Sydney legjobb tengerparti bárjai: amikor véget ér a kellemes ausztrál tél, itt elfogyaszthatunk egy italt

-n tett közzé 2021/01/02

Ahogy közeledünk szeptemberhez és elkezdődik a tavasz, Ausztráliában lassan véget ér az idei kemény tél - és ezután már nincs megállás a nyári hónapokig, december, január és február gyönyörű.  Semmi sem fogható egy kellemes, tengerpartra néző napos teraszon elfogyasztott hideg sörhöz.  Syndey öt legjobb vízparti bárjával ehhez szeretnénk kedvet csinálni...

Az Opera Bárja

Opera Bar

A Sydney Kikötő Híd és az Operaház közt található Opera Bár valószínűleg a város legjobb bárja.  Kint és bent egyaránt sok ülőhellyel rendelkezik, így nagyobb csoportok fogadására is alkalmas.  A vendégeket ételek, borok és koktélok széles választékával várják, sőt a bár saját készítésű söre is megkóstolható.  Tökéletes hely a nap befejezéséhez. 

A Skiff Hajós Club

Sunset at the 

Skiff Club, Manly, NSW, Australia

Eredetileg a visszatérő katonák fogadására alapították és napjainkban tökéletes hely hátizsákos turistáknak - az ételek és az italok kedvezményes áron kaphatók, a légkör pedig nyugodt és egyszerű.  Viszont a Manly Cove öbölre nyíló kilátás bizonyára maradásra készteti az ide látogatókat.  A Sydney Harbour Park északi része csak egy utcányira található, így étkezés után egyenesen odavisz az út. 

Bár a Rakpart végén

Tulajdonképpen ez egy színházi büfé, de nem muszáj a színházba jegyet venni ahhoz, hogy betérhessünk -  ez kifejezetten előny, hiszen az Syndey Kikötő Híd elénk táruló látványa lélegzetelállító, akár a kinti teraszról, akár a benti erkélyről sikerül megtekinteni.  Az italválaszték a drága koktéloktól a pár dolláros sörig mindent magában foglal. 

A Bucket List

A photo posted by Art (@r2r80) on

Ha Sydney legjobb strandbárjának ígérete nem késztet arra, hogy elhagyd a szállást, akkor semmi sem fog.  A Bondi Beach közepén taláható Bucket List széles italválasztékával és ízletes, friss ételeivel a turistáknak és a helyieknek egyaránt fantaszikus lehetőséget kínál egy kellemes vasárnap eltöltéséhez.  A hidegebb téli hónapokban plédekkel takarózhatunk be, úgyhogy nincs kifogás, ezt a bárt meg kell nézni. 

A Clovelly Bowling Club

A photo posted by Troy Talkkari (@roytalk) on

Egy kicsit távolabb a Bondi parttól, a Clovelly szikla tetjén található ez a klasszikus bowling klub.  Lenyűgőző, óceánra néző kilátást és bájos épületet egy helyen találhatunk - a régi klubépületnek és bárnak retro jellege van.  Sydneyben egyedül itt kapható olcsó sör a bowlingozás mellé.  Mi más is kellene?