A világ legjobb kávézó városai: Seattle

-n tett közzé 2016/02/15

Pike Place Starbucks

Az eredeti Starbucks – valahogy úgy. Eredetileg, egy utcával arrébb volt, a Western Avenuen, aztán 1976-ban átköltözött a mai helyére a híres Pike Place-en.

 

1971 március 30.-án nyilt a világ legelső Starbucks kávézója Seattleben. Akár imádod, akár utálod, az elmúlt 44 év alatt a világ legnagyobb kávéház cége lett. Ezek után maga Seattle lett a kávé szinonimája

A Seattle központját felfedező hátizsákosoknak néha úgy tünik, hogy az egész lakosságnak szerelmi viszonya van a kávéval, a kávézókban kortyolgató diákoktól és turistáktól a hipszterekig és függőkig, akik a belvárosban sétálnak kezükben egy Amerikánóval. Van olyan idő, hogy a friss kávé illata szó szerint úszik a csendes-óceáni szélben.

Na most, ha már tíz kávézó esik minden egyes ifjúsági szállóra, hol találod a városban a legjobb koffein fixet?

 

Eszpresszó – egy tanulási folyamat

A név a lényegre mutat: az Espresso Vivace mindhárom seattlei helyszinén (mi a Sidewalk Bar-t ajánljuk, a Broadway-n) mindenben specializálódott, ami eszpresszó.Társtulajdonos és világhírű barista David Schomer eredeti könyvének, Espresso Coffee: Professional Techniques (Presszókávé: szakmai technikák) a harmadik kiadásánál tart az. Ez azt jelenti, hogy amikor lenyelted az egyik szenzációs eszpresszójukat, vehetsz magadnak egy példányt és megcsinálhatod az eszpresszó költeményedet otthon is.

 

Cappuccino –11 elött, vagy után

Ha az eszpresszó túl erős az ízlésednek, próbál meg inkább a cappuccinot. Az európaiak szerint, cappuccinot csak 11 előtt szabad inni, de a seattleiek boldogan gúnyolják a hagyományt és a nap bármelyik szakaszában felszolgálnak egy bögre csokoládéval megszort, habos finomságot.

A városban az egyik legjobb hely cappuccino kortyolgatásra a Caffe Vita. Az ő Pioneer-téri helyszinük különösen jó választás, ha pihenned kell, miközben taposod a belvárosi járdákat.

 

Americano vagy americana?

Americano és az americana az Off Fellows Cafében találkoznak, a Capitol Hill-en. Kortyolgasd az americanodat és nézegesd a műalkotásokat, vagy csak nézegesd az embereket. Talán kényeztesd magadat és rendelj egy szelet tortát is; az Odd Fellowsban saját pékárut készítenek, amelyek kitünőek.

 

Latte művészet

Ahogy a cím sugallja, Fremontban találod a Freemont Coffee Companyt, amely nem csak beszerzi, pörköli és megfőzi a saját kávéját, de létrehozta a legcsodálatosabb latte művészetet is. Olyanféle hely, ahol lassan kortyolgathatod a kávét: képzelj el nagy kinti teraszokat,  belső zugokat és bújóhelyeket.

 

Lovagold meg a koffein hatását…

Amint az a sok kávé hatni kezd, menj, nézd meg Seattle rengeteg látogatónak való kirándulóhelyét. Könnyen elérhető a belvárosi vízpart a város több ifjúsági szállójából, kiváló hely, hogy sétálgass a kávézók, üzletek és éttermek között. Nézd meg a kilátást az 53-méteres Seattle Great Wheel tetejéről, vagy még magasabbról, a 184-méter magas Space Needleból, ahol remek panorámát látsz a városról.

Persze, mindezután szükséged lesz még egy kávéra. Hová mennél máshová, mint a Pike Blace piacra és az eredeti Starbucksba?