A másik Kalifornia: elképesztő fotók a Mohave-sivatagról

-n tett közzé 2016/04/22

Ha kizárólag a pop kultúrából ismered Kaliforniát, nagy az esély, hogy úgy képzeled, mint San Francisco és LA keveréke, szörffel. De ennél sokkal több kincset rejt a Golden State (Arany Állam) és az egyik legnagyobbikra most irányították a reflektorfényt, hála egy új ökológiai kezdeményezésnek. Obama elnök létrehozott három új nemzeti műemléket (angolul) Kalifornia gyönyörű sivatagában, hatékonyan megteremtve a világ második legnagyobb megőrzött sivatagi területét. Amikor meglátod a környéket, megérted, miért. Ahogy a következő fotók mutatják, a Mojave, ami régóta a háttere a kaliforniai parttól Las Vegas ragyogó fényei felé futó rengeteg autóútnak, egyszerűen lenyűgöző.

 

Mivel rengeteg olcsó, városközponti ifjúsági szálló kínálkozik Kalifornia városaiban, könnyű bázist alapítani, hogy felfedezhesd ezt a fantasztikus környéket. Foglalj gyorsan magadnak szállást, pakolj be a hátizsákodba (ne felejtsd el a túrabakancsodat!), kölcsönözz egy autót és menj, nézz szét a sivatagban!

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Mohave-sivatag
© Copyrights: Matthew G

Átkelés Kalifornia állami határán, Las Vegason kívül

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Mohave Trails nemzeti emlékmű
© Copyrights: Bob Wick

Rendkívül érdekes ősi láva folyások és homokdűnék amiért a Mohave Trails nemzeti emlékmű, nos, monumentális!

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - T-Bird a Joshua Fa nemzeti parkban
© Copyrights: Don Graham

Mi lehet kaliforniaibb, mint egy T-Bird a Joshua Fa nemzeti parkban?

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Route 66
© Copyrights: Vicente Villamón

Irány a történelem a Route 66-en LA-ből (egész Chicagoig, ha kedved tartja!), és az ilyesmi előfordul. Tényleg ott van – ezt nem mi találtuk ki!

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Szirti sas
© Copyrights: regexman

Képaláírás: Tartsd nyitva a szemed a Castle-hegységben – és a Mojave Nemzeti Védett Területen! – és talán tényleg látsz egy-két szirti sast.  A hegyekben hiúz és puma is van.

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kelso vasúti depó, a Mojave Nemzeti Védett Területen
© Copyrights: Fabio Achilli

Kelso egy szellemváros, de az öreg vasúti depó megúszta a biztos halált, amikor az 1990-es években a Mojave Nemzeti Védett Terület látogatóközpontja lett belőle.