Berlin Négy Legjobb Kerülete

-n tett közzé 2016/03/29

Kérdezd meg bármelyik berlini lakost, megmondják, hogy a német főváros nem egyetlen város, hanem egy egyedi és lenyűgöző városrészekből álló gyűjtemény. Ez jó hír a hátizsákosok számára, mert azt a bázist választhaták, amelyik legjobban megfelel az igényeiknek. Egy városközponti ifjúsági szállót fogsz választani Mitte-ben, közel a látnivalókhoz és a múzeumokhoz, vagy inkább a város alternatív szívében, Kreuzergben fogsz megszállni? Itt van néhány tipp ami segít választani:

A legjobb főbb látnivalókért: Mitte

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A legjobb főbb látnivalókért: Mitte

 

A Mitte központi kerületben a berlini történelmi látnivalók közül sok található. A leghíresebb a Brandenburgi Kapu. Ez Unter den Linden végén áll, ami a központi sugárút, ahol a Humboldt egyetem, a Német Történelmi Múzeum és a Múzeum Szigetvilágszínvonalú kiállításai is találhatók.

Mitte egyik része az ,,új szocialista város’’, amit az Alexanderplatz köré épitettek a kommunista NDK uralma alatt, beleértve a TV Tornyot, amit az 1960-as években építettek és ami Berlin egyik legmegismertebb látványává vált.

A legjobb piacokért és kávézókért: Friedrichshain

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A legjobb piacokért és kávézókért: Friedrichshain

 

Ez a volt Kelet-Berlini kerület zöldleveles terek, kávézók és bárok és a még megmaradt zugok vonzó keveréke a városban. A Boxhagener Platz téren kitünő termelői piac van szombatonként és bolhapiac vasárnaponként. Ráadásul sok helyen lehet enni és inni a környező utcákban, nem utolsósorban a közeli Simon-Dach-Straßen.

Friedrichshain egy másik fénypontja a RAW-tempel (németül) ami a képen látható. Ez egy korábbi teherpályaudvar, aminek azomladozó ipari épületei tele vannak szórakozóhelyekkel éskiállítási terekkel és még egy mászófal is van.

A legjobb alternatív kultúráért: Kreuzberg  

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A legjobb alternatív kultúráért: Kreuzberg

 

 A berlini fal leomlása előtti években Nyugat-Berlin ellenkultúrája olyan sztárokat vonzott a városba, mint David Bowie, Iggy Pop és Nick Cave. és mindennek a szíve Kreuzberg volt. Ma is ugyan olyan élénkek a bárok és a klubok, az alternatív üzletek és a radikális politika, nem utolsósorban a Május Elsejei ünnepségek és felvonulások során.

Az Oranienstraße (a képen)számos Kreuzberg intézménynek ad otthont, mint a legendás SO36 klub (angolul), amig a kerület nyugati részén a Bergmannstraße valamivel igényesebb; remek kávézókat és éttermeket találsz ott.

A legjobb vásárlásért: Charlottenburg Hostelek és Ifjúsági Szállások - A legjobb vásárlásért: Charlottenburg

 

Berlin nyugati része úgy látszik örökké össze lesz kötve a tomboló húszas évekkel. Az utóbbi években a Zoo Station környékét felújították, hogy ujra az a hely legyen, amit látni és ahol látszani kell. Az új Bikini House (angolul) bevásárló központ (a képen) egy XXI. századbeli bevásárló hely, egy határozottan berlini jelleggel, amíg a híres KaDeWe (angolul) áruházban a közeli Wittenbergplatzon még mindig jól megy az üzlet.

A Wittenbergplatztól csak egy rövid sétára található a Nollendorfplatz  aszomszédos Schönebergben. Ez Berlin nagy meleg környéke, sok bárral és klubbal.