Hol lehet kiváló tacot találni Mexikóban

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Taco

 

A taco élteti Mexikót. Az olcsó, három harapásos tortilla falatok adnak energiát a mexikói lakosságnak. Mint éhes hátizsákos, tapasztalhatod, hogy Téged is fenntartanak. Ha a megpúpozott gyorsbüfé verzióhoz szoktál, ami Európában és az USÁban elterjedt, az igazi taco talán meg fog lepni: a töltelék általában csak valami állat darabja (sajnáljuk, vegetáriánusok, Mexikóval nehéz dolgotok lesz!), korianderrrel, hagymával és szalszával a tetején. Mindegyik régiónak meg van a saját változata, de ezekből mindegyiket megtalálod Mexikó Városban, a gyönyörű tacovilág lüktető szivében. Foglalj le megadnak egy ifjúsági szállót Mexikó Városban és fogadd meg tanácsainkat, hogy te is rátalálj a tacoparadicsomra…

Országszerte klasszikusok

 • A szerény taco guisado pörkölttel van töltve, ami bármiből készülhet, tingától vakondig. Mexikó Városban mindenhol találsz guisado árusokat, de próbáld meg a Las Cazuelasét a Zona Rosaban, ez az egyik legjobb.  
 • Húsokkal tele és serpenyőben sütve, a campechano taco egész Mexikóban népszerű. Hogy a legjobbat kóstold meg, menj el a Los Panchosba, Anzuresben.  
 • A tenger gyümölcsei és a hal töltik meg a tacokat az egész tengerparti vidéken. A fővárosban, a Boca del Rio, San Rafaelben, a tenger gyümölcseivel töltött taco híres.

Az észeki vidékről

 • Az észeki taco a la plancha hússal van töltve, amit szenen sütnek. Ez a taco fajta is otthagyta a nyomát Mexikó Városán. A Los Parados, a Colonia Romaban jó választás.  
 • A chilorio taco Sinaloa államból származik. Erősen fűszerezett sertéshússal töltik. Kostold meg az egyik Sonora Grill étterem verzióját. Több helyen találhatók e világvárosban.

A központi régióból

 • A barbacoa taco grillezett bárányhúsból készül, a birria tacos pedig grillezett kecskehúsból., Mercado Jamaicaban az El Profe híres a döbbenetes barbacoajáról, és a helyiek az anzuresi Birria Santa Bárbara-ra esküdnek, hogy ott a legjobb a birria.  
 • A mixiote taco ürühússal készül, amit maguey levélbe csomagolva grilleznek egy gödörben. Látogass el a Tacomixbe Colonia Romaba, ahol jó áron és finoman elkészítve kapod.  
 • Michoacán állam ajándékozta meg a világot a carnitasal (foszlós sertéshús). El Charro Mercado de Coyoacánban legendás a carnitas tacoja miatt.  
 • A kalandosabb szakácsművészet kedvelői kóstolják mag a cabeza tacot, amit marhafejből készítenek. Ezt a változtot a Tacos Lolitban fedezheted fel, Roma Norteben.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Taco a központi régióból

 

Délről

 • A cochinita pibil taco, a Yucatanból, piros szinű taco fiatal disznóval töltve, amit aztán napokig fogsz kivánni. Mexikó Városban az El Turix ellát vele, Polancoban.  

Mexikó városi eredeti változatok

 • A tacos al pastor a tacos árabes változata Pueblaból. A shawarma hús nyárson ananásszal a legnépszerübb taco Mexokó Városban. El Huequito, a Centroban, ötven éve szolgálja ki a megelégedett vendégeket.  
 • A taco de canasta, amit egy kerékpár kosarából tálalnak, néha a taco al vapor név alatt árulják, mivel a kosárban gőzölik, amíg az árus megteszi a fordulóját. Ints le egy kerékpáros árust vagy vegyél irányt a Los Especiales felé, Cuauhtémocban, hogy megkóstold.  
 • A város nyomornegyedeiből a suadero taco Mexikó Város eredeti tacoja. Olcsó marhas dagadóból készül és már elhagyta a nyomornegyedeket; most már szegény és gazdag egyaránt eheti. Az eredeti utcamenti ízért próbáld meg a Taqueira Jaliscot, Cuauhtémocban.