Európai Karácsonyi Vásárok

-n tett közzé 2016/12/19

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Európai karácsonyi vásárok

November közepétől december végéig, Europe karácsonyi vásárai több millió turistát vonzanak mézeskaláccsal, forralt borral és ünnepélyes hangualtukkal. Egy olcsó városközponti ifjúsági szállóban foglalj szobát, hogy az események közepén lehess és hogy kevesebbet fizess, mint az öt-csillagos árak. Ha Európában hátizsákoskodsz a, télen, vagy ha egyszerűen egy kis ünnepélyes pihenőre van szükséged egy olcsó hostelben, itt kezdheted:

A prágai Vanocni trh (karácsonyi vásárok) fényesítik a várost a Wenceslas tértől az Óvárosi térig, ahol egy óriási fát minden este kivilágítanak. Kis bódékban mesés kis cseh ajándékokat árulnak, de igazán az ételekért érdemes elmenni.

A salzburgi Christkindlmarkt a Residenzplatznál kezdődik, ahol egy óriási fa tornyosodik az ételes- és ajándékos bódék fölött, egészen az egyre népszerűbb ingyenes korcsolyapályáig, Mozart figyelő szemei elött, a Mozartplatzon ér véget.

Stockholmban, a hétvégi karácsonyi piac a Skansen szabadtéri muzeumnál mindent ünnepel, ami skandináv, alaposan megszórva karácsonyi hangulattal. Kórus énekesek, sós palacsinta és grillezett hering vonzza a látogatókat, akik megkóstolhatják a más vidékek   ételeit is és megismerhetik szokásaikat anélkül, hogy az egész országot be kellene járniuk.

Berlin tudja, hogyan kell karácsonyi vásárt rendezni. Van ugyanis ötven vásár a német fővárosban, mind csurig tele kis ajándékokkal, sült gesztenyével és gluhweinnel (forralt bor). Ha elbűvölőbb dolgokra vágysz, a Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche sok kis bódéja ékszereket és műalkotásokat ajánl. Mivel ilyen sok karácsonyi vásár van Berlinben, a legtöbb ifjúsági szálló közelében legalább egy található.

Bath karácsonyi vására Britannia egyik legszebb városába hozza el az ünnepi hangulatot. Kb. 700 finomságokkal teli kis kunyhó sorakozik a varázslatos utcákon, a római fürdők és a Bath Abbeytől nem messze. Élvezd a piacon a forralt bort és a húsos piték izét, valamint a karácsonyos hangulatot.