Négy aktív hosztel utazás 2017-ra

-n tett közzé 2017/01/13

Amint előttünk van az új esztendő, nem csak az utazásra gondolunk, hanem arra is, hogyan kellene személyes célokat tűzzünk magunk elé és hogy leadhatjuk azt a néhány kilót amit karácsonykor és újévkor felszedtünk. Ezzel kapcsolatban, találtunk néhány inspiráló aktív hosztel utazást, ami bemutat egy új sportot, arra késztet, hogy egy újat megtanulj, vagy magasabb szintre emeld a teljesítményedet. Ráadásul, mivel olyan helyeken vannak, ahol sok olcsó ifjúsági szálló is található, nem fog túl sokba kerülni…

Kayak túra Stockholmban (és azontúl!)

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kayak túra Stockholmban

Aktív hosztel utazás egy nagy európai városban? Nem, nem bolondultunk meg! Ne felejtsd, hogy Stockholm egyike azoknak a városoknak, amelyek észak Velencéjének tartják magukat. Mindenhol víz van! Viszont a Svéd főváros nemcsak szigetek, tavak és csatornák vonzó hálózata. Ezen túl kiterjed egy lenyűgöző szigetvilágba, ami szinte könyörög, hogy kenuval vagy kajakkal fedezd fel. Alapíts bázist az egyik városközponti ifjúsági szállóban és párosítsd a remek evezést a svéd művészet, ételek és szórakozás legjavával.

Hegyi kerékpártúra vakáció Tenerife-ben

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kerékpártúra vakáció Tenerife-ben

Tenerife egy fenyőerdőkkel, völgyekkel és szakadékokkal szegélyezett központi vulkán (Teide), amí északnyugatra egy hegyláncba nyúlik, melyet az Anaga hegytömbzár le. Látni sem kell a tájat ahhoz, hogy tudd, ez egy szuper kerékpáros túrahely. Ez a spanyol sziget mindenfélét ajánl, árnyékolt erdei útaktól kemény emelkedő hegyoldalakig és komoly  lejtőkig. Ráadásul, sok terepkerékpár túraszervező, akik irányítást és tanácsot tudnak ajánlani. Viszont, volna egy figyelmeztetésünk: kerüld a nyári szezont, A hőmérséklet túl meleg, hogy kerékpározz és a nagyszerű tengerparttal rendelkező  sziget népszerű célpontja a vakáció-csomagoknak  és nyáron nagyon zsúfolt lesz.

Városnézés-és-szörfös utazás Lisszabonban

 Hostelek és Ifjúsági Szállások - Szörfös utazás Lisszabonban

Portugália atlanti-óceáni partja nagyszerű hömpölygő hullámokat kap, és a Tagus folyó partján is rengeteg kiváló szörfös hely van, mindez nem messze a történelmi Lisszabonától. A tömegközlekedéssel eljutsz az estorili strandokra (nagyjából, Carcavelostól Guinchoig), ahol rengeteg szörf iskola vár, hogy betessékeljen a hullámok közé és fejleszd a szörftudásodat. Ráadásul, ha tudsz a parton észak felé utazási lehetőséget szerezni, a szörfözési lehetőségek még tovább javulnak, így nem rossz ötlet felszerelést kölcsönözni, hogy mindezt felfedezd.

Kiránduló út Bled-be vagy Bohinj-be

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Kiránduló út Bled-be vagy Bohinj-be

A szlovén főváros, Ljubljana Európa 2016-os Zöld Fővárosa, de ez csak az egyik ok, amiért ezt a bűnösen alábecsült országot a listádra kell raknod. Néhány óra buszozással eljutsz a Júliai-Alpokba, ahol olyangyönyörű tavak és hegyek látványa vár, amelyet életedben nem láttal: gondolj türkízkék vízekre, sűrű erdőkre és drámai szurdokokra. Bled és Bohini mindketten fantasztikus bázisok lehetnek: a Bled egy kicsit jobb puszta gyönyörűsége miatt és nagyobb a városközpontja is. Viszont a Bohini (ami a képen látható) nagyobb és vadabb, így tökéletesen megfelel ha nagy méretekre, drámára és sokféle kinti tevékenységre van vágyad. Kb. 45 percre van a két hely egymástól, tehát könnyű a kettő között közlekedni.