Maradjunk barátok, II. rész: Hogyan mentsünk meg egy utazási barátságot amikor minden robbanna

-n tett közzé 2016/03/29

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Utazási Barátság

 

Ahogy ezt megbeszéltük az I. részben, az utazás surlódás forrása lehet, még akkor is, ha a leges-legjobb barátoddal hátizsákoskodsz, akivel ez elött sosem vitatkoztál. Akár a kifogásolható szállás, a kimerültség a hőségmiatt, a mit kellene megnézni, vagy valami olyan apró dolog miatt kaptok össze, mint az eltérő térkép olvasási képességek, néhány jó tanács, mitévő legyél, ha valami gond van:

Egy ideig utazz egyedül

Az egyedül utazásnak van sok nyilvánvaló és néhány kevésbé nyilvánvaló előnye: te irányítasz, azt csinálsz, amit akarsz, akkor, amikor akarod, és nem kell a többiek miatt aggódni, ha valami rosszul sikerül. Ha korán akarsz kelni, hogy megnézd a napfelkeltét, ha délután szunyókázni akarsz egy kicsit, vagy ha korán akarsz lefeküdni, megteheted. Ha vissza akarsz térni ugyanabba az étterembe hogy ugyan azt a pizzát vagy kebabot egyed, megteheted. Lehetsz olyan lusta, vagy olyan őrjöngő, amilyen csak akarsz lenni. Ugyanakkor, eszedbe juttatja, hogy mi hiányzik…

Kezded hiányolni az utitársakat? Valószinü, hogy ők is téged!

Amikor már egy ideje egyedül utazol, rájöhetsz, hogy hiányzik a sok hosszú beszélgetés amit a reneszánsz művészetről és a nyugati filozófiáról tartottatok, amikor Olaszországban hátizsákoskodtál. Talán jó lett volna egy kis társaság, amint azt a látványos naplamentét bámultad a görög szigeteken, vagy egy kis társaságra vágytál azokon a hosszú buszozásokon Argentinán keresztül. Ha te ezt érzed, valószinű a barátoddal is valahogy így van. Miért nem küldsz egy SMS-t vagy emailt, hogy igyatok egy sört?

Amikor újra együtt utaztok, tanuljatok meg kompromisszumot kötni

Ha te a keményebb sétákat kedveled, de a barátaid nem, keressetek egy megoldást ami mindenkinek megfelel. Például, ha hátizsákoskodtok az Inka Ösvényen, Peruban, te megteheted a 43-kilóméteres utat, amíg a haverjaid egyszerűen elvonatoznak Cuzcoból. Mindkét esetben a végcél Machu Pichu, tehát ugyanarra a helyre juttok, hogy újra találkozzatok.

Az a lényeg, hogy mindenki utazhasson a saját tempója szerint, legyen az egy napi15 km séta, vagy a tömegközlekedést használva. A kompromisszum jó módja, hogy tovább lépjetek a régi konfliktusoktól és elkerüljétek az újakat amikor barátokkal hátizsákoskodtok; ráadásul nem csak az utazáskor hasznos, hanem; egész életedben hasznát látod.

Nem árt egy kis egyedüllétet beiktatni a tervekbe

Ha meg szeretnél látogatni egy szépművészeti múzeumot, de a barátod inkább az élelmiszer piacra szeretne menni, miért nem mennétek két különböző irányba néhány órára, aztán ismét találkoztok? Ne felejtsd, a szabadság ugyanannyira a tiéd, mint az övé; nincs értelme csak az ő kedvéért időt tölteni olyan dolgokkal amit nem fogsz élvezni. Ha különböző dolgokat láttok és más emberekkel találkoztok, több mindenről beszélgethettek a nap végén.