Dicsőítő Valparaíso-ért: hogy Chile diákokkal teli kikötője miért a hátizsákosok paradicsoma

-n tett közzé 2016/04/22

IMAGE_NEW_2]

 

Félúton a chilei parton, a terjedelmes történelmi Valparaíso kikötőben négy egyetem van és rengeteg művészeti esemény és bohém kultúra található mindegyik káotikus dombos utcán. Ha egy hátizsákos-barát környéket keresel Chilében, ennél jobbat nem találsz: van itt rendeteg olcsó ifjúsági szálló és a művészek és diákok kombinációja érdekes, kora hajnali órákig tartó éjszakai szórakozást biztosít..

Ezen kívül, van egy UNESCO-listás történelmi negyed, ami tele van a XIX. századba épült lenyűgöző színes épületekkel, abból a korból, amikor Valparaíso Dél Amerika egyik leggazdagabb kikötője volt. Nem csoda, hogy ez a borzas – és az utasok körében viszonylag alulértékelt – kikötő már több száz év óta megragadja a művészek képzeletét.

Megközelítés

Valparaísot könnyű busszal elérni a chilei Santiago fővárosból, mivel a legtöbb közlekedési cég rendszeres közvetlen járatot üzemeltet a két város közt. Nincs saját repülőtere; a legközelebbi az Arturo Merino Benitez Nemzetközi Repülőtér, Santiagotól nem messze, ahova járatok érkeznek Buenos Airesből, Limából, Sao Pauloból, Montevideoból, Madridból, New Yorkból és Párizsból.

Tasting Valparaíso

Élvezd az éjszakai életet

Valparaíso egyik legnépszerűbb helyszine a Bar La Playa, amit az olcsó sörért és a bohém diszkóért kedvelnek. Ha egy kozmopolita, nyugalmas klubot keresel ami nem túl zsúfolt, megpróbálhatod a gay-barát Maszara-t a Plaza Aníbal Pinto mellett, ahol ugyancsak kifizethető italokat találsz és ahol minden este keddtől péntekig négy órás happy hour van.

Étkezés

Ha bocadillos, hamburger vagy tapas érdekel, és a kocsmai étel olasz változattal, menj az életvidám Casa Cervecera Altamirába, ami egy kis sörfőzde az Av. Elias 126 cím alatt, az Ascensor Reina Victoriához közel. Ha szereted a Thaicomidát, a Samsaraba menj, az Almirante Montt 427 cím alatt. Kedves és megfizethető ez a thai étterem, aminek ráadásul remek borlistája van.

 

Kulturális látnivalók

A híres skót matróz Lord Cochrane alapította Chile tengerészetét és Valparaísoban élte élete nagy részét. A Museo des Mar Lord Cochrane, ami a városra néz, Lord Cochranehez kapcsolódó dolgokat ünnepel, mindenfélét, beleértve az ágyúgolyóit is, és eléggé elképesztő látnivalót biztosít. Menj fel a macskaköves piros épülethez Valparaíso 15 liftjének egyikén, hogysegítségével Chile lenyűgöző tengeri örökségének kiállítását megnézd.