Student housing - Hostels - Coworking in Budapest (Magyarország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Budapest, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Budapest.

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Maverick City Lodge View All Images

• A legtöbb város látnivalója gyalogosan. - Operaház, Szent István Bazilika, Nagy Zsinagógus • 24 órás szupermarket a szomszédban.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - DBC Hostel View All Images

With its location just 10 minutes from the Oktogon Metro in the middle of the city, it is clear that the DBC hostel in Budapest has the potential for offering a substantial amount at a budget price . DBC Hostel is a very sociable place where people from all around the world come together to share their common interest in Budapest. Check out our rooms and common areas, our friendly staff awaits you 24 hours a day, 7 days a week!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel One Budapest View All Images

The hostel is around a 4-minute walk from St. Stephen's Basilica, 500 m from Dohany Street Synagogue and 500 m from State Opera House. Our hostel is 900 m from Chain Bridge. The Hungarian National Museum is a 11-minute walk from the hostel, while Buda Castle is 1.2 km away. The nearest airport is Budapest Liszt Ferenc Airport, 17 km from the accommodation.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - 2night Hostel View All Images

Our hostel is 2 minutes from the all day running tram line 4 and 6, and 5 minutes from M3 (Blue) Metro line so all the main sightseeing can be reached in around 30-40 minutes. We are in the same building as Parapark, the first room escape game in the galaxy and a brand new pub / meeting point will open soon also in the same building.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Maverick Hostel View All Images

A terület a középkortól származó számos apró utcának ad otthont, most pedig számos kultúrát, remek éttermeket, hagyományos kávéházakat, bárokat kínál. A város legtöbb turisztikai látványossága 15 perces sétával elérhető, köztük a budai oldalon található Várnegyed és a híres romos kocsmák is. Termálfürdők, földalatti barlangtúrák, városi kerékpározás, borkóstolás, dunai kirándulások ... a környékünkben lehetséges.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Shantee House View All Images

Hostelünk egy hangulatos, lombos lakóövezetben található egy csendes utcában, kiváló közlekedési kapcsolatokkal ellátva, hogy megnézhessük Budapest összes turisztikai látványosságát és történelmi helyét. A szálló 10 perces útra vagy 25 perc séta a városközpontba fantasztikus 24 órás tömegközlekedéssel. 10 perc séta a híres Gellért-hegyre gyönyörű panoráma kilátással Budapestre, mindegyik hidakkal, 10 perces sétára az Allee bevásárlóközponttól és egy csodálatos friss földművelő piactól.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Broadway Hostel Budapest View All Images

Ahogy lépkedsz az utcára, láthatod a Szent István Bazilika kupáját, amelyet az első magyar uralkodó neveztek el :) A modern és biztonságos Broadway Hostel otthoni mozi, konyha, mosoda, kényelmes ülőhely a 24 órás portaszolgálat és a programok széles választéka. A környéken számos étterem, bár, pub és éjszakai klub található.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Budapest Budget Hostel View All Images

Hostelünk a városközpont szélén kerül megrendezésre, ami olcsóbbá teszi, miközben mindent megtalál, amire szükségünk van körülöttünk. Ezenkívül a tömegközlekedés nagyon jó körülöttünk, így ha valahova úgy érzed magad, hogy valahol elmehetsz, bármit könnyen elérhetsz. Ráadásul a nem-stop 6-os villamos vonal olyan, mint az 5 perc séta, így bármikor kemény párt után is hazajuthatsz.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Budapesten!

Buda és Pest: a két ősi település egyesítette erőit 1873-ban, így formálódott Európa egyik legvarázslatosabb fővàrosa. Nem kell tőlünk első szóra elfogadni, de manapság Budapestet több, mint négy millióan látogatják meg minden évben. A hátizsákos túrásoknak és ifjúsági szálló csoportoknak álma a város, hiszen olcsó szállásokat mindenütt lehet találni, így megszállhatsz a városközpontban vagy a belvárosban is anélkül, hogy túl sokba kerülne. Ez azt jelenti, hogy Budapest kincseit akár a saját szobádból is felfedezheted. Nézz ki a különleges gótikus Országház épületére, az UNESCO-listás Budai Várra és az impozáns art nouveau épitészetre, aztán pihend ki magad a termál- és gyógyfürdőkben. Négy millió ember azért ugye nem tévedett?

Sétálj Fel a Várhegyre

Még ha némelyik kiállítás fizetős is, a várhegyet még mindíg ingyen mászhatod meg, hogy sétálgass és megcsodáld a Királyi Palotát (és kertjeit), a Bécsi Kaput, a Mátyás Templomot és a Halászbástyát. Mivel a legtöbb városközponti szálló nem több, mint egy mérföldnyi távolságon belül van, a várhegyet könnyen elérheted gyalog is.

Cím: Castle Hill, Budapest

Menekülj A Margit Szigetre

Ha megúntad a kollégiumi szobádat és a város nyüzsgését, sétálj el erre a Duna közepén fekvő idillikus szigetre. A gyönyörű, zöld szigeten szökőkutakat, emlékműveket, középkori romokat és közfürdőket találsz.

Cím: Margaret Island, Budapest

A Királyi Vár

Mivel több központi szállás is van a közelében, a Budai Vár épületkomplexumának egyik részét képező Királyi Palota kitünő hely ahhoz, hogy a városnézést elkezdd. A XIII. századbeli épület ma több múzeumot és galériát rejt, beleértve a Vármúzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát.

Honlap: www.btm.hu

Cím: Szent György tér 2, 1014 Hungary

A Gellért Fürdő

A fürdők városában, a Gellért Fürdő az egyik legjobb. A érdekes történelme (egy évszázada építették), a gyönyörűsége (egy art nouveau mestermű) és a belépő olcsó ára (a belépő 5000 Ft körül van) miatt ideális hely a hátizsákos túristák számára.

Honlap: www.gellertbath.hu

Cím: Kelenhegyi út 4, 1118 Hungary

A Magyar Állami Operaház

A budapesti Opera Ház egyszerre kedvence az építészet és a zene rajongóinak, egy lenyűgöző neoreneszánsz és barokk stílusú épület, amelyben világszintű opera, balett és szinházi előadásokat lehet halgatni.

Honlap: www.opera.hu

Cím: Andrássy út 22, 1061 Hungary

Az Országház

A Westminsterre emlékeztető országházt, a XIX. század neógótikus épitészetének e ragyogó példáját a kitünő épitészet, az ólomüveg festményei és a koronázási ékszerek miatt nem szabad kihagyni. A belépő 2000 Ft. úniós polgároknak.

Honlap: http://latogatokozpont.parlament.hu/en

Cím: Kossuth Lajos tér 1-3, 1055 Hungary

Hajótúra A Dunán

Tekintsd meg Budepestet más perspektivából egy hajótúra kapcsán. Választhatsz egy vagy két és fél órás túrát, nappalit vagy estit; sok folyóparti látványban lesz részed és a gyönyörű Margit Szigetet is láthatod.

Honlap: http://legenda.hu/

Cím: Dock 7, Jane Haining rakpart, Budapest

A Várnegyed

Ezért a budai történelmi központért messziről jönnek a hátizsákosok és a turisták. Az 1200-as évek elején alapított település híres a Királyi palotáról, középkori falairól, kanyargós utcáiról, megkapó templomairól és a dunai kilátásról.

Sétálóutcák Turistás Szép épületek

Terézváros

Terézvároson vág át az Andrássy út, amelyet neoklasszikus házak és sikkes divatbutikok öveznek és helyet ad a Hősök terének és a Magyar Állami Operaháznak.

Emberek megfigyelése Butikok Szép házak

A Belváros

A Duna másik oldalán található a belváros, Budapest szíve. A látnivalók között van az Országház, a Szent István Bazilika, a Váci utca és a legendás Gerbeaud Café. Nem nehéz olcsó belvárosi szállást találni.

Múzeumok Kávézók Központ

SzeptEmber Feszt (Szeptember)

Minden év szeptemberében megrendezik ezt, a város gaszronómiai fesztiválját, ami egyszerűen az éhes hátizsákosok paradicsoma. Nem csak kiváló magyar ételeket és főzésbemutatókat találsz, hanem élőzenei koncerteket, művészeti kiállításokat, népművészeti termékeket, játékokat és sok más elfoglaltságot is.

Honlap: www.szeptemberfeszt.hu

Cím: People's Park, Budapest

Budapesti Tavaszi Fesztivál (Április)

Tavaszi Fesztivál egy két hetes esemény ami a a magyar és a nemzetközi kultúrának a legjavát ünnepli. Számtalan klasszikus zenei koncert, opera- ésszinházi előadás, néptánc és más fellépés látogatható városszerte.

Honlap: www.btf.hu

Cím: City wide

Budapesti Maraton

A világ egyik leg-szemetgyönyörködtetőbb városi maratonja kellemes útvonalat követ Budán, Pesten és a Duna mentén. Mivel annyi sok szállás található a városközpontban, van rá esély, hogy a tiéd elött is elhalad…

Honlap: www.budapestmarathon.com

Cím: Olof Palme sétány, 1146 Hungary (Finish line)

Budapesti Karácsonyi Vásár (November – December)

Novembertől Karácsonyig a Budapest ünnepi piaca idején fabódék sorakoznak a Vörösmarty Tér minden négyzetméterén. Remek választás ilyenkor itt megszállni. Vehetsz mindenféle finomságot, mint sült húst és forralt bort, népművészeti tárgyakat és karácsonyi díszeket.

Cím: Vörösmarty tér, 1051 Hungary

Titanic Nemzetközi Film Fesztivál (Àprilis)

Még ha hátizsákkal utazol is, nem muszály elveszíteni kapcsolatot a filmek világával. Budapest legnagyobb filmfesztiválja több, mint 60 kortárs játékfilmet mutat be, plusz több tucatnyi rövid filmet a város különböző pontján. Az elnevezése ellenére, a fesztivál mindig zökkenőmentesen zajlik.

Honlap: www.titanicfilmfest.hu

Cím: City wide

Sziget Fesztivál (Augusztus)

Ezt az egy hetes fesztivált a Duna egyik szigetén rendezik, ahol minden év augusztusában többezer látogatja gyülekezik. Egy lenyűgözí sorozat,anemzetközi előadóművészek csodálatraméltó választéka ad elő pop, rock, reggae, heavy metal és világzenét és mindent, ami ebbe belefér! A szállások gyorsan megtelnek, tehát jól teszed, ha idejében lefoglalod a szobádat.

Honlap: www.szigetfestival.com

Cím: Óbuda Island, Hungary

A 100 Tagú Cigányzenekar Gála Koncertje

Talán a budapesti kulturális naptár legkiemelkedőbb zenei eseménye a karácsonyi szezonban a 100 tagú cigányzenekar koncertje, melyben Liszt, Brahms és Strauss dallamai hangzanak el. Minden évben december 30.-án történik az előadás.

Honlap: www.100tagu.hu

Cím: Budapest Congress & World Trade Center Budapest, Jagelló út 1-3, 1123

Vajdahunyadvári Nyári Fesztivál

Ezt a zenei fesztivált a romantikus Vajdahunyad Várának udvarán rendezik. A sokféle zenei előadás (a klasszikus zenétől kezdve a swingen és klezmeren keresztül a cigányzenéig) remekül illik a vár román-gótikus-reneszánsz-barokk stílusú építészetéhez.

Honlap: www.vajdahunyad.hu

Cím: Vajdahunyad vár, 1146 Hungary

Leves

Rendkívüli népszerű a diákok és hátizsákosok körében a Leves, ahol legalább öt féle levest tálalnak minden nap, a kókuszos töklevestől a katalán csirkelevesig és a hideg málnalevesig.

Cím: Vámház krt. 14, 1056 Budapest

Telefon: 030 241 7760

A Nagy Vásárcsarnok

A legnagyobb, legöregebb és a legszebb vásárcsarnok Budapesten tökéletes hely a hátizsákosok számára, hogy olcsón szerezzék be a helyi ételeket, legyen az egy szendvics egy kávézóból, vagy egyszerűen kenyér és felvágott a piaci bódékból.

Honlap: www.piaconline.hu

Cím: Vámház körút 1, 1093 Hungary

Telefon: 01 366 3300

Kisharang

Ez a központi étkezde népszerű a diákok, a helybeliek és a hátizsákosok között egyaránt. Válaszd a finom magyar ételkülönlegességeket kínáló napi menüt egy ugyancsak étvágygerjesztő 950 Ft.-ért.

Honlap: www.kisharang.hu

Cím: Október 6. utca 17, 1051 Hungary

Telefon: 01 269 3861

Fotók: https://instagram.com/p/yZv1BKqXNK/

© Szerzői jogok: atram15

Lángos Az Akácfa Utcában

Nem hagyhatod el Budapestet anélkül, hogy kipróbálod az lángost, reszelt sajttal, tejföllel, fokhagymával, sonkával vagy kolbásszal. A lángos a ifjúsági szállókkal körülvett bulizó Akácfa utcában a legjobb az egész városban.

A Szeráj Török Étterem

Itt a török és magyar ételek minősége és finom íze meghazudtolja az olcsó árakat. Ráadásul, mivel 24 órán keresztül nyitva tart, igen hasznos útban a szállás felé, még ha épp már hajnal is van.

Cím: Szent István körút 13, 1055 Hungary

Telefon: 01 311 6690

Csendes Társ

Ez a kicsi de tökéletesen kialakított bár a Károlyi Kert mellett egy kellemes kerthelységet kínál, ahol szépen el lehet üldögélni egy pohár bor mellett (a kiterjedt ital árlapból) és figyelni, ahogy zajlik körülötted az élet.

Honlap: www.csend.es

Cím: Magyar utca 18, 1053 Budapest

Telefon: 030 727 2100

Fotók: https://instagram.com/p/pUG6D5CidW/

© Szerzői jogok: florabiro

Az A38

Ez az egykori ukrán hajó most lehorgonyozva lebeg a Dunán mint bár, étterem, társalgó és klub. Ihatsz sört, bort és koktélokat mialatt hallgatod a pop, rock vagy indie zenét.

Honlap: www.a38.hu

Cím: Petőfi híd, 1114 Budapest

Telefon: 01 464 3940

Szimpla Kert

A romkocsmák (modern bárok amik megvetett kommunista épületekben nyíltak) szerves részei a város kultúrájának. Kreatív, ,,bármi-megengedett'' hangulatukkal mindig szívesen fogadják a hátizsákosokat. A Szimpla Kert, melyet egy régi gyár épületében alapítottak, a legmenőbb közöttük.

Cím: Kazinczy utca 14, 1075 Budapest

Telefon: 020 261 8669

Instant

A legmenőbb klub Budapesten, az Instant egy elképesztő helyiség (sikkes bárok, egy társalgó, egy táncklubb és külön csocsó/flipper termek) és a város legjobb lemezlovasai sorának kombinációja. Ráadásul rengeteg szállás található sétatávolságon belül.

Honlap: www.instant.co.hu

Cím: Nagymező utca 38, 1065 Budapest

Telefon: 01 311 0704

A Központi Piac

Ez a fantasztikus mindennapi piac a 10000 négyzetméteres Nagy Vásárcsarnokban minden igényt kielégít: a földszinten friss ételek, az első emeleten emléktárgyak és ajándékok, az alagsorban pedig hús és hal kapható. Egy kicsit délebbre van a városközponti szállásoktól; egy-kettő közülük viszont szinte a küszöbén van.

Honlap: www.piaconline.hu

Cím: Vámház krt. 1-3, 1093

Telefon: 01 366 3300

A WAMP

Budapest havonta megrendezett design piaca, a WAMP nagyszerű kortárs magyar divattervezőktől kínál egyéni divatcikkeket, kellékeket és kézműves cikkeket.

Honlap: www.wamp.hu

Cím: Erzsébet tér, 1051

Telefon: 01 797 7190

A Váci Utca

Budapest legjobb vásárló utcája a Váci utca. Itt találhatsz népszerű utcai márkaboltokat, mint például a Zara és a Mango, valamint a Swarovski, a Hugo Boss és a Lacoste divatos butikjait. Még egy H&M is van a hátizsákos számára, akik néhány olcsó ruhát szeretnének beszerezni.

Cím: Vaci utca

Magasszintű Kultúra Alacsony Áron

Számos hátizsákos turista nem jár operába, mert nem kedveli; mások pedig azért nem, mert túl drága. Budapest az első csoporton nem tud segíteni, a másodikon viszont igen: az Állami Operaházban megnézhetsz egy operát egy csésze kávé áráért. A jegyek ára csekély 500 Ft.-nál kezdődik. (Lásd; www.opera.hu)

Használd A Diákigazolványod

A diákok egy kisebb vagyont is megspórolhatnak Budapesten. Mutasd fel a igazolványodat és sok pénzt takaríthatsz meg, nem csak a látnivalókon és a tömegközlekedésen, de az éttermekben és a szállásokon is. (www.isic.org)

Vegyél Budapest-Card-ot

Annyi múzeumi látogatást akarsz bezsúfolni az itt töltött idődbe amennyi csak lehetséges? A Budapest-Card 6300 Ft-ért 48 órára vagy 7500 Ft-ért 72 órára belépést biztosít a legtöbb múzeumba, és ingyen is közlekedhetsz vele. (www.budapest-card.com)

Repülőtér

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Wizz Air, a British Airways, az Easyjet, a Ryanair és a Jet2 légitársaság járatai járnak. A városközpontba és az ott található szállásokra vasúttal, busszal és transzfer kisbusszal juthatsz el.

Vasút

A hátizsákos turisták, akik vonattal utaznak, a budapesti Keleti Pályaudvarra érkeznek, ahova a legtöbb magyar városból és a legtöbb Közép- és Kelet-Európai városból is érkeznek vonatok, mint például Berlinből, Bécsből, Prágából, Pozsonyból, Varsóból és Belgrádból.

Busz

A nemzeti buszszolgáltató, a Volán Zrt, Magyarország legtöbb részéhez csatlakoztat járataival, amig a Nyugat- és Kelet-Európai városok felé az Eurolines vagy az Orangeways indul.

Tömegközlekedés

Budapesten nagyon kellemes sétálgatni, ezért egy központi ifjúsági szállóból egyszerű hozzáférni a legtöbb látnivalóhoz. Viszont néhány fontos látnivaló egy kicsit messzire van; ezért hasznos a város olcsó és megbízható tömegközlekedési rendszere. Egy egyszeri metró, busz vagy villamos utazás csak 350 Ft.-ba kerül, míg a 24 órás bérlet ára 1650 Ft, a 72 órásé 4500 Ft., a heti pedig 4950 Ft-ba kerül.

Nyelv: Magyar

Valuta: Magyar Forint (HUF)

Feszültség: 230 volts

Időzóna: Közép-európai idő (GMT+1) / Közép-európai nyári idő (GMT+2)

Hívókódok:  +36 Magyarország, -1 Budapest

Posta:

TESCO Post Iroda, Pillangó utca 15, 1149

Kórház: Szent Imre Kórház, Tétényi út 12-16, 1115

Turista információ: Sütő utca 2, 1052

Tipikus nyitvatartás: 

Hétközben regel 10-től este 6-ig, szombaton reggel 10-től délután 1-ig, vasárnap zárva.

Segélyhívó szám: 

Tárcsázd a 122-t a sügős rendőr, mentő vagy tűzoltó szolgálatokér.