Student housing - Hostels - Coworking in München (Németország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown München, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in München.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O München Hackerbrücke Hostel View All Images

Az A & O Muenchen Hackerbruecke csak egy belvárosi vasútállomás a központi pályaudvartól, és könnyen megközelíthető vonattal. Központi elhelyezkedése miatt az Altstadt könnyen megközelíthető az A & O-tól egy kis sétára, így ideális kiindulópont a városba szervezett kirándulásokhoz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O München Laim Hostel View All Images

Az A & O Munich Laim a Laim S-Bahn állomás környékén található, mindössze négy megállóra a müncheni központi pályaudvartól. Az épület közvetlenül a parkban található a Nymphenburg palotában és a Royal Deer Parkban. Szintén közel a városközponthoz és a híres Theresienwiesehez!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - HI Munich Park Youth Hostel View All Images

Near to Isar river recreation area, surrounded by a green park. Cozy place in Munich.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hotel MUNICH CITY CENTER View All Images

This MEININGER hostel is just a few minutes stroll from Munich`s central train station and therefore it is the perfect place to stay if you want connections to all over the city. It´s only a short journey to the Nymphenburg Palace and Old Town whilst the Augustiner Bräustuben is just across the road!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O München Hauptbahnhof Hostel View All Images

Az A & O München Hauptbahnhof mindössze 400 méterre fekszik a központi pályaudvartól, így könnyen megközelíthető vonattal. Az A & O központi elhelyezkedésének köszönhetően az Altstadt könnyen megközelíthető gyalogosan, és ideális kiindulópont a müncheni városközpontba tartó kirándulásokhoz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - THE 4YOU Hostel & Hotel Munich View All Images

Mi található 3-5 perc sétára a fő vasútállomás és a városközpont Marienplatz mindössze 15-20 perc sétára. ha ön akar lenni a munich központjában, akkor ez a hely.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Oktoberfest & Springfest All-Inclusive Camping View All Images

A kemping a München peremén helyezkedik el. Nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, és a városközpontba érkezés nem tarthat tovább 30 percen belül!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Munich Glamping View All Images

A kemping München városának szélén található, és könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Az egyik a természetben egyszerűen itt van, mivel a kemping fákkal borított, és vannak gyalogtávolságú tavak is.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Münchenben!

Münchenben keveredik a császári és a egyházi történelem a bajor vendégszeretettel, hiszen ez a város olyannyira fejedelmi mint pihentető. Impozáns épületek, mint a Residenz vagy a Frauenkirche boldogan megtűrik a bömbölő bulikat és fesztiválokat, mellyek közt nincs nagyobb vagy híresebb mint a legendás Oktoberfeszt. A látogatók épp ezt a csábitó kombinációt keresve árasztják el a várost, tehát nem meglepő hogy itt sok hosztel közűl lehet válogatni; akár olcsó szállást keresel a központban, csoportos szállást egy csendesebb környéken vagy egy belvárosi hátizsákos túrásoknak valót, itt mind megtalálod. Bárhol is szállsz meg, amint kilépsz az ajtón, a fáradhatatlanul barátságos helybeliek rögtön meleg mosollyal és kiválló hideg sörrel üdvözölnek. Prost! (Egészségedre!)

Englischer Garten

München Angolkertjét több okból is a világ legjobb városi ligetei közé számitják. Például, a 900 hektáron fekvő zöldterülete miatt, és a sok szörföző miatt, akik a folyó mesterséges hullámai miatt gyűlnek össze. A nagy kánikulában látni a hátizsákos túrázók és hosztelesek tömegét, amint a helyiekkel köegyütt pihennek.

Cím: Englischer Garten, Munich

Kerület:Schwabling

Miasszonyunk Székesegyháza

A Szent Péter Templommal versenyez, hogy magára vonja a figyelmed a Frauenkirche különleges dómtetejű ikertornya. A díszes, hatalmas márvány oszlopaival és az ingyenes belépővel.

Honlap: http://www.muenchner-dom.de/

Cím: Cathedral of Our Lady, 80331 Munich, Germany

Vegyél Részt Egy Vezetett Túrán

Ha csak épp, hogy megtaláltad a szállásodat, ledobtad a cuccot és szeretnéd megismerni a környéket, ezt próbáld ki. Sétálgass München történelmi óvárosában segítőkész angol nyelvű idegenvezetőkkel, akik pusztán szeretetből csinálják (esetleg a boravalóért, amit adsz nekik a túra végén).

Honlap: www.newmunichtours.com

Nymphenburgi Kastély

Egy királyi nyári residencia, ami könnyen versenyezhet Versailles-al vagy Schönbrunnel! A főépület, egy terjedelmes barokk kastély Münchentől nyugatra, elegáns kertekkel és kisebb méretű kastélyokkal körülvéve… csak arra az esetre, hogyha egy nem volna elég!

Honlap: http://www.schloss-nymphenburg.de/

Cím: Schloss Nymphenburg, Munich

Alte Pinakothek

A világ egyik legöregebb művészeti galériája; az épület fenségességén csak a benne lévő kiállított művészet tesz túl. Széleskörű német gyüjteménye az egyik legkiválóbb, ami létezik. Lépj ki szállásodból és menj, nézd meg!

Honlap: www.pinakothek.de

Cím: Barer Str. 27, 80333 Munich

Kerület:Königsplatz

Dachau

A názi Németország első koncentrációs tábora csak egy rövid útra van Münchentől. Akár turista vagy, akár hátizsákos túrázó, ez egy olyan dolog, aminek tanúja kell legyél. Egy józan és informatív emlékeztető a XX. század legsivárabb időszakára.

Honlap: www.kz-gedenkstaette-dachau.de

Cím: Alte Römerstrasse 75, 85221 Dachau, Germany

Szent Péter Temploma

Ha bejelentkeztél a szállásodra, tekintsd meg a várost a Szent Péter templom ikonikus óratornyából. Ne felejtsd el, hogy magát az épületet ismegnézd: több épitészeti stílus is keveredik benne az éveken keresztül elvegzett sok újraépitési munka miatt. Lenyűgöző a hatása!!

Cím: Rindermarkt 1, 80331 Munich

Kerület:Dom Pedro

Deutches Múzeum

München ünnepelt tudományi és technológiai múzeuma annyira nagy, hogy egy egész szigeten fekszik, az Isar folyón. Sok időt szánj rá, hogy mindent meg tudj nézni, amit csak lehet.

Honlap: www.deutsches-museum.de

Cím: Museumsinsel 1, 80538 Munich

Kerület:Ludwigsvorstadt-Kliniken

Aldstadt

A hátizsákosok a városközpontban lévő óvárosban, a, töltik legtöbb idejüket. Itt található a legtöbb festői látnivaló, beleérte a városházát, a történelmi templomokat és a Residenzet, nem felejtve a sok vásárlási lehetőséget.

Boltok Szép épületek Központ

Maxvorstadt

Maxvorstads is a várostól északra van, ahol a művelt hátizsákosok Európa legjobb művészeti galériáit és múzeumait találják. A szomszédság festői utcái és kisebb vállalkozásai szuper vásárlási élményt is bistosítanak. Csak egy rövid séta a Hauptbahnhof környék olcsó szállásaitól.

Múzeumok Butikok Sétálóutcák

Schwabing

Ez, a város történelmi művész negyede, nappal egy csendes, kávézókkal teli környék; este pedig a fő célpontja a sörözőket és klubokat keresőknek. Ez München legmenőbb kerülete. A központi szállásoktól egy kicsit északra fekszik, de egy kis kerülő bőven megéri.

Kávézók Művészi Bárok

Oktoberfest (Október)

A világ legnagyobb söröző bulija ezresével vonzza ide a ulatókat, így jól teszed, ha korán kezded tervezni az utazást. A sátrak alá ingyenes a belépő és ha olcsón szállsz meg, több pénzed marad sörre. Ez igen!

Honlap: www.oktoberfest.de

Cím: Theresienwiese, 80339 Munich

Kerület:Ludwigsvorstadt-Kliniken

Május Elseje (Május)

Május elsején van rá a legjobb esély, hogy lederhosent lással, amikor a bajorok a tavaszt ünneplik úgy, hogy májusfákat emelnek a város körül – és úgy, hogy a szomszédos falvakból is ellopják őket! (Sosem tagadtuk, hogy Bajorország egy kicsit különc.) Természetesen, mindezt sörrel öblítik le.

Cím: City wide

Késő Esték a Múzeumokban

Csak €15-ba kerül, hogy München legtöbb múzeumát meglátogasd, és a közlekedés is ingyenes köztük, mialatt az utcák megtellnek élő zenével. Ez egy ideális esemény a kultúrára k éhezők számára, hiszen hajnal 2-ig tart, így nagyon népszerű a hátizsákosoknál.

Honlap: www.nacht-der-wissenschaften.de

Tollwood Nyári Festivál (Június – Július)

Évente kétszer is megrendezik ezt a fesztivált, egyszer júniusban és júliusban, egyszer pedig advent idején. Nyáron koncerteket, ételt, komédiát, művészeti és szinházi előadásokat kínál a fesztivál a Müncheni olimpiai parkban. Az élénk, nyári hangulatnak köszönhetően ez egy nagyon jhatizsákosoknak való időszak.

Honlap: www.tollwood.de

Cím: Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 Munich

Kerület:Neuhausen

Blade Nights (Görkoris Esték, Nyáron)

Minden hétfő este, amíg tart a nyár, több ezer görkorcsolyás jelenik meg München utcáin, hogy ott bulizzanak; a kocsik ki vannak tiltva, hogy helyet adjanak a lázasan gurulóknak. A Blade Night központja a Sophienstrasse. Ha a csoportod a Hauptbahnhofhoz közel szállt meg, ez szinte a küszöbön van.

Honlap: www.aok-bladenight.de

Cím: Sophienstrasse, 80333 Munich

Kerület:Kerület 3

Theatron Music Summer

Közismerten a leghosszabb zenei fesztivál a világon, a Theatron 24 napig tart az olimpiai park szinpadán. A programmon sokféle mőfaj szerepel, beleértve helyi és nemzetközi előadásokat. Ha egy jó, olcsó szállást keresel, találsz egy párat a Schwere-Reiter-Strassen.

Honlap: www.theatron.de

Cím: Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 Munich

Kerület:Neuhausen

Rockavaria

Ahogy a neve alapján sejtheted is, ez afféle esemény, ami a Wágnerénal keményebb zene rajongóinak való. A fesztivált először 2015-ben rendezték, amikor a fő szenzációk a Muse, a KISS és a Metallica voltak.

Honlap: www.rockavaria.de

Cím: Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 Munich

Kerület:Neuhausen

Opera Fesztivál

Talán nem áriákra és nyitányokra vágyik minden hátizsákos túrista, de a Müncheni Opera fesztivál talán megváltoztatja a véleményedet, ugyanis ,,mindenkinek való opera’’ eseményeket rendez, elérhető zenével amelyeket ingyenes szabadtéri koncerteken meg lehet hallgatni.

Honlap: www.staatsoper.de

Cím: Max-Joseph-Platz, 80539 Munich

Café Jasmin

A torták elképesztőek és mindenki kedveli az alkalmazottakat, de a végülis a tökéletesen sikerült 1950-es évekbeli berendezés az, amiért a vevők folyton vissza térnek Maxvorstadt legmenőbb kávézójába. A hátizsákosokat szívesen látják.

Honlap: www.cafe-jasmin.com

Cím: Steinheilstrasse 20, 80333 Munich

Kerület:Kerület 4

Telefon: 089 45227406

Wirtshaus zur Brez'n

Ha valami finomra vágysz, ami jól illik majd az esti iváshoz, akkor a Wirstshaus kiváló és olcsó bajor ételeit válaszd, amivel egész estére megtömöd a hasad.

Honlap: www.zurbrezn.de

Cím: Leopoldstrasse 72, 80802 Munich

Kerület:Schwabling

Telefon: 089 390092

Pasta e Basta

Igaz, hogy inkább olasz, mint bajor, de ennél jobb árakat nem találsz. A pizza és a tészta €5-val kezdődik. A helyiség is elég jó, mindjárt a Deutsches Museum és a Marienplatz mellett, így jó közel van a központi és a belvárosi szállásokhoz.

Honlap: www.pastaebasta-web.de

Cím: Fraunhoferstrasse 19, 80469 Munich

Kerület:Ludwigsvorstadt-Kliniken

Telefon: 089 13939446

Dean and David

Ez az organikus gyorsétterem ami itt-ott található Németországban tökéletes a spórolós utazónak vagy akár csak egy gyors ebédre a szálló szoba és a látogatásodra váró kövekező élmény között. A Fünf Höfe helyszinen még egy kinti terasz is van.

Honlap: www.deananddavid.de

Cím: Theatinerstrasse 11-15, 80333 München

Telefon: 089 120 109 73

Münchner Suppenküche

Ez a Viktualienmarkt sok ebédes bódéi közül az egyik. Talán nem tudod, pontosan mit rendelsz a német étlapról, de garantált, hogy a leves laktató lesz és finom.

Honlap: www.muenchner-suppenkueche.de

Cím: Am Viktualienmarkt Abt. 3 Stand 5/28/29, 80331 Munich

Kerület:Ludwigsvorstadt-Kliniken

Hofbrauhaus

München ikonikus sör háza már annyira híres, hogy mindig tele van. Pontosan ezért olyan remek. Tökéletes hely a többi hátizsákos haveroddal és a világ többi sörimádóval találkozni.

Honlap: www.hofbraeuhaus.de

Cím: Platzl 9, 80331 Munich

Telefon: 089 290136100

Kultafabrik

A Kultafabrik nem csak egy klub, hanem vagy 20 vagy még annál is több, mind egy helyen. Ez egy egyablakos bulizó hely ami: élő zenétől a kabarén keresztül a techn estékig mindenfélét kínál.

Honlap: www.kultafabrik.de

Cím: Grafinger Strasse 6, 81671 Munich

Telefon: 089 6283440

Sör Kertek

Ha szerinted egy sörkert egy kicsi, hideg udvar, akkor engedd meg, hogy München korigálja ezt a tévhitet. Zümmögő életéért és hagyományáért a mi kedvencünk az Augustiner Keller. 1812 óta ott áll és még finom, hagyományos bajor ételeket is ajánl.

Honlap: http://www.augustinerkeller.de/

Cím: Arnulfstrasse 52, 80335 Munich

Kerület:Bahnhofsviertel

Telefon: 089 594 393

Milla

A zsúfoltság Milla hangulatos táncparkettén csak hozzájárul a klub bájosságához, és jele a népszerűségének. Ez az underground zenének egyik legjobb müncheni helye.

Honlap: www.milla-club.de

Cím: Holzstrasse 28, 80469 Munich

Kerület:Régi déli temető

Telefon: 089 18923101

Alter Simpl

Az antifasiszta radikalisták itt töltötték idejüket amig kerülték a Názikat az 1930-as években. A tanulóknak és a hátizsákos utazóknak mai napig kedvelt törzshelye. A sört és az ételt későig tálalják és mosollyal szolgálják föl.

Honlap: www.altersimpl.com

Cím: Türkenstrasse 57, 80799 Munich

Telefon: 089 2723083

Viktualienmarkt

Egy kőhajításnyira München központjától fekszik ez a nyüzsgő piac, ami eredeti böngészési élményt kínál és jó bajor ételeket. Itt található a város legfinomabb wurstja (kolbásza).

Honlap: www.viktualienmarkt.de

Cím: Viktualienmarkt 3, 80331 Munich

Kerület:Ludwigsvorstadt-Kliniken

Az Auer Dult

Ezt csak évente háromszor: májusban, júliusban és októberben rendezik. Viszont, több mint 300 bódéval mindent kínál, antik tárgyaktól, könyvekig és vidámparkot. Nem csak egy piac, ez egy esemény!

Honlap: http://www.auerdult.de/

Cím: Mariahilfplatz, Munich

Kerület:Dom Pedro

Ludwig Beck

A Marienplatzi magán stílusú ,,Érzékek Boltja’’ mindenféle vásárlási opciót ajánl fel a hét emeletén. Vannak divatboltok és spák, vagy zene és könyvesboltok a művelt hátizsákosok számára.

Honlap: kaufhaus.ludwigbeck.de

Cím: Marienplatz 11, 80331 Munich

Használd Ki Az Ebédidőt!

Keresd meg a Mittagsmenüket, amikor az éttermek becsalogatják a déli tömegeket egy leszűkített menüválaszttékkal, ami kiváló ételeket kínál az esti étkezés árának egy töredékéért.

Vegyél Kombinált Jegyeket

Végy leértékelt kombinált jegyeket több látnivalóra, amelyek közel vannak egymáshoz. Egy kéthetes belépőt is vehetsz, amivel 40 bajor látnivalót nézhetsz meg €24-ért. Ezt minden érintett jegypénztárnál árulják.

Inkább Vasárnap Látogass

Az Ember és Természeti Múzeum, az Alte Pinakothek, a Bajor Múzeum és még sok más mind olcsóbb vasárnap. Némelyiknél a belépő akár €1.50 is lehet.

Repülőtér

Münchenben van Európa  egyik legjobb repülőtere. Tiszta, hatékony és rengetek bolttal és étteremmel büszkélkedik (beleértve egy sörözőt is). Vonatok 20 percenként indulnak az S1-es és az S8-as S-Bahn vonalakon, 45 perc alatt röpítve Téged a város központban található szállásokhoz. A szintén 20 percenként induló Lufthansa busszal 35 perc alatt éred el a központot. Nem kell  Lufthansa repülőjárat utasa legyél – vegyél egyszerűen jegyet a buszvezetőtől. (www.munich-airport.de )

Vasút

München, mint Dél-Németország legfontosabb városa, nagyszerű vasúti összeköttetéssel büszkélkedhet a ország és Európa többi része felé. Rendszeres vonat járatok vannak Párizs, Bécs, Zürich és sok más város felé. A Müncheni központi pályaudvarra (Hauptbanhof) fogsz érkezni, ahonnal bőven van csatlakoztatás a helyi vasúti és villamosjáratokhoz, hiszen a pályaudvar hét S-Bahn vonal, hat U-Bahn vonal és 10 villamos vonal felett áll.

Busz

Elképzelhető, hogy a müncheni autóbusz állomás (a ZOB) az egyik leg-szemetgyönyörkörtetőbb, amit valaha látni fogsz. Rendszeres buszjáratok indulnak Németország többi részére, és csatlakozások Eurápa nagyvárosai felé. Közel fekszik a Hauptbahnhofhoz és rögtön a Hackerbrucke S-Bahn állomás mellett van.

Közlekedés

A legtöbb érdemes látnivaló München tömegközlekedési (MVV) zónáján belül található, ahol egy egyszerő vonaljegy ára €2.70. Egy-  vagy három napos jegyet is lehet venni €6.20 illetve €15.50-ért. Kerékpárral is közlekedhetsz  a városban ha feliratkozol a Call A Bike olcsó kerékpár kölcsönzésére.

Nyelv: Német

Valuta: Euro

Feszültség: 220V

Időzóna: Közép-európai időzóna (UTC+01:00)

Hívókódok:  +49 Németország, 89 München

Posta:

Deutsche Post,

Ohlmüllerstrasse,

+01 80 2 3333

Kórház:

Krankenhaus Bogenhausen, Englschalkinger Strasse

+089 520550

Rotkreuz Krankenhaus, Nymphenburger Strasse 115,

+089 13030

Turista információ

Bahnhofsplatz 2

Vagy:

Marienplatz 2

Tipikus nyitvatartás: 

Reggel 9-től este 7-ig

Segélyhívó számok: 

Tárcsázd a 112-t a tűzoltó, rendőr vagy mentő sürgősségi szolgáltatásokért.