Kezdődjön a játék: Európa legjobb foci élményei

-n tett közzé 2016/04/22

Akár zarándokútra mész olyan földre, ahová mindig is vágytál, akár csak fiuk (vagy lányok) egy emlékezetes hétvégi kiruccanása, Európa számos valódi foci élménnyel vár rád. A meccsekre nem mindig olcsó a jegy, mit számit? Úgy is spórolsz az olcsó hosztel szobádon, így miért is ne költenél egy kicsit többet egy olyan élményre, amit sosem fogsz elfelejteni?

San Siro, Milan

Hostelek és Ifjúsági Szállások - San Siro, Milánó

 

Inter v AC Milan mindketten otthon Milánó másik katedrálisában játszanak, a San Siroban: ez olyasmi, amit minden focirajongónak meg kell néznie élete során. Ez a foci Mekkája (az alkalmi rajongónak hihetetlen jó kilátással az egész városban); ide kell jönnöd ha a foci legjavát akarod átélni. Az üvöltéstől, amikor a játékosok kijönnek az alagútból, a telitüdőből éneklésig, ennél jobbat nemigen fogsz átélni.

Camp Nou, Barcelona

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Camp Nou, Barcelona

 

Mindent bele, vagy menj haza. A gyönyörű Camp Nou majdnem 100.000 üléses (ez több, mint bármelyik másik európai stadion), és a felújítás után még nagyobb és jobb lesz. Egy derbi játék a Barca és az Espanyol között olyan légkört teremt, amelyet sosem fogsz elfelejteni, de bármelyik meccstől libabőrös leszel az óriási üstben amit stadionnak neveznek. Ha követed az idegenvezetést, sétálhatsz a megszentelt gyepen amit a legendás Leo Messi taposott, és egy elképesztő áru üzletben fejezed be, ahol órákat is el lehet tölteni.

Allianz Aréna, Munich

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Allianz Arena, München

 

Másnéven A Felfújható Gumicsónak vagy az UFÓ, ez a legmodernebb stadion Európában, ahol Németország egyik legjobb csapata, a Bayern München játszik,. A stadion tényleg elképzelésen fölüli; híres a szinét váltó külső fala, ami pirosan világít amikor otthon van a Bayern München, kéken ha a volt óriások, a TSV 1860 München másodosztályú csapat játszik. Amikor a német nemzeti csapat tér haza, akkor fehéren fénylik.

Emirates Stadion, London

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Emirates Stadion, London

 

Az alapszintű az önvezetős túra az Arsenal megszentelt talajáról elvisz az igazgatók boxa elött az öltözőkhöz és kisétálhatsz a játékosok alagútján. Még szelfiezhetsz is a játékosok padján. Lépj egy fokkal feljebb és lefényképezheted magad az FA-kupa 2015 trófeájával, vagy esetleg még egy volt-Arsenal hős is lehet az idegenvezetőd a Legends Tour-on. Ennyi sok opcióval, többször is vissza mehetsz, újra és újra.

Millerntor-Stadion, Hamburg

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Millerntor-Stadion, Hamburg

 

Ez nem azért szerepel a listán, mert szuper híres, hanem azért, mert a helyi FC St Pauli csapat egyszerűen nagyon, nagyon kedves. Ez vitathatatlanul a legbarátságosabb és legbefogadóbb pálya a kontinensen. A St Pauli rajongók imádják a sportot, de nem csak a játékért, hanem a közösségért, az odatartozás érzéséért és az örömért amit okoz. Ha mosolyogni van kedved, ide gyere. Utána átugorhatsz a nem messzi Reeperbahn-ra egy kis kiváló éjszakai szórakozásra.