Hong Kong négy legjobb kerülete

-n tett közzé 2016/03/29

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Felhőkarcolók

 

Ez a gasztgronómiai főváros híres azelegáns felhőkarcolóiról, nyüzsgő piacairól és kiváló élelmiszereiről. De hol a legjobb megszállni? Ez attól függ, mit keresel…

Legjobb vásárolni: Causeway Bay

Akik vásárásért élnek, foglaljanak ágyat ennek a kiskereskedelmi paradicsomnak az egyik ifjúsági szállóján, ami telis-tele van bevásárlóközpontokkal, butikokkal, áruházakkal és a piaci standokkal, ahol mindent lehet találni, cipőtől az elektronikáig, lakáskiegészítőktől számitógépekig. Az utcai piacokon, mint a Jardine’s Crescent, sok alkalmad van alkuni, tehát készülj fel az alkudozásra. Sok szórnivaló pénzed van? Használd hitelkártyádat a Lee Gardens One & Two, a Hysan Place, a Lee Theatre, a Times Square és a Fashion Walk-on igényes butikjaiban. Csak ne felejtsd el, hogy amit veszel, bele kell férjen a csomagodba.

Legjobb kilátás: Tsim Sha Tsui

Szállj meg a neonfényes Tsim Sha Tsui városrészben ha Victoria Bay szemkápráztató látványát keresed, ami a legnagyobb kikötő Kínában és kompoktól, luxus üdülőhajóktól és fából készült halászhajóktól hemzseg. Készülj fel arra, hogy a kikötőt bekeretező Hong Kong sziget és a Kowloon félsziget felhőkarcolóiból áradó csillogó fények elkápráztatnak Minden est 8-kor, nézd meg a világ legnagyobb hang-és fényjátékát, a Symphony of Lights-ot, a vízpartmenti sétányról.

Legjobb kikapcsolódni: Prince Edward

Szívd be az exotikus virágok aromáit és csodáld szineit Hong Kong híres virágvásárán, ami egy nyugalmas oázis a Prince Edward állomás közelében, ahol a árusok bonsai fákat, bambuszt, rózsát, vetőmagot, virághagymákat és olyan növényeket ajánlanak, amelyek jó szerencsét hoznak. A kínai újév elötti hetek alatt menj oda, amikor a szerencsehozó virágok bőségesen megszaporodnak. Nem messze található a Bird Garden (madár kert), ami szintén egy vizuális lakoma, ahol a bódékban exotikus maradakat, bambusz kalitkákat és óriási szöcskéket árulnak (amivel etetik a madarakat). Keresd az idős embereket akik pálcikát használva hernyóval etetik a maradakat.

Legjobb elmenni enni: Nathan Road

Nagyra értékelve azok  által, akik jól ismerik, Hong Kong Ázsia ínjenc fővárosa, ahol hihetetlen számú étterem elképesztő ételeket tálal fel, a kígyólevestől egy egész kismalacig. A Nathan Road jól ismert ínjenc utca, ahol olcsó étkezdék és jó éttermek sorakoznak. Hong Kongban van a világ legjobb a dim sum-ja. Ezek a díszes gombócok mindenhol kaphatók, a hagyományos teaházaktól a Michelin-csillagos éttermekig. A legjobbak között van a Sun Tung Lok, a 132 Nathan Road cím alatt, ahol az étlapon cápauszony levest és tengeri uborkát is találsz. A patinás kinai éttermek mellett a Nathan Roadon találsz egy rakás kurry házat és afrikai étkező helyet is.