Utazás a Queenslandi Sunshine Coaston

-n tett közzé 2016/04/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Noosa Nemzeti Park

Leírás (Caption!): A Noosa Nemzeti Park vitathatatlanul a Sunshine Coast legszebb kincse.

 

A Gold Coast (Arany part) régió Brisbanetől délre talán több turistát vonz, de inkább a queenslandi fővárostól északra menj, ahol egy nyugodtabb környéket találsz remek tengerpartok, gyönyörű nemzeti parkok és nagy atrakciók hatékony keverékével. Ez a Sunshine Coast (Napsütött part), ami szuper választás a hátizsákosok számára ha nyugodtabban .szeretnék  Ausztrália keleti  partját megtekinteni.

Akárcsak a Gold Coast, a Sunshine Coast egy nagy agglomeráció ami a központi városból terjed kifelé, de majd meglátod, hogy mindegyik külvárosnak megvan a maga jellege. Személysen, mi nagyon örülnénk ha Noosa-ban tölthetnénk egy egész nyugalmas hetet.

A Sunshine Coast hivatalosan Pelican Waters-nél kezdődik, ami egy igénytelenke kisváros a Moretan öböl északi részén, de ne légy túl izgatott, mert a park nagy része itt kezelt erdő és nincs sok szórakozási lehetőség. A Beerwah és Beerburrum erdők, egy kicsit beljebb Pelican Waters-től, sokkal izgalmasabbak: lehet ott terepjárót vezetni, kenuzni, stb. Van ott rengeteg terepkerékpár ösvény is. Ráadásul itt található a híres Australia Zoo, az óriási állatlátványosság, amit a megboldogult ,,Krokodil Vadász’’ Steve Irwin hozott létre.

Nem ajánljuk hogy Pelican Watersben szállj meg; kicsit túl álmos hely, így jobban teszed, ha nem messze Caloundra-ban keresel hosztelt, aminek a földnyelvén három strand található: Kings Beach, Shelly Beach és Moffat Beach. Mindegyiken nyugodt, külvárosi hangulat uralkodik, de itt több történik mint a 9 km-es parton ami innen Mooloolaba-ba visz és Kawana környékén néhány szórakozóhelytől eltekintve, ezt a (bevalljuk, gyönyörű) tengerpartot hosszú lakóutcák darabolják fel, így nem sokat látsz, hacsak nem autóval közlekedsz.

 

Hostelek és Ifjúsági Szállások - King's Beach

Leírás (Caption!): Kings Beach, Caloundra

 

Maga Mooloolaba teljesen különböző dolog és kifejezetten ajánljuk, hogy nézz utána az ottani hoszteleinknek. Mooloolaba egy nyüzsgő kikötőváros tele kanyargó utcákkal és csatornákkal: a Sunshine Coast városainak mintapéldája. Sétálgass a Beacon Lighthouse rezervátumban à kikötőtől keletre, lazsálj a fő strandon és látogasd meg a város szines utcai piacait, beleértve a népszerű Twilight Community Market-et The Wharf-nál (a rakpartnál) péntek esténként. Egy kicsit északra van Maroochydore;  szép tengerpartja van a Maroochy folyó torkolatánál.

Most valami más következik! Menj megint északra Mount Coolum-ig, amelynek ,,hegye’’ (egy magas, lapos-tetejű domb) fantasztikus kilátást kínál a körülfekvő, lapos környékre. Északnyugatra Taroombe felé látsz el, ami – kitaláltad! – egy másik szép, homokos tengerparttal büszkélkedik.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Mount Coolumi Kilátás

Kilátás Mount Coolumból

 

Coolumból egy hosszú tengerpartláncsor (Peregian, Marcus, Castaways, Sunrise és Sunshine strandok) nyúlik szinte töretlenül Noose Heads-ig. Ez a Sunshine Coast legészakabbi pontja, ahol a Noosa Nemzeti Park, egy meseország tele ösvényekkel, sétányokkal és dús erdőkkel a várostól egy kicsit keletre, vitathatlanúl a környék koronája.

A városközpont fénypontja a Hastings utca, ahol éttermek, kávéházak és butikok sorakoznak és ami összeköti a nemzeti parkot a kisebb Noosa Spit rekreációs parkkal és utat nyit északra, Noose gyönyörű tengerpartja felé. Amíg a városban jársz, ne maradj le a Fraser szigeti hajótúráról. A túra egy óriási homokos szigetre visz, ahol gazdag élővilág és érdekes vadvilág van, kis aranyos törpe erszényes mókustól a vad dingóig.