Következő téli utad: Németország őrült karnevál szezonja

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Németország őrült karnevál szezonja

Németország karnevála, mint mindig, november 11.-én indult, pontosan reggel 11:11-kor, és Hamvazószerdán ért véget. A rossz hír? Hogy lemaradtál a 2015-2016 szezonról. A jó hír? Azért vagyunk itt, hogy rábeszéljünk, jövőre legyél ott. Jóval előre meg kell tervezni a 2016-2017-es utadat, mielött megtelnek az ufjúsági szállók – és mindig megtellnek!

Helyszín és időpont

Bár a szezon nagyjából egész télen tart, vitathatatlanul Húshagyókedden a legjobb időpont Németországba menni, amikor országszerte megjelennek az utcai bulik, a parádék, a karneválok és a jelmezes összejövetelek.

Ami a helyszínt illeti, az a jó a karneválban, hogy nem számit, Németország melyik részén vagy: bárhová mész hagyományos ünneplésekre és szokásokra bukkansz. Miután ezt tisztáztuk, létezik két különböző hagyomány, amiről tudni kell: a sikoltóan szórakoztató dél-németországi Fastnachtról, és a kidolgozott Karneval felvonulásokról és jelmezes bulikról, amellyek felkavarják az érzéseket Nyugat-Németországban, főleg Rheinlandban.

Karneval

Karnevalra foglalj szállást Bonnban, Düsseldorfban, vagy ami a legjobb, Kölnben. Köln valóban a Karneval élvezetes epicentruma, álarcos és jelmezes bálokkal az egész szezon alatt. Karneval hétvégén, bulikkal telnek meg a városban az utcák és a bárok a jelmezes szórakozók számára, és 24 órán keresztül nyitva tartanak. A hétvége csúcspontja az óriási rózsahétfői parádé. A város déli részén kezdődik, és a karneváli felvonulás végig kanyarog a városközponton, amint virágot, csokoládét és édességet osztogatnak a felvonulók – és néha egy kis Eau de Cologne-t is – a többezres jelmezes nézőseregneknek, akik az utcák szélén állnak.

Fastnacht

A Fastnachtot Dél-Németországban kicsit máshogy ünneplik. Kevésbé vallásos a cél és sokan boszorkánynak és ördögnek öltöznek föl, akik mindenáron ki akarják űzni a hosszú, sötét tél gonosz lelkeit. Sok család az utcai parádékon famaszkot visel, amit generációról generációra használnak.

A leghíresebb Fastnacht parádét a Rottweil kis városban tartják, Baden-Württembergben. A bolond bohócok boldog sikoltással köszöntik egymást és különböző kiáltásokkal és kiabálásokkal hívják a józaneszűeket. A kívülállóknak úgy tünik, hogy faarcú bolondok és bohócok visongó csatakiáltással és ,,hú-hú-hú’’-val ( a ,,bolondok hívásával’’) töltik meg a levegőt. Ha hagyományra vágysz, itt, a Rottweili bolondok parádéján megtalálod. Korán foglald le szállásodat a közeli Schömberg városban.

Bárhol is ünnepled a karnevált, az ünnepség mindenhol Húshagyókedden, pontosan éjfélkor, véget ér. Másnap, Hamvazószerdán kezdődik a nagyböjt, a Húsvét elötti súlyos koplalás időszaka.