Öt otthonhagyhatatlan dolog, amire valószinű nem gondoltál

-n tett közzé 2016/09/19

,,De jó, hogy mennyire tele van a táskám!” – Senki, soha.

Ha életedben először indulsz ifjúsági szállóba, ez a legfontosabb dolog, amit meg kell értened: amikor már úton vagy, csak akkor jössz rá, hogy mi mindenre nincs szükséged.

Tekintsük így a dolgot: azoknak, akik egy hétre indulnak egy elegáns hotelbe, logikus egy hétre elegendő ruhát bepakolni. Nagyjából kezelhető mennyiség, hogy oda-vissza cipeljük és nem fogunk tudni ruhát mosni – legalább is, nem olcsón.

Viszont ha egy, két vagy több hónapra indulsz olcsó ifjúsági szállókba, mik a lehetőségek? Nem tudsz mindent elvinni. Még egy hétre is nehéz bepakolni, ha mindent mindenhova a hátadon kell vinni. Ezt cipelni szállásról szállásra? Begyömöszölni a zsúfolt buszokba? Feladni minden járatra? Ez sok fejfájást okozna.

Tény, hogy egy kicsit piszkos leszel és muszály lesz mosni. Ha már ez a helyzet, miért tömnéd tele a zsákodat? Keveset csomagolj; csomagolj praktikusan. He ez az öt dolog nem szerepel a listádon, írd rá! Most…

 

1. Szövetbetétes ragasztószalag

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Köszi, Duct bácsikám!
© Copyrights: anomalous4

Köszi, Duct bácsikám!

Nézz bele bármelyik komoly túrázó vagy túlélő táskájába, ott találod a szerény szövetbetétes ragasztószalagot, a ,,Duct Tape’’-et. Őrülten sokfélére lehet hasznos. A hátizsákod kezdi megadni magát? A cipőd leváló talpa kezd csapkódni a járdán? Hólyag van a lábujjadon? Bízd csak Duct bácsikádra! Talán nem egy végléges megoldás (lásd a képet) de segítségével folytathatod az utadat a következő megállóhelyig. Keresd a keskenyebb félét a kemping és szabadidő boltokban.

 

  1. Minőségi zokni

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Igen, borzasztóan néznek ki, de hihetetlen kényelmesek!
© Copyrights: feli

Igen, borzasztóan néznek ki, de hihetetlen kényelmesek!

Sokat fogsz sétálni. Ez enyhén fejezi ki a tényeket. Akár hegymászást tervezel a Kinabalura, akár csak az amszterdami belvárosban sétálsz körbe-körbe amíg meg nem találod a szállódat, talpaid sok órán keresztül fognak szolgálni. Nyugodtan vegyél magadnak olcsó pólókat és ingeket, de amikor zokniról van szó, fektess be néhány jó futó zokniba vagy séta bokazokniba. Majd még meghálálod! (Apropó! Hagyd otthon azt a nagy túrabakancsot. A legtöbb esetre egy pár jó tornacipő bőven megfelel.)

 

3. Egy butatelefon

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Két Kőkorszaki Szaki
© Copyrights: ejdj968

Két Kőkorszaki Szaki

Hacsak nem szándékosanakarsz elérhetetlen lenni, az okostelefonod veled fog utazni. Amennyi minden bele fér (iránytű, térkép, fényképező, üzenetküldés, stb.), gondolkodni sem kell rajta. Ugyanakkor viszont nagyon törékeny, hamar lemerül és csábító, hogy ellopják. Ha valaha kezeltél egy Nokia 5210-et, már ismered a megoldást, mert néhány generációval ezelőtt  hihetetlen sokáig tartott a telefonok eleme és szinte elpusztíthatatlanok voltak. Szükség esetén egy öreg butatelefon remek vésztartalék lehet.

 

4. Egy mikro-polár

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Talán nem pont ezt...
© Copyrights: kelly

Talán nem pont ezt...

Nem számit merre utazol, minden út folyamán valamikor fázni fogsz. Talán amikor hajnalban indulsz kirándulni, egy repülőjárat alatt, vagy amikor haza érsz, de meg fog történni. Egy jó mikro-polár könnyű, kevés helyet foglal és még párnának is jó ha két szállás közt rádjön a szunyóka. Fektess be egybe. Ha hűvös helyre készülsz, vegyél egy még melegebbet – de csak egyre van szükséged!

 

5. Száraz zacskók (igen, többesszámban!)

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Csináld úgy, mint a profik. Ezek megváltoztatják az életedet.
© Copyrights: Mae Catherine Melchor

 

Képaláírás: Csináld úgy, mint a profik.

Ezek megváltoztatják az életedet. Egy újabb kölcsön a profi kiránduló felszereléséből, a száraz zacskó nem csak arra való, hogy szárazan tartsa a dolgaidat. A légmentesen záródó zacskókban jó szorosan csomagolhatod a ruhádat, így értékes helyet spórolhatsz. Gyakran vesznek egyet hátizsák bélések, de ha több is van különböző nagyságokból, az nagyon hasznos lehet. Használhatsz egyet szennyesként, egy másikat, hogy szárazan tartsd az elektronikádat, és a többi. Hihetetlen könnyűek és olcsók.