csődbé mennél. Csak egy lépésre a városközponttól találsz ifjúsági szállókat, bárokat és üzleteket, múzeumokat és a gyönyörű kinti világot, amelyek segítenek gerjeszteni egy nem-túl-pici étvágyat. Itt az idő! Ugrás Skócia lüktető sivébe, ahol egy mense élménye lesz az ifjúsági szállókban, a skót fővárosban.

Mássz Fel Artúr Székéhez

Hagyd ott egy kicsit az ifjúsági szállót és töltsd a napot ott, ahol sokan azt gondolják, Camelot állt. 250 m magasan a gyepek fölött van Holyrood Park, a kihalt vulkán ami előhozza belőled a szunnyadó kalandort és a város felé szép kilátással jutalmaz.. A május elseje hagyománya szerint, a fiatal asszonyok megmosták az arcukat a domb hajnali harmatával, hogy szépek legyenek. Szerintünk ez bárkinek, bármkor felfrissítő lenne!

Kerület:Holyrood

Kirakat Nézés a Victoria Street-en

Még a hátizsákosoknak is van belső divatláza. Gyógyulj ki belőle a dicsőségesen kanyargós Victoria Streeten. Kezdd a IV. Görgy hídnál és mintha-költsd a pénzedet egész a Grassmarketig. Minden itt van: trendi divat a Swishben, időtlen gyapjúszövetek a Walker Slaterben, szimatra való régi kötetek az Old Town Bookshopban és büdis sajt az Ij Mellisben.Még a hátizsákosokban is bújkál egy kis belső divatláz. Gyógyulj ki belőle a dicsőségesen kanyargós Victoria Streeten. Kezdd a IV. Görgy hídnál és tetesd, hintha elvernéd a pénzedet végig egészen a Grassmarketig. Minden itt van: trendi divat a Swishben, időtálló gyapjúszövetek a Walker Slaterben, szagló régi kötetek az Old Town Bookshopban és büdös sajt Ij Mellisben.

Kerület:Óváros

The Meadow (A Mező)

Szívd be az edinburghi napsugarat vagy húzódj meg a fák foltos árnyékában az edinbughi egyetem diákjai mellett, az előadásokszünetében Ezegy fűvel borított zöld híd az Óváros és a Southside között, ugyanakkor, kiváló hely megpihenni, vagy kódorogni a nyugodtabb külvárosban.

Kerület:Newington

Edinburgh-i vár

Egy kialudt vulkán tetején ül a vár amit minden hátizsákosnak meg kell látogatni. Nem csak elbűvölő, hanem segit is megismerni az utakat amelyek alattad kanyargoknak. Figyeld, hátha látsz szinészeket turistacsoportokat vezetni.

Honlap: http://www.edinburghcastle.gov.uk/

Cím: Edinburgh Castle, Castlehill EH1 2NG

Kerület:Óváros

Telefon: 0131 225 9846

Az Edinburghi Várbörtön

Ez a megsikíttató, kalandos helyiség bemutatja skót gazemberek, tolvajokat és zsiványok 1000 éves történelmét. Szinészek, speciális hatások és túravezető színészekkel járgányos utazások során életre kelnek a kínzókamrák lakói, a sorozatgyilkosok… még a helyi kanibált, Sawney Bean-t is láthatod!

Honlap: http://www.thedungeons.com/edinburgh/en/

Cím: 31 Market Street, EH1 1DF

Kerület:Óváros

Telefon: 0871 423 2250

The Stand Komédia Klub

Edinburgh egyetlen teljes időben komédia helyszíne, The Stand a helyi tehettségeket mutatja be. Minden este van előadás, így egész úton a szállásod felé nevetni fogsz.

Honlap: http://www.thestand.co.uk/

Cím: 5 York Place, EH1 3EB

Kerület:Queen Street

Telefon: 0131 558 7272

Our Dynamic Earth

Ezt a helyet jobb kerülni az iskolai szünetek alatt, de amikor a gyerekek visszavonultak a padok mögé, lődd ki magad ebbe az interaktív kiállitásokkal teli világba, mely elmeséli a Föld történetét.

Honlap: http://www.dynamicearth.co.uk/

Cím: Holyrood Rd, EH8 8AS

Kerület:Holyrood

Telefon: 0131 550 7800

Southside

A Southside Edinburgh egyetemvárosa, tele diákoknak való helyekkel, ahol lehet enni, inni és pihenni. Mivel a diákok számára épült, ez egy különlegesen hátizsákbarát hely.

Megfizethető Itt élnek a helyiek

Az Óváros

Edinburgh szive, az Óváros tele van elegáns kőépületekkel, múzeumokkal és híres látnivalóval, beleértve a várat, a St Giles-Székesegyházat és a Skót Nemzeti Galériát.

Szép épületek Központ Turista

Princes Street

Lehetetlen elkerülni a Princes Street-et, ezt a vásároló főutcát, ahol tiltott a közlekedés, kivéve a villamosokat, buszokat és taxikat. Az összes épület az utca északi szélén áll, igy gyönyörű a kilátás az Óvárosra és az Edinbughi várra.

Világmárkák Sétálóutcák Központ

Edinburghi Nemzetközi Fesztivál (Augusztus)

Négy héten keresztül augusztusban ez a fesztivál az előadóművészet teteje, mely elsőosztályú szinházat, táncot és zenét mutat be. Ez a világ legnagyobb művészeti fesztiválja. Ne maradj le róla.

Honlap: http://www.eif.co.uk/

Hogmanay (December)

Edinburgh sokaknak a Szilvesztert jelenti. December 31-én a városból egy nagy utcai buli lesz. Mindenkinek Edinburghben kell szilveszterezni, életükben legalább egyszer. Igy szól a tövény!

Edinburghi Fringe Fesztivál (Augusztus)

Nagyon népszerű az ifjúsági szállólakók és hátizsákosok körében, a Fringe ugyanakkor zajlik, amikor a Nemzetközi Fesztivál. A kisérleti munkák és a feltörekvő tehetségek bemutatója, sok ingyenes előadással.

Honlap: https://www.edfringe.com/

Edinburghi Jazz és Blues Fesztivál

Júliusban a fesztivál tíz napja alatt az utcák megtelnek zenével. A világ minden tájáról 400 virtuóz előadóérkezik, hogy meglepje a jazz rajongóit.

Honlap: http://www.edinburghjazzfestival.com/

Meadows Fesztivál (Június)

Egy ingyenes, önkéntesek által rendezett zene és közösségi fesztivál júniusban. Három szinpad van, azonkívül egy kutyaverseny, művészeti versenyek és még sok más. Lépj ki a szállásodról és ismerd meg a helyi életet.

Honlap: http://www.meadowsfestival.org/

Cím: The Meadows Melville Drive, Edinburgh, Midlothian EH9 9EX, United Kingdom

Kerület:Newington

Edinburgh Mela (Augusztus)

A világzene és tánc ünnepe a Leith Linksen, ami egykor golfpálya volt és ugyanakkor egy remek lehetőség a világjáró hátizsákosokszámára hogy nemzetközi ételeket kóstoljanak.

Honlap: http://www.edinburgh-mela.co.uk/

Cím: Links Gardens, Edinburgh EH6 7QR, United Kingdom

Kerület:Leith Links

Union of Genius

Itt a megállásra késztető házi levesek visznek Téged egy világkörûli túrára, a libanoni citromos, lencsés spenótleves a marokkói hariráig, amelyeket mind egy jó nagy darab kenyérrel tálalnak. Nap mint nap hat különféle leves közül lehet választani.

Honlap: http://www.unionofgenius.com/

Cím: Forrest Rd, EH1 2QN

Kerület:Óváros

Telefon: 0131 226 4436

Fotók: https://www.facebook.com/UnionOfGenius/photos_stream

Lovecrumbs

Csikorgasd a fogad, amig nem kapsz ,,snasters’’-t (fordtás: bűnös szenvedélyeket) a Lovecrumbsba. Itt tortát készítenek… és semmi mást! Ha nekünk is ilyen finomra sikerülne a torta, mi se csinálnánk mást.

Honlap: http://www.lovecrumbs.co.uk/

Cím: 155 West Port, EH3 9DP

Kerület:West End

Telefon: 0131 629 0626

Hemma

Vess irányt a Hemma felé egy éhes hátizsákos reggeliéért: itt vár haggis, szalonna, buggyantott tojás, pirított burgonya, gomba és egy nagy darab kenyér a helyi Mana House pékségből. A Bloody Maryk legendásak!

Honlap: http://www.bodabar.com/hemma/

Cím: 73 Holyrood Rd, EH8 8AU

Kerület:Holyrood

Telefon: 0131 629 3327

Bramble

Meg szeretnél szökni a kollégiumról egy koktélre? Ebben a otthonos bárban nagyon finomakat kevernek. Munka után nyugalmas, de péntek vagy szombat este egy frenetikusabb élmény vár rád sok gyönyörű ember között.

Honlap: http://www.bramblebar.co.uk

Cím: 16A Queen Street

Kerület:Queen Street

Telefon: 0131 226 6343

The Liquid Room

1997. májusában nyílt meg a Liquid Room, mindenféle művészeti ág előadóinak szemérmetlenül hosszú listájával. Előadott már Snow Patrol, De La Soul, Kaiser Chiefs és Black Eyed Peas.

Honlap: http://www.liquidroom.com/

Cím: 9C Victoria Street, EH1 2HE

Kerület:Óváros

Telefon: 0131 225 2564

The West Room

Ez egy pattanó helyszin egy munkaidő-utáni koktélre. Lazíts egy kicsit Edinbugh legnagyobb lámpaernyői alatt vagy keverd a saját koktéledet egy koktélkeverő mesterkurzuson.

Honlap: http://www.thewestroom.co.uk/

Cím: 3 Melville Place

Kerület:West End

Telefon: 0131 629 9868

Romanes & Paterson

Princes Street telistele van nagy üzletláncokkal és áruházakkal, valamint skót ajándéktárgyakat áruló üzletekkel. Nézz ki magadnak valami tartan szövetet a Romanes & Patterson-nél. Ott ár 1878 óta árulják a kiltet és más tartan tárgyakat.

Cím: 62 Princes Street, Edinburgh EH2 2DF

Kerület:Princes Street

Telefon: 0131 225 4966

Out of the Blue Bolhapiac

Minden hónap utolsó szombatján böngéssz a sok csecsebecse és öreg kincs közt, ami nélkül hirtelen úgy érzed, nem tudsz élni…

Honlap: http://www.outoftheblue.org.uk/out-of-the-blue-flea-market/

Cím: Dalmeny Street

Kerület:Leith

Edinburghi Termelői Piac

Nehéz dolog a péntek esti bulizás után kitántorogni az ágyból, de ez a díjnyertes szombat reggeli piac több, mint 50 termelő árujával, ami lehet hús, hal, sajt, chutney, kenyér vagy biósör segit legyőzni a nehézségi erőt. Szerintünk éredemes…

Honlap: http://www.edinburghfarmersmarket.co.uk/

Cím: Castle Terrace, Midlothian EH52 6RH

Kerület:West End

Telefon: 0131 220 8580

Menj El Múzeumba És A Mezőre

Amikor hátizsákos vagy, oda kell figyelni a költségekre. A legtöbb galéria és múzeum ingyenes, és sokmindent lehet kint a szabadban is csinálni. Tehát, szeresd meg Edinbugh ligeteit!

Felejtsd El Az Augusztust!

Nyáron annyi a fesztivál, hogy Edinbugh nagyon megdrágul. Látogasd meg inkább máskor. Vagy legalább foglald le korán a helyedet!

Térj le a járt utakról

Az ifjúsági szállók lakosai és az egyetisták között nagy a hasonlóság. Menj tehát a Southsidera, ahol rengeteg hétközbeli élvezet vár rád, amit igazából az egyetemistáknak szántak. Ráadásul, megismerheted Edinburgh fiatalainak életét is.

Olvasd El A Listát

Tekintsd meg ezt a listát, hogy tájékozódj:y mi mikor van ingyen a város sörözőiben és más helyiségeiben: https://www.list.co.uk/events/where:edinburgh/ (angolul)

Repülőterek

Az Edinburghi repülőtér 8 mérföldre (12 km) nyugatra van a várostól. Többféle úton lehet a városba bejutni. Az Airlink 100 egy 24-órás buszjárat az Edinburgh Repülőtér és a Waverley híd között (közel a Princes Street és a fő vasút- és autóbuszállomásokhoz). A Stop D-ről indul és tiz percenként jár csúcsidőben. 30 perce körül tart az út a Waverley híd felé. Egy egyirányú jegy £4.50, amit a vezetőnél, a megállókba vagy a repülőtéri információs pultnál lehet váltani, valamint a következő weboldalon: www.flybybus.com.

Ha későn érkezel (00:47 és 04:17 között, bármelyik éjjel), az N22-es éjjeli busz indul a városba és  az Ocean Terminal felé, South Gyleon keresztül. 30 percenként indul és 28 perc az út a Waverley Stepsig, és a £3 árért korlátlanul utazhatsz egy éjszakán át.

Egy kerülősebb útra, ami az RBS World Headquarters, a skót Parlament és a Holyroodhouse palota felé is elmegy, szálj a 35-ös buszra. A Stop F-ről indul napközben minden 15 percben, hétfőtől szombatig,este és vasárnap pedig minden 30 percben. Az út k.b. egy óra, a egy egyszeri jegy ára £1.50.

Villamos

Villamossal gyorsan eljutsz a repülőtérről a városközpontba és az ifjúsági szállókba. Válts jegyet a jegykezelő automatánál a repülőtéri villamos megállóban. Egy egyszeri jegy elővételbena városig £5, de az ára £10-ra is felmegy ha a járművön veszed. Villamossal kb. 20 perc alatt eléred a városközpontot.

Vasút

Az Edinburgh Waverley Stationt fölújítják, de a sok megszokott kávézók, szolgáltatások és kocsibérlés még mindig működnek, amit elvárnál egy nagy vasúti csomóponttól. Van néhány nagyon szép vonatút a nyugati parton St Andrews felé, ami átvisz a Forth hídon.Vagy, egy gyors kiruccanásra elvonatozhatsz Berwick-upon-Tweed-ig, hogy egy kicsit a tengerpartot is megnézd.

Közlekedés

Villamos

A villamos, melynek 15 megállója van, gyorsan elvisz a városon belül szinte bárhová. Most ráadásul még kerékpározhatsz is a villamosig. Két szimpla jegy a City Zone-on (városi zónán) belül (az Airport Zone-t nem beleértve) £1.50-be kerül, egy 24-órás DAYticket pedig £4 és érvényes a villamosra és a buszra is. Ez az ár £9-ra emelkedik, ha az Airport Zone-ra is érvényes jegyet veszel.

Busz

Töltsd le a Transport for Edinburgh app-ot az Apple App Store vagy a Google Playről, hogy könnyebb legyen az autóbusz viteldíjjakat fizetni. Tölts m-jegyeket a telefonodra és az app figyelmeztet a következő busz vagy villamos érkezéséről, illetve indulásáról.

A buszok (kivéve az Airlink) csak pontos összeget fogadnak el, tehát jobb, ha van nálad aprópénz, vagy ha m-ticketet használsz.  A vezetőknél nincs visszajáró pénz, így az m-ticket a legjobb megoldás, ha nem gondolod, hogy meglesz nálad a pontos összeg.

Kerékpár

Ez egy kiváló közlekedési mód, főleg amikor szép az idő. Egy kerékpár kölcsönzése £15 és £20 között kerülhet naponta vagy £70 és £90 között hetente. A Cycle Scotland üzlet csak egy hét perces séta az állomástól, az óváros szivében. Ott kerékpárutakat is tudnak neked ajánlani, vagy bemutathatnak egy idegenvezetőnek.

Taxi

 Leinthetsz egy taxit, ha ég a lámpája. Este, egy taxi sorhoz menni a legjobb opció. (Ha taxit hívsz, kb. 80p-vel drágább.) A taxi soroknál segítenek dolgozók, viszont jobb, ha tudod, hogy ha ittas vagy, a vezetőnek nem kötelező téged szállítani.

Nyelvek: ANgol

Valuta: Font

Feszültség: 230V, 50 Hz

Hívókódok: +44 Skócia (Egyesült Királyság), 0131 Edinburgh

Posta: 

A fő posta iroda Edinburgh West End-be (nyugati részében) van, csak egy rövid sétára a Haymarket állomástól.

4a West Maitland Street, EH12 5DS

West End

+0131 229 5906

Kórház: 

Baleset és Sürgösségi Osztályok (Accident and Emergency Departments, A&Es):

24-órás A&E Royal Infirmary of Edinburgh 
51 Little France Crescent, Edinburgh EH16 4SA
+0131 536 1000

24- órás A&E Department, St John’s Hospital

Livingston Howden Road West,

Livingston, West Lothian EH54 6PP

+01506 523000

Turista információ: 

3 Princes Street, EH2 2QP

+0131 473 3868

Van egy másik turista iroda az edinburghi repülőtéren.

Tipikus nyitvatartás: 

Általábanba, a boltok 9:00-től 17:30-ig vannak nyitva. Csütörtökön késöbb is lehet vásárolni, 19:30-ig vagy 20:00-ig. Sok nagyobb üzlet vasárnap is egész nap nyitva tart. A borozók, a bárok és az éttermek még tovább is nyitva tartanak.

Segélyhívó számok: 

Hívd a 999 vagy 112 számon a mentőszolgálatot, a rendőrséget vagy a tűzoltóságot tudod elérni.

A 808 egy 24-órás orvosi segélyvonal.

A 111 egy 24-órás segélyvonal a nem egészségügyi sürgős esetekre.

A 101 a nem sürgős esetek esetén a rendörséget hívja.