Berlin A Strébereknek

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Deutsches Technikmuseum

A Deutsches Technikmuseum Kiállításai

A művészetért és történelemért rajongók már évek óta felfedezték Berlint, de ezek a kultúrsznobbok a német fővárosnak csak egy részét ismerik. Ez a város az elszánt gamerek, a technológiai rajongók és a film- és TV elkötelezett hívei számára is rejt kincseket. Tehát foglalj szobát egy városközponti ifjúsági szállóban, keress magadnak hasonló gondolkodású stréber utazókat és fedezd fel ezeket a fantasztikus kulturális látnivalókat!

 

Computerspielemuseum

Felhívás a számitógépes játék rajongóknak! Európa első számitógépes játék múzeuma 2011-ben nyílt, Berlin Friedrichshain kerületében. Élvezd az utazást a számitógépes játékok történetében, amint megtekinted a múzeum 300 kiállított játékát, beleértve a játszható klasszikus játékok kipróbálását és a ritka eredetieket. Ne menj haza anélkül, hogy kipróbáltad az Óriás Joysticket, a PainStationt, a Nimródot és a legendás Pong-Gépet. Még egy 80-as stílusú játékterem is van, ahol annyit játszhatsz, amennyit csak akarsz, anélkül, hogy aprópénzzel kellene etetni a gépeket.

 

Tempelhof repülőtér

A történelem rajongói és a repülőgép megfigyelők imádni fogják ezt a volt repülőteret, amiből ligetet csináltak. A náci és a hidegháborús történelméről híres Tempelhof repülőtér ma Berlin legnagyobb parkja let.  A repülőteret 2008-ban zárták be és 2010 óta a futók, görkorcsolyások, papírsárkányosok, jógások, egy-kerekű kerekesek, széldeszkások és kerékpárosok paradicsoma lett. Még egy piknikelő helység, és egy 2.5 hektáros grillsütésre alkalmas terület is van. A repülőtér hét hangárjában már koncerteket, divatbemutatókat és piacokat is rendeztek. A park történelme tagadhatatlanul jelen van, a kifutópálya jelek és egy régi tűzoltó gyakorló repülégépnek köszönhetően. Sétálj át a terminál épületen, ahol megtekintheted az óvóhelyeket és a kiégett filmraktárakat.

 

Deutsches Technikmuseum

A vasútrajongóknak tetszeni fog a Német Technológiai Múzeum, ahol történelmi mozdony depókban a világ egyik legnagyobb vasúti gyüjteménye található. A múzeum, az egyik legnagyobb a fajtájából Európában, egy hajó szimulátort is magába rejt, amelyben megpróbálhatsz beirányítani egy hajót a kikötőbe.

 

Film és Televízio Múzeum

A mozivászon rajongóinak be kell térni a kicsi de elbűvölő Deutsche Kinemathekbe, ami bemutatja az összes német szinemát, a legelső mozgó képektől a digitalis filmekig. Utazz keresztül 100 év német filmtörténelmen, beleértve a néma filmek sztárait, a Harmadik Birodalom filmjeit, a náci propagandafilmeket, Marlene Dietrichet, az   emigrálást Hollywoodba, a háború utáni filmeket és a modern német filmalkotásokat. A múzemum telis-tele van jelmezekkel, emléktárgyakkal, forgatókönyvekkel és kellékekkel.