Chicago ételei kis áron: a helyi kedvencek útmutatója

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Chicago Ételei


Képaláírás: Chicago híres a serpenyőszerű tésztáján kettős feltéttel árult (deep-dish) pizzájáról, de az inyenc élvezeteknek azzal nincs vége…

Idén egy chicagoi ifjúsági szállóban foglalsz szobát? Kövesd a városban lakó Abby Baric 24-órás, pénztárca-barát útmutatóját, hogy megismerd a város legfinomabb tálait…

Ha az USÁba mész hátizsákozni, ne hagyd ki a Windy City-t (Szeles Város). Chicago többet ajánl, mint világhírű sportegyesületeket, gyönyörű épitészetet és közismerten hideg telet. Mindezen kívül, egy ifjusági szállókkal teli inyenc-paradicsom, ahol mai időkre jellemző éttermekre, új dzsesszrajongó szórakozó helyekre és patinás intézmények zseniális keverékére találsz.

Bár a legkkülönbözőbb konyhákból válogathatsz, de a pizza és a hot dog még mindig nagyon népszerű. Ez cseppet sem baj, mert jól készítik és mind fel fogod falni! Szánj rá egy napot, hogy ezt a, Chicago igazi ízeit felfedező sétatatúrát megtehesd …

West Loop (Nyugati Körút)

Little Goat Diner, 820 W Randolph St

Az  éttermet Stephanie Izard alapította,  az első női szakács aki megnyerte a Top Chef sikeres amerikai tévéműsort. . Ez a kis étterem a kényelemételek ínyenc változatait tálalja s tökéletes kishuga a népszerű Girl & The Goat-nak (ahová lehetetlen bejutni).

 • Egyél: Biscuits and Gravy (pogácsa mártással), Ooey Gooey Cinnabon (ragacsos fahéjas tekercs).
 • Látnivalók: Feltörekvő igazi találkahelye a a padlásszobák lakóinak és a legjobb étkezési hely. A West Loopban vették régebben fel az Oprah Showt és ez a történelmi meat-packing kerület.
 • Következő szakasz: Sétálj délre a Green Street-ig egy művészi latte-ért a Sawada Coffee-ban (112 N Green St). Aztán sétálgass 20 percen keresztül keletre a Chicago folyó (észak) felé, ahonnam olyan ikonikus épitészetet látsz, mint például a Kemper épület, a Trump torony, a Marina tornyok vagy a Willis torony.

The Loop/River North (A körút/északi folyó)

Doughnut Vault, 401 N Franklin St

Ezt a Chicago-i kedvencet nem hagyhatod ki:  a kisüzemi fánk alkotásaikért meg kell halni! De vigyázz! Krán menj, mert reggel 10-re már el szokott fogyni!

 • Egyél: Nincs rossz választék – egyél, amilyet csak akarsz, engedd szabadon a fantáziádat!
 • Látnivalók: Az utca másik oldalán, a Merchandise Mart egy történelmi art deco épület, ami az 1930-as években a világ egyik legnagyobb épülete volt majdnem 375 000 négyzetméterével. Manapság design márkaboltokat tartalmaz, és kezdő technológiai vállalatok inkubátora,t, az 1871.
 • Következő szakasz: Sétálj keletre 20 percen át a Magnificent Mile (csodálatos mérföld) felé, a Chicago folyó és a Michigan Avenue mentén.

Portillo’s, 100 W Ontario Street

Hot dogos büféként kezdett Villa Park, Illinoisban, manapság már Chicago egyik legkedveltebb hot dog evő helye.

 • Egyél: Portillo’s Original Hot Dog-ot
 • Látnivalók: A Magnificent Mile nincs messze, ezért a Wrigley épületben több bár, étterem és kávézó van, mint amennyit meg tudsz szamlalni. Ez egy életvidám szomszédság ahol jó egy kicsit elveszni.
 • Következő szakasz: Menj az L Train (magas vasútt, Grand Stop felé és szállj a piros vonalra északra, a Clark/Division felé.

 

Old Town (Óváros)

Fudge Pot, 1512 N Wells St

Az 1960-as évek óta árulnak itt édességet. Kívülről eléggé meghatározhatatlan a kinézete, de belülről varázslatos!

 • Egyél: Kostolókat! Probáld ki mindegyiket. Van vaj karamella és csokoláséval bevont pillecukor.
 • Látnivalók: Ez a legkeresettebb kerület, tele Viktoriánus-kori épülettel. A Wells Street végigfut az óvároson; ott taláodüzletek, bárok sorát, The Second City komédia clubot és az Old Town Ale House sörözőt.
 • Következő szakasz: Sétáld körbe az óvárosi háromszöget: a Fudge Pot-tól északra a Linconl Avenue-ig, majd balra a Webster Avenuen.

Lincoln Park

Pequods, 2207 N Clybourn Ave

Pequodsa mély tepsis pizzáért rajongó chicagoiak kedvence. Nem beszélve arról, kancsószámral hozzák a sört. Eleget mondtunk.

 • Egyél: Közepes nagyságú kolbásszos-gomás tepsis pizzát.
 • Látnivalók: A környék iskolák (DePaul-egyetem), régi kastélyok (North Burling utca) és ligetek (Linkin Parki állatkert) érdekes keveréke.
 • Következő szakasz: Sétáld keletre a Webster Avenuen és ugorj ba a Local Optionba kisüzemi sörökét, aztán ülj  fel a Brown Line-ra (barna vonal) vissza a River North kerületbe.