Természeti kalandok Portlandból: kirándulás Mont Hoodra és a Columbia Folyó szurdokjába

-n tett közzé 2016/03/29

A Slow Berlinsegédszerkesztője. Laura Harker, megoszt velünk néhány trükköt, amit közelmulti észak-nyugati csendes óceáni parton tett útján tapasztalt…

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Mount Hood

 

Portland a menő, nagyvárosi életről híres, de ne felejtsd, hogy a csendes-óceáni északnyugati part lenyűgöző természeti tája veszi körül. Ha egy portlandi ifjúsági szállóban laksz, a Mount Hood vagy a Columbia River Gorge kiválló helyek egy vadonbeli utazásra. A legjobb, hogy mind a két hely könnyen elérhető a városból. Ha van kocsid, a Mount Hood 90 percre, a Columbia River Gorge csak 20 percre van.

Mount Hood

Mount Hood rengeteg gyalogos-  és hegyi kerékpáros utat ajánl, télen pedig egy sí- és snowboard paradicsom lesz belőle. A Timberline Lodge, amit sokan az A Ragyogás című filmből fognak felismerni, a hely egyik legnépszerűbb kiindulópontja a kiránduló és a hegyi kerékpározó utakra. A legtöbb ösvény e szállódától indul, a ZigZag Szurdok mentén és át a Paradise Parkon. A legtöbb túraútvonal kezdő-barát. A tapasztalt túrázók meghosszabbíthatjákútjukat a félreeső North Fork of Lost Creek (angolul) felé.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Timberline Lodge

 

Government Camp (angolul) hegyi falu egy másik népszerű kiindulópont. Az ottani Mirror Lake Trail (Tükör-tó ösvény) a hegy egyik legforgalmasabb útvonala. A tó, ami az út végén vár arról híres, hogy tisztán visszatükrözi a hegyet. Ez a környék rendkívül népszerű az áfonya szedők közt késő augusztusban és kora szeptemberben.

 

Columbia River Gorge

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Columbia River Gorge

 

Csupán 20 percre a várostól, a Columbia River Gorge twrmészetes határt alkot Oregon és Washington államok között, 137 kilóméteren keresztül, a Deschutes és a Sandy folyok közt. Ha e szurdok felé mész, venned kell egy National Forest Pass (angolu) belépési engedélyt, amit az Interneten megvehetsz és kinyomtathatsz, mielött elutazol. Csak $5 egy egynapi engedély.

Aszurdok két ellentétes terepből áll. Nyugatra, sűrű, gyakran a híres oregoni köddel beborított erdőn keresztül kirándulhatsz,. Keletre az erdők helyét szelíd dombok, valamint mezőgazdasági területek és nagy farmok veszik át,. A szurdok egyik legfőbb látványa Oregon legmagasabb vízesése. Sok látogató megmássza az 1.6 kilométeres meredek utat a vízesés aljától, a Benson Bridge hidnál, egész a vízesés tetejéig.

Pacific Crest Trail (angolul), egy epikus túraútvonal, ami a nyugati parton Mexikótól Kanadáig nyúlik, átmegy a Columbia River Gorge-on. Sok kiránduló végigsétálja a szurdokot csak azért, hogy ezt a szakaszt megismerje. Az út folyamán àtkelsz a Bridge of the Gods-on (istenek hidja), ami az egész Pacific Crest Trail legalacsonyabb pontja, valamint a fő sétaútvonal Oregon és Washington közt.