Student housing - Hostels - Coworking in Milánó (Olaszország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Milánó, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Milánó.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Milano Lambrate View All Images

This MEININGER hotel is located in the Lambrate district of Milan, the Zone 3 administrative division. This district is 6 kilometres north-east of the city center and has a variety of attractions within this district and in the areas close to it. The design district within Lambrate is an enthralling place to visit as it has become a place to represent the recovery of Milan architecture, staging multiple events each year related to design, art and cultural activities.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hostel Milano Garibaldi View All Images

This hostel is based close to Garibaldi train station and therefore has great public transport connections to across the city. Notable landmarks such as the Sforza Castle, Palazzo Serbelloni and the famous Milan Cathedral are all within walking distance from this hostel.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Babila Hostel & Bistrot View All Images

A Babila Hostel Milánó szívében és a divat négyszögében helyezkedik el, néhány meteres sétára a milánói katedrálistól és a főbb látványosságoktól.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Queen Hostel View All Images

Our international, multilingual staff are extremely friendly & well-travelled. They’ll help you to explore Milan like a local, sharing their tips about the best places to eat, hang out & where to discover Milan's hidden treasures. Porta Romana is 5 minutes walk away. Palazzo Reale is 1 km away Duomo Metro Station & Duomo Metro Station are 1.5 km Milan Linate Airport is 15 minute drive. Milano Centrale Train Station is 4 km. Numerous supermarkets, cafes, bars & restaurants all close by

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Madama Hostel & Bistrot View All Images

Free breakfast at our bistrot every day between 07:00am and 11:30am. Free dinner buffet for our guests every day between 18:00 and 20:30. The hostel is situated in an area with good nightlife. Nearby, 10 minutes by foot, you can find the Porta Romana neighborhood that offers a lot of pubs and bars. Too lazy to walk? Don't worry, just below the hostel there is the Ohibò club which offers music, concerts and much more!! Madama Hostel is well connected with the main tourist attractions in city.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Ostello Bello Grande View All Images

Ostello Bello Grande is only 100 meters from Central Train Station, where you can find the Airport shuttles to Linate, Malpensa & Orio Al Serio-Bergamo airport. the green and yellow subway lines while the red one is only few blocks away; buses and tram to the city center and, of course, high speed trains to all the most important italian cities like Venice, Florence, Rome, Naples. The Duomo square is 3 subway stops or a 20 min walk. Milan's Corso Buenos Aires shopping street is just 2 min walk

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Milano Hostel View All Images

Our location is ideal for those who want to get anywhere in the city of Milan. Located in front of the exit of the Milan Metro Red Line Pasteur just a few hundred meters from Milan's central train station. Our Hostel is located near the famous Milan Cathedral, which is easily within walking distance or by subway (5 metro stops). The Hostel is also very near to the historic city centre and to high fashion stores.We are located at the metro stop Milano Pasteur, viale Monza n° 38.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Ostello Bello View All Images

Mi található Milánó igazi szívében, 10 perc sétára a Dómtól, a Vittorio Emanuele Galériától és a La Scala színháztól, valamint 15 percre a Navigli élénk szomszédságától, ahol bárjai és pubjai találhatók. Csak kérdezze meg recepciónkat, nyitva 24/7-en, bármilyen betekintő tippet, frissítést eseményekről vagy utasításokról!

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Milánóban!

Ki tudja, hogy Olaszország második legnagyobb városa honnan nyerte hatalmát? Milánó nagy hatással volt a történelem legkreatívabb elméire, Leonardo da Vincitől kezdve a XV. században egész Giorgio Armani, Miuccia Prada és Gianni Versace-ig a XX.-ban. Természetesen, ebből a hatásból te is kérsz. Viszont ez biztosan borzasztóan drága, ugye? Dehogy!  Akár kettesben vagy a hátizsákoddal, akár csoporttal utazol, olcsón rátalálsz a neked éppen megfelelő szállásra. Némelyik épp a városközpontban és a belvárosi szomszédságokban leledzik. Ha aggódsz, hogy a szállásodon a nagy divat megszállottjaival kerülsz egy szobába, ne aggódj. Milánóban két király ikonszerű labdarúgócsapat, látványos gótikus épitészet, néhány érdekes bolhapiac és egy meglepően merész underground kultúra létezik. (Csit! Ez titok!) Mindez arra vár, hogy felfedezd, tehát  foglalj le a túristaszállást és kezdd a felfedezést!

A Parco Sempione

Ha csak arra vágysz, hogy végre elhagyhassad a szálló szobádat és friss levegőt szívjál, sétálj el a Porta Sempione (Béke kapu) alatt a Parco Semionéba, egy gyönyörű ligetbe, nem messze a Castello Sforzescotól. Találsz ott egy akváriumot, amit kedd délutánonként és a hónap első vasárnapján ingyen lehet látogatni.

Cím: Piazza Sempione, 20154 Milano, Italy

Fedezd Fel Brerát

Sétálgass Brera macskaköves sétálóutcáin, ahol sok templomba ingyenes a látogatás; gyönyörködj a barokk épitészetben a Via Speronariban, Milánó egyik legrégebbi utcájában.

Pénteken Ingyenes A Sforza Kastély

A takarékos hátizsákos turisták tudják,hogy a Castello Szforescoben lévő kiváló múzeum ingyenes kedden délután:ha 14:00 után mész, nem kell fizetni. Szintén ingyenes az zárás elötti utolsó óra szerdától vasàrnapig, de olyankor egy kicsit sietni kell…

Honlap: http://www.milanocastello.it/

Cím: Piazza Castello, 27029 Milan

Duomo di Milano

A város fölött magasodó Duomi di Milano, a világ legnagyobb és egyik leghíresebb gótikus katedrálisát, kötelező megnézni a hátizsákosoknak és a turistáknak. A belépő ingyenes, de fizetni kell €10-t ha lifttel fel akarsz felmenni a tetőre.

Honlap: http://www.duomomilano.it/en/

Cím: Piazza del Duomo, Milano, Italy

La Scala

La Scala, vagyi, a teljes nevén nevezve, a Teatro alla Scala (szinház a lépcsőnél) Olaszország egyik vezető operaháza és az egyik legjobb a viágon. Ne mondj le arról, hogy operát láss csak azért, mert hosztelben szállsz meg. Az erkélyre akár €11-ért is kaphatsz jegyet.

Honlap: www.teatroallascala.org

Cím: Via Filodrammatici, 2, 20121 Milan

A Sforza Kastély

A Sforza kastély, amit a XIV. században terveztek, a Castello Múzeumoknak ad otthont. Ott láthatod Michelangelo befejezetlen Pietà Rondaninját valamint da Vinci és Bramante freskóit. A kastély mögött van egy népszerű liget, a Parco Sempione.

Honlap: http://www.milanocastello.it/

Cím: Piazza Castello, 27029 Milan

A San Siro Stadion

A hatalmas San Siro stadion két világhírű Serie A focicsapatnak, az AC Milannak és az FC Internazionalenak otthona.

Honlap: www.sansiro.net

Cím: Piazzale Angelo Moratti, 20151 Milano, Italy

Santa Maria delle Grazie

Az utolsó vacsora, Leonardo da Vinci falfestménye, a Santa Maria delle Grazie kolostor refektóriumában található. Az idegenvezetés sokba kerül és előre le kell foglalni, de sok más lehetőség is van arra, hogy megtekintsd e nagy ember műveit, mint Leonardo ló- szobra, ami 1499-ben elpusztult, de amit lelkiismeretesen rekonstruáltak 500 évvel késöbb, az eredeti tervek szerint.

Honlap: http://legraziemilano.it/

Cím: Piazza di Santa Maria delle Grazie, 20123 Milan

Navigli

Valószinű, hogy előbb-utóbb ellátogatsz a nyugalmas Naviglibe. Navigli a milánói diákok otthona, remek hely a hátizsákosok számára: gondolj bele: olcsó árak és hasonlóan gondolkozó helybeliek! A hely éjszaka valóban életre kel.

Emberek megfigyelése Itt élnek a helyiek Bárok

A Quadrilatero d’Oro

A Quadrilatero d’Oroban (Arany negyedben) találod a legjobb divatüzleteket. Egy kicsit drága hely a legtöbb hátizsákos túristának, de gyönyörű és a kirakatnézés maga jó szórakozás. Elvileg, nem lehet úgy ellátogatni Milánóba, hogy valamilyen divattal kapcsolatos dologba bele ne keveredj!

Brera

Az igényesebb Brera a Duomotól északra fekszik, ahol a Pinacoteca Brerát találod. Sokak véleménye szerint ez Milánó legjobb művészeti múzeuma. Nincs mellette sok ifjúsági szálló, de sétatávolságban vannak a Centrale és Ticiense körzetek belvárosi hosztelek.

Múzeumok Kávézók Művészi

La Notte Bianca (Június)

Minden évben, június közepén van Milánó ,,fehér éjszakája’’, a Notte Biance, amikor a bárok, étkezdék és szórakozóhelyek reggel 6-ig nyitva tartanak. Ha az a fajta hátizsákos turista vagy, aki szeret hajnalig bulizni, ezt nem hagyhatod ki!

Cím: City wide

Oh Bej! Oh Bej! (December)

December elején rendezik az Oh Bej! Oh Bej! utcai fesztivált, több, mint 400 utcai árussal és élő zenekarokkal. Már a város több helyén is rendezték, most éppen a Sforza kastélyban tartják.

Cím: Piazza Castello, 27029 Milan

Giornata FAI di Primavera

Március végén vagy április elején, Milánó azon történelmi épületei, amelyek máskor általában zárva vannak az látogatók számára, megnyilnak a Giornata FAI di Primavera alatt (2016 március 19. és 20.)

Honlap: http://www.giornatefai.it/

Cím: City-wide

Cortili Aperti (Május)

Lépj ki a szállói szobádból egyenesen Milánó legfényűzőbb belső tereibe. Tekintsd meg az évente egyszer megrendezett Cortili Aperti alkalmából, hogyan élnek a gyönyörű emberek, amikor a magán rezidenciák kitárják kapuikat, hogy körülnézhess udvarukon. Május egyik vasárnapján rendezik.

Honlap: www.cortiliaperti.it

Cím: City-wide

A Milánói Divat Hete

Évente kétszer, márciusban és szeptemberben modellek, divattervezők és újságírók érkeznek Milánóba a divat hetére. Ha ebben az időben foglalsz szállást, láthatod Milánót amint azt csinálja, amiben a legjobb.

Honlap: www.milanfashionweeklive.com

Cím: Various venues

Milano d’Estate

A Milano d’Estate szabadtéri koncertekkel júniustól augusztusig zajlik, a Castello Sforzesco területén. Talán nem egy hagyományos hátizsákos program, de higgy nekünk: a környezet és hangulat elnyerik tetszésedet.

Honlap: www.visitamilano.it

Cím: Piazza Castello, 27029 Milano, Italy

Elita/Design Hét

Legyünk őszinték, kevesen foglalnak le ifjúsági szállóban szobátMilánóban az esti összejövetelek minősége miatt. De az Elita design hét fesztivál egy évtizedes feljődésre tekint vissza és most már egy hiteles avant garde tánc és elektronika bemutatóvá vált.

Honlap: http://www.designweekfestival.com/artists/

Cím: Various venues

Festa dei Navigli

A Festa dei Navigli június első vasárnapjától a harmadik vasárnapjáig tart, amikor tömegek tódulnak ide, hogy megnézzék a zenekarokat, az utcai művészetet, a főzési bemutatókat és még amit el tudsz képzelni.

Frida

Ha a hátizsákosok olcsón szeretnének jóllakjni, este 6-kor kell elkezdeni inni, amikor az aperitivok (előételes tányérok) ki vannak rakva, hogy a cliensek csemegéljenek. Ez a menő bár ebben nagyon sikeres; ráadásul van egy szép teraszuk.

Honlap: http://www.fridaisola.it/bar.html

Cím: Via Pollaiuolo 3, 20159 Milan, Italy

Kerület:Garibaldi Station

Telefon: 6043628460

Email: c.recavarren@hotmail.com

Pandenus

A Pandeusnak négy telephelye van, ahol minimum €3.50-ért finom szendvicseket és egy olcsó büfét találsz. Ha egy városközponti hosztelben szállsz meg, a legközelebbi a Largo La Foppa, ami hajnalig nyitva van az éjszakai mulatozók számára.

Honlap: www.pandenus.it/en/

Cím: Largo la Foppa, 2, 20121 Milan

Telefon: 02 2952 8016

Fotók: https://instagram.com/p/4Jqj8KlHlS/

© Szerzői jogok: iputnormalonmybac

Streat Food

A Streat Food jó minőségü burgereket, leveseket és szendvicseket szolgál fel, helyszíni fogyasztásra, vagy elvitelre. Egy egyszerű burger burgonyaszirommal €7.50 kerül.

Honlap: www.streatfood.it

Cím: Via Sebastiano del Piombo 12, 20149 Milan

Kerület:Fiera e Buonarotti

Telefon: 02 3672 7651

Fotók: https://instagram.com/streat_food_experience/

© Szerzői jogok: streat_food_experience

Toasteria Mi Casa

A Toasteria Mi Casa a finom pirítós szendvicseknek, leveseknek és vegetáriánus tálaknak több tucatnyi kombinációját dolgozta ki. (Némelyik nagyon furcsa!) Tökéletes megoldás, hogy ha a szálló és a következő kalandod helyszine között uzsonnázni szeretnél.

Honlap: www.micasatoasteria.it/

Cím: Piazza Governo Provvisorio, 5, 20127 Milano, Italy

Kerület:Turro-Gorla-Greco

Telefon: 02 3664 2370

Fotók: https://instagram.com/p/3KMUZPRBmw/

© Szerzői jogok: melody_2288

Trattoria da Pino

Van néhány trattorie (olcsó étterem) a milánói központban. A Trattoria da Pino ebédidőre nyit ki és húsos specialitásokat kínál kantin tipusú asztaloknál.

Cím: Via Cerva 14, 20122 Milan

Telefon: 02 7600 0532

Leoncavallo

A grafittival borított Leoncavallo azt állítja magáról, hogy Európa legnagyobb antikapitalista, ötletdús gugolója. Jazz estéket, vitákat, valamint alternatív szinházi estéket rendez. Nagyon szivesen várják a hátizsákosokat!

Cím: Via Watteau 7, 20125 Milan

Kerület:Turro-Gorla-Greco

Telefon: 02 3651 0287

Tipota Pub

A Tipora Pub vonzza a helyieket Navigliből, külföldi söröket kínál és ingyen asztali csocsót biztosít egy játsékszobában.

Cím: Via Brioschi 32

Telefon: 02 835 7777

Colonne di San Lorenzo

Tegyél egy kört a Colonne di San Lorenzo felé, a Corso di Porta Ticinesen, és csatlakozz a helyi fiatalok és a hátizsákosok tömegéhez, hogy italt kortyolgass és zenélj a római romok és a Basilica di San Lorenzo szomszédságában. Kevés ,,igazi’’ bárt találsz itt, inkább csak csak bódékat, ahol italokat árulnak.

Cím: Corso di Porta Ticinese, Milano, Italy

Fabbrica del Vapore

A Fabbrica des Vapore egy volt vasútgyártó üzem, amit egy művészeti komplekszummá alakítottak át és zenei és szinházi előadásoknak valamint és filmvetítésnek ad otthont.

Honlap: http://www.fabbricadelvapore.org/en/

Cím: Via Giulio Procaccini, 4, 20154 Milan

Kerület:Monumentale

Telefon: 02 8846 4132

Ragoo

Élvezd a fagyasztott daquiriket és a táncot a Ragooban, egy a legkülönbözőbb fajta zenéket kedvelő barátságos klubban, ahol csütörtök esténként más és más énekesés zenakar ad elő eredeti zeneszámokat. A klub Turroban van, egy kicsit északra a belvárosi szállóktól, a Centrale és a Ponte Seveso környékén.

Honlap: http://www.ragoo.it/

Cím: Viale Monza, 140, 20127 Milan

Kerület:Turro-Gorla-Greco

Telefon: 02 2600 5157

Galleria Vittorio Emanuele II

A galleria Vittorio Eanuelle II Európa legöregebb bevásárló központja, amit 1877-be fejeztek be. Ez egy lenyűgöző tér, ahol leginkább drága divatüzletek és művészeti boltok, kávézók és éttermek vannak. Közel van a Duomohoz, ideális azok számára, akik a városközpont szállóiban szállnak meg.

Cím: Piazza Duomo, 20123 Milan

Fiera di Sinigaglia

A Fiera di Sinigaglia egy a Naviglihez közeli alternatív bolhapiac, ahol régi és különleges ruhacikkeket és kézileg készitett ékszereket árusítanak. Alzaia Naviglio Grande (a Via Valenza sarkán).

Honlap: http://www.fieradisinigaglia.it/

Cím: Ripa di Porta Ticinese, Milano, Italy

Il Salvagente

A hátizsákosoknak nincs sok lehetőségűk, hogy divattervezők cikkeit olcsón megszerezzék, de Milánó kivétel. Il Salvagente Milánó egyik legismertebb árusító helye, ahol akár 70%-kal is olcsóbbak lehetnek a legnevesebb tervezők és a feltörekvő tehetségek darabjai.

Honlap: http://www.salvagentemilano.it/en/

Cím: Via Fratelli Bronzetti, 16, 20129 Milan

Kerület:Bronzetti-22 Marzo

Demi'

A Demi’ minőségi használt ruhát és kellékeket árul és alkalmi bolhapiacokat rendez bizonyos vasárnapokon. A hátizsák-barát Ticinese és Navigli környékén található.

Cím: Viale Col di Lana 12

Kerület:Beatrice d'Este

MilanoCard

A MilanoCard ingyenes utazást biztosít a tömegközlekedési eszközökön és csökkentett árú belépést a múzeumokban, az emlékműveknél és az éttermekben. Vedd meg előre a www.milanocard.it weboldalon.

Vegyél Blochettót

A 10-darabos blochetto (jegy füzet) jobban megéri mint ha egyesével vennéd a jegyeket a villamoson, a metrón és a buszon; vagy vehetsz egy 24 órás bérletet.

Repülőterek

Milánóban három fontos repülőtér van. A Milan Malpens 48 kilóméterre van a városközponttól. Oda jár a MALPENSA EXPRESS járat a Malpensa Aeroport pályaudvarról, naponta 20 órán keresztül, és körülbelül 30 perces az út. www.malpensaexpress.it Egy buszjárat is jár: www.malpensashuttle.it

Busszal el lehet jutni a Linate Repülőtérről (8 kilométerrevan a központtól) a városközpontig és a Stazione Centraleig. www.atm-mi.it

Az Orio autóbusz járat szolgálja az Orio al Serio repülőteret, ami körülbelül egy órára van a központtól. www.orioshuttle.com

Vasút

A legtöbb InterCity vonat a Stazione Centralera, Milánó legnagyobb fő pályaudvarára érkezik. A városon belül könnyen lehet közlekedni a villamos, vasút és metró hálózat segítségével.

Busz

A fő autóbusz állomás a Lampygnano metró állomás mellett van. Jegyeket a nemzeti járatokra a túrisztikai központban lehet váltani.

Közlekedés

Jegyet a jegykezelő automatáknál lehet váltani, valamint az újságosoknál és az ATM Point központokban. Amint fölszállsz a jegyet érvényesíteni kell, ne dobd el, mert az ellenőröknek be kell mutatni. A 94-es busz körbe visz a városon, a legtöbb népszerű turisztikai érdekességet érinti.

Újabban egy éjszakai járat is üzemel, amelyik a metro útvonalát követi, amikor az nem jár.

Több helyen is lehet a város központban kerékpárt kölcsönözni; az első 30 perc ingyenes. Regisztrálni kell a BikeMi weboldalán (www.bikemi.com), ahol napi (€2.50) vagy heti (€6) előfizetésért bérelhetsz.

Nyelvek: Olasz. Sok helyen angolul is beszélnek.

Valuta: Euró

Feszültség: 220V-240V

Időzóna: CET (UTC+1)

Hívókódok: +39 Olaszország, (0)2 Milánó

Posta: 

Fő Postai Hivatal:

Via Cordusio 4

+02 6707 2150

Kórház: 

A Milan Clinicen vannak orvosok, akik beszélnek angolul.

Via Cerva 25

+(0)2 7601 6047

Turista információ: 

Spazio Piazza Castello 1 (a Via Beltrami sarkán)

+ 02 8845 5555

Tipikus nyitvatartás: A legtöbb bolt reggel 9:30-tól 12:30-ig van nyitva, majd megint 13:00-tól 19:30-ig, bár a nagyobb boltok egész nap nyitva tartanak. Sok üzlet vasárnap zárva van és csak hétfő délután nyit újra, viszont az élelmiszer boltok hétfő reggel nyitnak, de hétfő délután zárva vannak.

Segélyhívó számok: 

A 122 hívószámon lehet a rendőrséget, a tűzoltóságot és a mentőszolgálatot elérni.