Kihagyhatatlan nyári városi zene fesztiválok

-n tett közzé 2016/04/22

Az vonza az embereket a városi zenei fesztiválokra, hogy csak egy lépésre vannak a hemzsegő éjszakai szórakozási lehetőségektől és a legfőbb látnivalóktól. Hogy a legtöbbet tudd kihozni az ilyen élményből, egy olcsó ifjúsági szállóban foglalj magadnak helyet, ahol kitűnő értékű szobát kapsz központi elhelyezéssel, nem beszélve a sok zenerajongó társról, akikkel együtt bulizhatsz. Foglald le korán a fesztiváli belépődet, mert a fesztivál szezonra nagy az igény.

 

Primavera Sound

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Primavera Sound

Helyszin: Barcelona, Spanyolország  

Időpont: kora június

Ez a népszerű, régóta létező zene fesztivál mindig sztár előadókat vonultat fel, kb.  150 van a listán. Amikor ezt a cikket írjuk, a 2016-os listán vannak Radiohead, LCD Soundsystem, PJ Harvey, Tame Impala, The Last Shadow Puppets, Brian Wilson, Suede, Sigur Rós és Air. Ilyen névsorral a legtöbb fesztivál több évre is meg lenne elégedve. Közbe megtekintheted a híres barcelonai épitész, Antoni Gaudi munkáit, a varázslatos Guell park barlangszerű struktúráitól a hatalmas Sagrada Familia tornyaiig. Adj a képhez kiváló tapasokat és egy fantasztikus városi strandot – nem kell sokáig tanakodnod, hogy érdemes-e ezen a hétvégi fesztiválon résztvegyél. Figyelmeztetés! A barcelonai ifjúsági szállók hónapokkal az esemény elött megtelnek.

 

Lollapalooza

Helyszin: Chicago, USA

Időpont: késő július

Nyolc különböző szinpadon több mint 170 együttes lép fel ezen a fantasztikus fesztiválon, amellyet a Jane’s Addiction énekese, Perry Ferrell 1991-ben kezdett rendezni. Korábbi években felléptek olyan óriások, mint Metallica, Florence and the Machine, Sam Smith és Tame Impala. He megéhezel, van egy gyorsételes kunyhókból álló egymérföldes szakasz, ahol jóllakhatsz. Maga Chicago tele van attrakciókkal, amit meglátogathatsz: ülj fel a 45-méter magas óriáskerékre a Pier Parkban, nézd meg a négy államra néző kilátást 305 méter magasból, a 360 Chicago 94. emeletéről, vagy bámuld a jegesmedvéket és a grizzliket a Brookfield àllatkertben.

 

Flow Festival

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Flow Fesztivál

Helyszin: Helsinki, Finnország

Időpont: augusztus közepén

Ha egy kicsit a megszokottól eltérőbb fesztiválokat kedveled, imádni fogod a Flowt – ezt a művészies eseményt egy használaton kívüli erőműben rendezik. Az innivaló és étel kínálat is ugyanolyan lenyűgöző, hiszen a város 30 legjobb kávézójának és éttermének kínálatát ajánlja. Az igényes ivók megbecsülik a fesztivál kézművesi sör részlegét és a pezsgőbárt. Ne hagyd el Helsinkit anélkül, hogy meglátogatnád Suomenlinna-t, a tengeri erődöt, amellyet hat szigetre építettek. Aztán töltődj föl energiával a Kotiharjun szaunában, ami egy hagyományos nyilványos fatüzelésű szauna amellyet 1928-ban építettek.

 

Sziget

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sziget

Helyszin: Budapest

Időpont: augusztus közepén

A Sziget egy káprázatos helyszinnel büszkélkedhet, a Duna egyik kellemes szép szigetén, Budapest közepén. Ez a fesztivál a város látnivalóinak helyeiről könnyen elérhető. Néhány a nagy nevek közül, akik készülnek 2016-ban hogy meghimbálnják a közönséget: Bastille, Bloc Party, David Guetta, Jess Glynne, Naughty Boy, Muse és Years & Years. Gyógyulj ki másnaposságodból egy termálfürdőben; választhatod az óriási Széchényi Fürdőt (15 benti, három kinti medencéjével) és az art nouveau Gellért Fürdőt.