Hét embertipus akivel MINDIG találkozol, ha hátizsákos vagy

-n tett közzé 2016/04/22

1. Az életfogytiglani hátizsákos

via GIPHY

 

Úgy tűnik, mintha mindig ifjúsági szállóban élt volna. Itt született? Titokból ő a tulaj? Honnan van pénze? Senki sem tudja, de olyan bölcsesség aura veszi körül, hogy nem illik megkérdezni. Kicsit idősebb, mint a kollégiumi csapat – de nem annyira, hogy feltünő legyen! – azt állítja, hogy már mindenhol lakott a világon, amit a kócos haja ésviharvert arcbőre is bizonyít. Nem csatlakozik a vad esti szórakozáshoz és a fiatalos bohóckodásotokat barátságosan kineveti, de mindig kész egy hosszú, mély beszélgetésre a világutazásról és a szabad és, érdekes életről. Egy rejtély, de – nem tehetsz róla – felnézel rá…

 

2. A személyes tér kadét

via GIPHY

 

Mind utazó más, de ne tételezd fel, hogy mindenki társaságkedvelő lesz. Egy gyakori ifjúsági szállós karakter  például az, aki mintha nem lenne tisztában azzal, hogy mi is egy kollégiumi szoba. Szisztematikusan távoltartja magátminden beszélgetéstől, egyedül ül az étkezőben, és inkább meztelenül kirohanna a város főterére, minhogy egy kis tusfürdő gélt kölcsön adjon neked. A legjobb esetben jó reggelt köszön neked. Légy udvarias, hívd meg amikor mentek szórakozni, még akkor is, ha tudod, hogy nemet mond, és, bármit is csinálsz… NE NYÚLJ A CUCCÁHOZ!

 

3. A kényelmes pár

via GIPHY

 

Lásd ,,személyes tér kadett’’. Az a különbség, hogy ketten vannak, így duplán idegesítők.

 

4. Az enciklopédia

via GIPHY

 

Gyakran egy diák, aki tengerentúli ösztöndíjat kapott vagy tanulmányi úton van. Ezek az ifjúsági szálló lakosok mintha MINDENT tudnának a városról és környékéről. Beszélik a helyi nyelvet, a társalgást pedig tele szórják helyi kifejezésekkel. Megértik minden szokás és mindegyik figyelemre méltó épület tartalmát és történelmi összefüggéseit, valamint el tudják magyarázni a napi újság első oldalát. Bizonyos városok nyüzsögnek tőlük: gondolj Firenzére, ami tele van az elképzelhetetlenül okos amerikai képzőművészet szaktárgyasokkal.

 

5. A pletykás

via GIPHY

 

Azt hitted, magad mögött hagytad a gimnáziumi pletykásokat? Gondold meg újra! Ennek a hátizsákosnak istenadta tehetsége van, hogy a világjáró menekülésedet a mindennapokból kicsinyes rivalizálás és társasági féltékenység sötét keverékévé változtassa. A kollégiumokban mindig van egy határ a közös tér és a saját ügyed közt. Nem mintha új barátunk nem ismerné a vonalat, inkább az a gond, hogy élvezi, ha benzint önthet rá, meggyújthatja és táncolhat a hamun. Ha olyasmit tervezel utazás közt, amit inkább titokban szeretnél tartani, ha ezt a fickót/,,barátnőd’’ meglátod, inkább költözz át egy másik szállóba.

 

6. A vándor lantos

via GIPHY

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A vándor lantos

 

Lehet az ukulele, egy akusztikus gitár vagy egy harmónika. Minden esetben, minden nap eljön az idő amikor előkapja titkos fegyverét és elkezdi szórakoztatni a társaságot. Először vonzó és néhány előadást élvezni lehet, talán még énekelsz is egyet vele. Egy idő után, a legelső ismerős dallam első hangjegye hallatán menekülsz a bárba vagy a konyhába menedéket keresni.

 

7. Az üditő lélek

via GIPHY

 

Persze, nem olyan rossz a helyzet. Amíg kint vagy a világban, olyan személyekkel is találkozol, akikkel rögtön megvan a kapcsolat. Ugyanazokat a zenéket szeretitek, ugynazokat a falatokat kivánjátok, hasonlít az utitervetek és a humorérzéketek (erre a tényre valószinú akkor jöttök rá, amikor az 1 – 6 tipuson röhögtök). Ezekhez az emberekhez ragaszkodj. Húsz év múlva, amikor a pletykázók és az amatőr zenészek már csak egy távoli emlékek lesznek, ezekkel még mindig tartani fogod a kapcsolatot. Erről szól az utazás és az ifjúsági szállózás: a kollégium talán egy szociális lotto, de amikor nyersz, életre való barátságra találsz.