Dél Amerika négy legjobb vadonos élménye

-n tett közzé 2016/04/22

Felejthetetlen vadonos tapasztalatot keresel Dél Amerikában? Itt van néhány javaslat!

1. Csillagnézés a Titicaca-tónál, a Peru/Bolívia határon

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Titicaca-tó

 

A világ legmagasabb hajózható tava, a Titicaca-tó az év minden évszakában látványt nyújt. Annyira magasan van, hogy néhány napba beletelhet , amíg megszokod a tengerszint feletti magasságot. Amikor már megszoktad a ritkább levegőt, maradj ébren egy derűlt éjszakán, takarózz be melegen és nézd az eget, hogy megtaláld a hullócsillagott.

2. Vicces képek Bolívia sómezőiről

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Salar de Uyuni Tó

 

A rejtélyes, tükörsima Salar de Uyuni egy látszólag végtelen sósivatag ami tökéletesen megfelel arra, hogy a távlatokkal játsz. Ha legalább egy őrült képet nem tudsz haza vinni, valamit rosszúl csináltál!

Itt, az ég mélységesen kék a hihetetlenül tiszta légkör miatt, és a szinek napkelte- és napnyugtakor különösen érdekesek. Nem lesz nehéz turistacsoportot találni, akikkel kimehetsz a sómezőkre. Az ifjúsági szállódban megkérdezheted, vajon indul-e túra.

3. Élővilág túra az ecuadori Sumaco Napo-Galeras Nemzeti Parkban

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Sumaco Napo-Galeras Nemzeti Park

 

A 3.990-lábnyi Sumaco vulkán magasoodik nemzeti park fölött. Többszáz elbűvölő madárfaj lakik itt. Hat éghajlati övezetévelez az egyik legnépszerübb ökoturizmus célpont az Amazonas-medencében, így rengeteg idegenvezetőt és ifjúsági szállót találsz.

4. Túrázás, Chilean Patagonia Torres del Paine Nemzeti Parkjában

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Torres del Paine Nemzeti Park

 

Amikor először meglátod a Torres des Paine Nemzeti Parkot, a természet gyönyörűségéről alkotott nézeted teljesen új szintre lesz katapultálva. Gondolj a 100-kilóméteres ,,W’’ túrára, amit kb. öt nap alatt lehet megtenni és ami sok figyelemre méltó látvány mellett vezet el, mint a hatalmas Glacier Grey (szürke gleccser), a meghökkentő Valle de Frances kilátó hely és a Mirador Torres tornyok; az utóbbit a legjobb naplamentekor megnézni! Hogy a Torres del Paine-t elérd, kétórás buszjáratra kell szállni Puerto Natalesben.