Student housing - Hostels - Coworking in Berlin (Németország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Berlin, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Berlin.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Berlin Mitte Hostel View All Images

Az A & O Berlin Mitte ugyanabban az elnevezésű berlini kerületben található, mindössze 2 metróállomás az Alexanderplatz állomástól és 10 perc gyalog az Ostbahnhof állomástól. A központi elhelyezkedésű szálló autóval, vonattal vagy tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető, és ideális kiindulópont a berlini metropolis kirándulásokhoz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Berlin Hauptbahnhof Hostel View All Images

Az A & O Berlin Hauptbahnhof mindössze 10 perc sétára található a berlini központi pályaudvartól. A központi elhelyezkedés ellenére a hostel egy csendes mellékutcában található. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően az A & O könnyen megközelíthető autóval, vonattal vagy busszal, és kiváló összeköttetései ideális kiindulópontot nyújtanak Berlinbe látogató kirándulásokhoz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Berlin Kolumbus Hostel View All Images

Az A & O Berlin Kolumbus Lichtenberg városában található. Tökéletesen kapcsolódik a tömegközlekedéshez, az A & O ideális kiindulópont Berlin városnéző túrákhoz. A "Genslerstraße" villamosmegállótól mindössze 5 percre a legújabb Berlin A & O fogadja vendégeit. Tökéletesen megközelíthető tömegközlekedéssel, ideális kiindulópont Berlin felfedezéséhez, különösen a közeli Hohenschönhausen emlékműhöz. Parkolás áll rendelkezésre, így érkezés autóval is kényelmes.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's Inn Berlin View All Images

You’ve also got the Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn station directly outside our front door.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Generator Berlin Prenzlauer Berg View All Images

A Generator Prenzlauer Berg egy kőhajításnyira van a Velodrom koncerttermétől és egy olimpiai medencétől. Nem sokkal a villamossal, néhány nagyszerű látnivalót, például a Stasi Múzeumot, a TV-tornyot és az Alexanderplatzot talál. A Mauerpark egy rövid sétával elérhető, ahol a helyi karaoke, ihletett utcai művészet és a rejtett kincsekkel teli Fleamarkets helyi tevékenységet folytat. A Generator a tökéletes indítópárna, hogy felfedezze a várost.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Generator Berlin Mitte View All Images

A berlini főváros, Mitte a város számos látnivalója, így a Generator Berlin Mitte tökéletes hely a városlátogatáshoz. Nemcsak tele van minden olyan helyszínnel, amire garantáltan szeretnél találni, több száz éttermet, kávézót és bárt találsz - nem is beszélve a boltokról és az igazán hihetetlen piacokról.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Berlin Friedrichshain Hostel View All Images

Az A & O Berlin Friedrichshain közvetlenül a központi városon belüli Ostkreuz vasútállomáson nyílik meg a népszerű diákkörzetben. Az egykori gyárépület 233 szobával rendelkezik, modern bútorokkal.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Amstel House Hostel Berlin View All Images

Jól közlekedő tömegközlekedéssel csak pár percre van a történelmi központ, a Brandenburgi kapu, az állatkert, a KaDeWe, a központi állomás és a legnagyobb és leghíresebb bevásárlóutca, a Kurfürstendamm.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Berlinben!

Berlin úgymondván egy rejtély. A lármás múltból újraszületett egy város ami csak hemzsek az ellen-kultúra energiájával. Lerobbant raktárokból kisérleti művészeti helyiségek lettek, vagy bömböl belőlük az élvonalbeli teknó zene. A falnak, ennek a városnak az erős jelképének nagy része most színes grafitivel és szemkápráztató felfestményekkel van takarva. Berlin látogatása egy olcsó hosztelből nem csak lehetséges, hanem a legjobb módja ennek, és kész. Ez nem olyan város, ahol meg akar az ember húzódni egy díszes hotelben. Csatlakozz inkább a többi hátizsákos túristához a város dok ifjúsági szállások egyikében, a központi Mitte környékétől a belvárosi részig, a Spree folyótól délre. Lépj ki az ajtón és fedezd fel a világszintű múzeumokat és galériákat, az über-menő design boltokat és az underground klubbokat. Berlin bizony egy rejtély – és imádni fogod megfejteni!

East Side Gallery

Sétálj a berlini fal leghosszabb megmaradt része mentén, ami ma már gyakorlatilag egy művészeti galéria. Több, mint 100 művész hagyta nyomát a történelemnek ezen az omladó darabján.

Honlap: http://www.eastsidegallery-berlin.de/

Cím: Mühlenstraße, 10243 Berlin, Germany

Kerület:Friedrichshain

Bearpit Karaoke

Énekelj amíg a torkodon kiféra Bearpit Karaokében a Mauerparkban. Ott a lehetőség minden vasárnap és mindig nagy a helyi és a hátizsákos közönség aki várja a rettenthetetlan énekeseket, akik a mikrofon elé mernek lépni.

Honlap: http://www.bearpitkaraoke.com/

Cím: Mauerpark Gleimstrasse 55, 10437 Berlin

Kerület:Mitte

Spree Sziget

Vess irányt a Spree sziget felé és vesd be magad Berlin legszebb múzeumaiba. Persze, ha beteszed a lábad az épületekbe, ez pénzbe kerül, de magán a szigeten ingyen sétálgathatsz és nézheted az épitészetet. Ráadásúl, ez a hely sétatávolságra van sok központi szállástól.

Honlap: http://www.visitberlin.de/en/spot/museum-island

Cím: Museum Island, Berlin, Germany

Kerület:Mitte

Olimpiai Stadion

Készen állsz, hogy kilépj a szállásodról és felfedezd a várost? Kezdd úgy a német főváros felfedezését, hogy meglátogatod az impozáns olimpiai stadiont. A belépő €7 felnőtteknek és €5.50 diákoknak.

Honlap: http://www.olympiastadion-berlin.de/en.html

Cím: Olympischer Platz 3, 14053 Berlin, Germany

Kerület:Westend

Pergamon Múzeum

Berlinben található a Pergamon múzeum, a világ legnagyobb régészeti múzeuma. Egy lélegzetellállító gyüjteményt tartalmaz amelynek a műtárgyai akár több ezer évesek is lehetnek. A jegy ára €12, az engedményes jegy €6-ba kerül, de olcsóbb, ha előre megveszed az interneten.

Honlap: http://www.smb.museum/en/museums-and-institutions/pergamonmuseum/home.html

Cím: Bodestrasse 1-3, 10178 Berlin, Germany

Kerület:Mitte

Brandenburgi Kapu

A Brandenburgi kapu talán Berlin leghíresebb tájékozódási pontja, ami túristák és a hátizsákos túrázók nagy tömegét vonza. Ez egy látványos része a terjeszkedő városnak és egy megérinthető kapcsolat a múlttal.

Honlap: http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/brandenburger-tor/

Cím: Pariser Platz, 10117 Berlin, Germany

Kerület:Mitte

Hamburger Bahnhof

Nem úgy hangzik a neve, mint ha egy galériáról lenne szó, de ha olyan hátizsákos turista vagy aki rajong a művészetért, látogass el a Hamburger Bahnhofba. Ez a volt pályaudvar most csurig van kortárs művészettel jónéhány nagynevű művésztől. A jegy €14 de az engedményes jegycsak €7-ba kerül.

Honlap: www.hamburgerbahnhof.de/

Cím: Invalidenstrasse 50-51, 10557 Berlin

Kerület:Mitte

Deutsche Kinemathek

Fedezd fel a német film történetét a berlini Deutsche Kinemathekben. Az épületben tizenhárom terem van, bennük több mint 1000 film, kellék és filmmel kapcsolatos emléktárgy található. A belépő €7 felőtteknek, de a Welcome Card vagy a City Tour Card ezt az árat lecsökkenti €4.50-ra.

Honlap: https://www.deutsche-kinemathek.de/en

Cím: Potsdamer Strasse 2, 10785 Berlin, Germany

Kerület:Tiergarten

Mitte

Ez a leglátogatottabb hely a német fővárosban és tele van olcsó szállókkal. Sétálj a széles körútakon, merülj el a porosz kultúrában és élvezd a kávéházakat és a galériakat a Scheunenviertel környékén.

Turistás Kávézók Központ

Kreuzberg

Ha a város bohémebb oldalára vagy inkább kiváncsi, akkor ez a hátizsákosoknak való negyed a megfelelő választás. Itt hippik és anarchisták találkozhatnak és az utcák tele vannak étteremmel és kávézókkal, amelyeket a helyi nagy török közösség üzemeltet.

Itt élnek a helyiek Művészi Bárok

Charlottenburg

Ha a belvárosban szeretnél megszállni, menj Charlottenburgba. Tele van elegáns üzletekkel, szinházakkal és múzeumokkal. Kortyolj valamit a divatos bárokban, szívj magadba egy kis kultúrát és csodáld meg a híres Charlottenburg Kastélyt és a korai XX. századbeli városházát.

Butikok Trendi Bárok

Szabadtéri Szépművészeti Kiállítás (Június - Július)

Ez az esemény átváltoztatja a szállásokkal zsúfolt Friedrichshain kerület felé vezető Oberbaumbrucke-t egy művészeti sétánnyá. Ez a júniusban rendezett kiállítás több, mint 100 művésznek ünnepli műveit.

Honlap: http://www.openairgallery.de/

Cím: Oberbaumbrücke, 10243 Berlin

Kerület:Friedrichshain

Városi Lezbikus És Meleg Fesztivál (Június)

Bárhol is van a szállásod, ezt valószínű meghallod, amint kilépsz az utcára. Ez Európa legnagyobb utcai bulija, és csupa élvezet, bármilyen irányúltságú is vagy. Minden évben a Nollendorfplatzon tartják.

Honlap: https://www.berlin.de/en/events/2094393-2842498-lesbian-and-gay-city-festival.en.html

Cím: Nollendorfplatz, 10777 Berlin, Germany

Kerület:Schöneberg

Berlin Biennale

Ezt az eseményt két évente rendezik meg. A kreativitást ünnepli; e célból a város némelyik részét galériává változtatja, amely kortárs művészetet mutat be. Legközelebb 2016-ban rendezik meg. Tartsd szemmel a weboldalukat további részletekért.

Honlap: http://www.berlinbiennale.de/

Nemzetközi Design Fesztivál (Június)

Ez egy évente megrendezésre kerülő esemény, mely a kortárs tervezést mutatja be. Becsvágyó és megállapodott tervezők állítják ki alkotásukat. Az esemény június közepén zajlik. Ötletekkel teli fejjel fogsz visszatérni a szállásodra.

Honlap: http://www.dmy2015.com/

Cím: Kraftwerk, Köpenicker Strasse 70, 10179 Berlin

Kerület:Mitte

Bergmannstrasse Fesztivál (Június)

Három napon keresztül a Bergmannstrasse átalakul egy szabadtéri fesztivál helyszinévé. Az eseménynek izgalmas multikulturális hangulata van és jazz zene kiséri.

Honlap: https://www.berlin.de/en/events/1934675-2842498-bergmannstrassenfest.en.html

Cím: Bergmannstrasse, Berlin, Germany

Kerület:Tempelhof-Schöneberg

Berlini Fesztivál

A hátizsákos túrázók lehet, hogy egy kicsit belefáradnak a repülőterekbe – de ezt az óriási bulit, amit egy elhagyatott repülőtéren rendeznek, tuti, hogy élvezni fogod. Egy szuper esemény ami többféle zenét kínál több, mint 20 000 látogatónak.

Honlap: http://www.berlinfestival.de/en/

Cím: Eichenstrasse 4, 12435 Berlin

Fotók: http://www.berlinfestival.de/en/press/press-pictures/

Berlini Zene Napok

A német főváros imádja a teknót és az elektronikus zenét. Évente egyszer a klubok és tánczene vezető személyiségei összefognak és megszervezik ezt a programot, ami városszerte bulikból, bemutatókból és vitákból áll.

Honlap: http://bermuda-berlin.de/

Lollopalooza Europe (Szeptember)

Igen, jól hallottad: a USA alternatív zene fesztiválok atyja átkel az Atlanti Óceánon és Berlinben landol. Fogadj korán szállást, aztán bulizz a rengeteg nemzetközi rock és hip-hop előadáson.

Honlap: http://www.lollapaloozade.com/

Cím: Eichenstrasse 4, 12435 Berlin

Hamy Café

Curryt, levest vagy tésztasalátát keresel? Vegyél irányt a Hamy Cafére, ahol valódi vietnámi ételeket tálalnak, melyek a hátizsákosok kedvencei. Már €4.90-ért is kapsz ételt.

Honlap: http://www.hamycafe.com/

Cím: Hasenheide 10, 10967 Berlin

Kerület:Kreuzberg

Telefon: 030 6162 5959

Fotók: https://www.instagram.com/p/xcnYV5FZWC/

© Szerzői jogok: pia_stockholm

Café Bombocado

Ez inkább kényelmes nappalinaklátszik, mint kávézónak. Rendelj egy kávét és pihenj egyet ebben a rejtett kincsben, messze a kollégiumoktól. Ja, és a torták FENSÉGESEK!

Honlap: https://cafebombocado.wordpress.com/

Cím: Burknerstrabe 1, 12047 Berlin

Kerület:Kreuzberg

Telefon: 0174 2142534

Vego Foodworld

A vegan hátizsákos túristáknak néha nehéz jó éttermeket találni, de ez a hely telitalálat: laktató, finom és 100% vegan. És… nagyon ajánljuk a különlegesen jó limonádékat!

Honlap: http://www.vego-foodworld.de/

Cím: Lychener Street 63, 10437 Berlin

Kerület:Prenzlauer Berg

Telefon: 030 30347975

Fotók: https://www.instagram.com/p/34QTElLMsD/

© Szerzői jogok: anniiyeah

Aguevo!

Ha egy mexikói étel purista vagy, ezt a helyet kell válaszd. Ez komolyan friss és mégkomolyabban autentikus. Van nem messze egy olcsó szálló, és mi komolyan arra gondolunk, hogy ott foglalunk helyet, csak azért, hogy itt ehessünk minden nap.

Honlap: http://www.aguevo.de/

Cím: Wuhlischstrasse 12, 10245 Berlin

Kerület:Friedrichshain

Fotók: http://www.aguevo.de/#!speisekarte/c21kz

Ron Telesky Canadian Pizza

Kérsz egy kis juharszirupot a pizzádra? Hát, barmit kiprobálunk egyszer, ugye? Hiszen ez a hátizsákos túrázás lényege! Élvezz egy kis kanadai ízlelítőt, egy olasz kerülővel, ezzen a csodabogár pizzas helyen.

Honlap: https://www.facebook.com/pages/Ron-Telesky-Canadian-Pizza/110419279028081

Cím: Dieffenbachstrabe 62, 10967 Berlin

Kerület:Kreuzberg

Telefon: 030 61621111

Berghain

Az egyik legjobb klub Berlinbem - sőt: a világon! – ez az óriási, legendás hely, a Berghain, aminek a hangosítása ez egyik legjobb, ami létezik. Az ajtóban a kidobó legények szigorúak, tehát legyen egy B terved ha nem akarod hogy egyből sarkon fordítsanak a szállásod felé.

Honlap: http://www.berghain.de/

Cím: Am Wriezener Bahnhof, 10243 Berlin

Kerület:Friedrichshain

Telefon: 030 29360210

Stattbad

Ez megint egy átalakított épület, amiből klubot csináltak. A Stattbab valaha egy állami úszómedence volt, de most a helyiség a művészetnek és a zenének ad otthont.

Honlap: http://stattbad.net/

Cím: Gerichtstrabe 65, 13347 Berlin

Kerület:Gesundbrunnen

Telefon: 030 46797350

House of Weekend

Ez a helyiség gyönyörű kilátást ad a városról. Éjszaka a házi és a tekó zenére specializálódik. Dél-keletre fekszik Mittétől és sétatávolságon belül van néhány központi szálló.

Honlap: http://www.houseofweekend.berlin/

Cím: Alexanderstrasse 7, 10178 Berlin, Germany

Kerület:Mitte

Email: event@houseofweekend.berlin

Fotók: https://www.instagram.com/p/48CLMaMBAF/

© Szerzői jogok: ryanblay

Chalet

A Chalet egy 150-éves kastélyban található a Kreuzbergben, ami az egyik felkapott környék Berlinben. Itt jó zenére találsz, valamint régies, hátizsákosok iránt barátságos hangulatra.

Honlap: http://www.chalet-berlin.de/

Cím: Vor dem Schlesischen Tor 3, 10997 Berlin

Kerület:Treptow

Telefon: 030 69536290

Magnet Club

Az élő zene és az indie rock zene rajongóinak találták ki ezt a klubot! Ha spórolós vagy, jegyezd meg: a belépés ingyenes éjfél elött.

Honlap: http://www.magnet-club.de/

Cím: Falckensteinstrabe 48, 10997 Berlin

Kerület:Kreuzberg

Telefon: 030 44008140

Boxhagener Téri Piac

Vasárnaponként van nyitva ez a bolhapiac Friedrichshainban, nem messze a belvárosi szállásoktól. Találsz itt mindent, könyvektől lemezekig. Böngéssz egy kicsit és biztos jó áron rátalálsz valami kincsre.

Honlap: http://boxhagenerplatz.org/

Cím: Gartnerstrabe 23-24, 10245 Berlin

Kerület:Friedrichshain

Manufactum

A 80-as években alapították, mint egy választ a tömegtermelt árukra. A Manufactum szinte kultusz státuszt nyert hazájában. Ha valami praktikus minőségi terméket szeretnél a hátizsákos utazási készletedhez hozzátenni, itt kell jól szétnézz.

Honlap: http://www.manufactum.de/manufactum-berlin-c-41/

Cím: Hardenbergstrabe 4-5, 10623 Berlin

Kerület:Berzik Charlottenburg

Telefon: 030 24033844

Zeughaus Art Market

Ez a művészeti piac a hátizsákos túrázók is és a túristák között nagyon népszerű. A Múzeum Szigettől nem messze lehet megtalálni. Felvidíthatod a kollégiumi szobádat egy vizfestékművel, egy fényképpel, vagy akár kézzel faragott fajátékokkal is.

Honlap: http://www.kunstmarkt-berlin.com/

Cím: Am Zeughaus 1-2, 10117 Berlin

Kerület:Mitte

Telefon: 0172 3018873

City Tour Kártya

A hátizsákos túrázók a City Tour kártyával pénzt takaríthatnak meg Berlinben, hiszen csökkentett árat biztosít 40 túristai atrakción és ingyenes utazást minden tömegközlekedési ezközön. Az ára attól függ, hogy milyen hosszú ideig szeretnéd használni. http://www.citytourcard.com/en

Tiergarten Park

Szakadj el a szállódtól és tölts egy délutánt a Tiergarten Parkban, ami egy hatalmas zöld liget Berlin közepén. Ez az egyik legnagyobb egész Németországban; több mint 210 hektár megszakítás nélküli békesség a nyüzsgő főváros közepén. http://www.stadtentwicklung.berlin.de/berlin_tipps/grosser_tiergarten/index.shtml

Welcome-Card

A Welcome-Card egy másik lehetőség a pénzmegtakarításra. Ingyen utazást biztosít a tömegközlekedési ezközökön és akár 50% kedvezményt 190 látnivaló és atrakció belépőjének az árából. http://www.visitberlin.de/en/welcomecard

Repülőterek

Berlinben két repülőtér található, a Schoenefeld és a Tegel. A Schoenenfeldről a város központjába és a szállásokra eljutni, szálj föl az RE7-es vagy az RB14-es vonatra (a repülőtéri express) és utazz a fő pályaudvarra (Hauptbahnhof). Az út körül-belül 30 perces. Ha inkább az S9 S-Bahn vonalra szálsz, és átszálsz az Ostkreuznél, úgy hosszabb az út, de olcsóbb.

Máshogy, repülőre ülhetsz a berlini Tegel repülőtér felé, ami közelebb van a városhoz, de nincs hozzá vasúti szolgáltatás. Viszont jár oda négy busz járat: a TXL JetExpressBus, a X9 JetExpressBus, valamint a 128-as és a 109-es busz vonalak. A TXL egész a Hauptbahnhofig eljuttat.

Vasút

A hátizsákos túrázók, akik vonattal utaznak, a Hauptbahnhofra berlini központi pályaudvarra érkeznek. Ezt szolgálják az S5-ös, az S7-es és az S75-ös S-Bahn vonalak, az U-55-ös U-Bahn vonal és még sok régióközi és nemzetközi vasutas szolgáltatás.

Busz

Ha busszal utazol Berlinbe, a ZOBra (központi busz állomásra) érkezel. A várostól nyugatra van, kevesebb, mint egy fél kilométerre a Messe Nord U-Bahn állomástól (S41-es, S42-es és s46-os vonalak) és a Kaiserdamm U-Bahn állomástól (U12-es vonal).

Közlekedés

Berlin ellátja egy nagyon jó tömegközlekedési rendszer, buszokkal, villamosokkal, földfölötti vonatokkat (S-Bahn) és földalatti vonatokkal (U-Bahn). A város három tarifa zónába van választva : az AB, a BC és az ABC. Az AB a fő városi területet fedi. Ezen belül egy egyszeres használásos jegy €2.70-ba kerül, egy napi jegy pedig €6.90-be.

Nyelv: Német

Valuta: Euro

Feszültség: 230V

Időzóna: Közép-európai időzóna (UTC+01:00)

Hívókódok:  +49 Németország, +30 Berlin

Posta:

Fő Posta Iroda

Zimmermannstrabe, 12163 Berlin

+030 7919618

Postbank

Mullerstrabe 156B, Berlin

+0228 55005500

Deutsche Post

Ostbahnhof,  Koppenstrabe 3, Berlin

+0228 4333111

Korház

Charite

10117 Berlin

030 45050

Turista információ

A berlini turista információ iridája a központi pályaudvaon van. A dolgozók több nyelven beszélnek.

Cím: Erdgeschoss/Eingang

Europaplatz 10557 Berlin

Tiergarten

+030 25 00 25

Több iroda is van a főváosban. A Visit Berlin weboldalon sok információt találsz ami segít megtalálni a hozzád legközelebbit,

Tipikus nyitvatartás: 

Berlinben nagyon jó vásárolni. Ebben a városban vannak németország valamennyi leglazább nyitvatartási időpontjai. A legtöbb bolt hétfőtől szombatig reggel 10-től este 8-ig nyitva tart. A bankok hétfőtől péntekig reggel 8-tól délig vannak nyitva, majd megint délután 2-től 4-ig.

Segélyhívó számok: 

Tárcsázd a 122-t a sügős tűzoltó, rendőr vagy mentő ellátásokat elérni.