Ifjúsági szállói kapcsolatok: nyolc dolog amit tegyél és ne tegyél, ha a hátizsákosok szállójában szeretni és szeretkezni fogsz

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Amit tegyél... és ne tegyél!

Jó, tiszta szórakozás… de tartsd meg magadnak! Érted?

Az ifjúsági szállók hormonnal teli helyiségek: az a sok szabadság, a sok új ember, a sok bulizás... Bizonyos dolgok… előfordulnak. Tehát, amint elindulsz egy világkörüli hátizsákos útra, nagy kalandokat keresve, ne felejtsd el, hogy ugyanakkor titkos csalafintaságok melegágya felé is indulsz. Meg szeretnénk győződni róla, hogy vigyázol magadra. Kövesd ezeket az egyszerű szabályokat, hogy biztonságban legyél (és hogy ne idegesítsd a körülötted lévőket).

Feltétlen…

…használj óvszert. Rendben, ez egyértelmű, de érdemes említeni. Amikor odakinn vagy a nagyvilágban, új, izgalmas emberekkel találkozol és iszol, könnyen belekeveredhetsz bizonyos helyzetekbe.

…foglalj saját szobát! Az szuper, ha tetszetek egymásnak, de senki mást nem érdekel. Ha feltétlen muszáj megtenni, keressetek olyan helyiséget, aminek zár van az ajtaján. Ha nagyon romantikusnak érzed a helyzetet, mindig le lehet foglalni egy saját szobát egy éjszakára. EXTRA SZUPERFONTOS TIPP: Egyértelműen, ne kezdjetek neki semminek a szálló konyhájában. Gyerünk már! Ha más okot nem fogadtok el, legalább gondoljatok az étkezési higiéniai problémákra.  

…maradj csendben (ha tudsz). Ha az ifjúsági szállónak egy másik vendégével jöttél össze, van rá esély, hogy irigységet és általános kellemetlenséget okoztok. Tehát, legyél diszkrét amig ketten tovább nem tudtok jutni (azaz, egy másik szállásra). Valaki olyannal jöttél össze, aki a saját csoportoddal utazik? Sajnáljuk, de az egy teljesen másik blogcikk lenne.

…várd meg, míg mindenki más elment. Ha titkolódzó próbálsz lenni, próbáld ki a jól bevált ,,Majd utolérlek’’ cselt amikor este mindenki készül szórakozni. Ha bulizni mennek, jó ideig távol lesznek és valószinű, hogy téged el is felejtenek amint el kezd folyni az alcohol. Így lehetséges lesz egy kicsit kettesben maradni.

 

Semmiféleképpen…

…ne térjetek a tettre egy kicsi kollégiumi szobában. Ha csak négyen is vagytok egy szobában, ha közületek ketten lihegni kezdenek, nem lesznek boldogak a szobatársaik.

…ne lopd el valaki más barátját/barátnőjét. A legjobb esetekben is, ez illetlenség. Viszont amikor zárt utazó csoportban vagy egy szűk helyen, garantált, hogy ellened fordul a helyzet. Nagy a világ, de a hátizsákosok köre meglepően kicsit tud lenni. Az utolsó dolog amire szükséged van, hogy valami NAGY DRÁMA fekete felhőt képezzen az utazásod egén.

…ne szegd meg a szabályokat. Az ifjúsági szállóknak megvan a maguk házirendje és a különböző uticéloknak a saját kulturális normája. Javasoljuk, hogy nézz utána, olvass róluk és tartsd be őket. Ha kirúgnak a szállóból, az rontja a mókát, ugye? Akkor képzeld el, ha azzal együtt még a helyi rendőrséggel is gondod lehet!

…ne hívj meg idegeneket a szállóba éjszakára. Még ha meg is lenne engedve (és szinte sohasincs!), nem igazságos a többi vendég iránt.