8 dolog amit a hosztelek jobban csinálnak, mint az elegáns szálodák

-n tett közzé 2016/03/29

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Ifjúsági Szálló

 

Miért is mennél egy levegőtlen elegáns szállodába amikor az ifjúsági hosztelek több ár-érték arányt ajánlanak, egyedülálló társadalmi tapasztalatokat és rengeteg szórakoztatást?  Nem kell feláldozni a nagyszerű helyszineket sem, mert világszerte mindig találsz olcsó ifjúsági szállókat a városközpontokban és a belvárosokban. Itt van nyolc dolog, amit a hosztelek jobban csinálnak, mint az elegáns szállodák…

1. Összekeverik a tömeget

Egyedül lenni egy szállodában igen magányos dolog, de ha egy nyolc-ágyas kollégiumban laksz egy hosztelben, nincs mit tenni, muszály beszélgetned a veled hasonló gondolkodású utazókkal, aztán nemcsak hogy megtudsz mindenfélét a környékről, de barátságot is kötsz olyan haverokkal akikkel mehetsz várost nézni és szórakozni. Talán találkozol valaki olyannal is, akivel tovább utazol. Sok hátizsákos talált már egész életen át tartó barátokra a hátizsákos ösvényen – és szerintünk sokan közölük a kollégiumban ismerkedtek meg.

2. Olcsóra fogják az árakat

Kevés a pénzed? Ifjúsági szállóban abszolút megéri lakni. Böngéssz a kereső oldalunkon, olcsó hoszteleket találsz az egész világon. Az árak a zseb-barát £8-tal kezdődnek éjszakánként. Közben a nagyvárosi luxus szálodákban több mint száz fontot kérnek egy éjszakáért. (Jujj!) Ha a szállásodon spórolsz, több pénzed marad kirándulásokra, kultúrális turizmusra és szórakozásra.

3. Kikapcsolódást biztosítanak, stílusosan

Sok ifjúsági szálló menő közös helyiséggel büszkélkedik. Gondolj társalgókra teli párnával borított rekamiékkal, hip bárokra, úszómedencékre és melegfürdőre. Amíg a szállodai bárokban drágák az italok, sok ifjúsági szálló kedvezményes áron ajánlja őket és ráadásul feltekeri a szórakozási szintet ingyenes tematikus estékkel, ami bármit jelenthet, filmnézéstőt táncleckéig.

4. Főzhettek barátok közt

Csökkentheted az étkezési költéseidet és egészségesebben táplálkozhatsz ha magadnak főzöl a szállás közös konyháján. Ilyet egy nagy hotelben nem találsz, és a konyha kiváló hely hasonló gondolkodású hátizsákosokkal találkozni.

5. Ingyen csatlakozhatsz

Egy rendes vezeték nélküli internet-kapcsolat elengedhetetlenül szükséges hogy megnézhesd az időjárást, megtervezd utazásod következő szakaszát és hogy tarthasd a kapcsolatot az otthoniakkal. Sok luxus hotel még mindig ráfizetést kér a Wi-Fiért, pedig a hosztelek ingyenesen ellátnak vele.

6. Különb tevékenységek

Legyen az egy idegenvezetés egy favela‑ban (nyomornegyedben) Rio de Janeiroban, vagy egy biciklitúra San Franciscoban, az ifjúsági szállók csodálatos túrákat ajánlanak amik nyaralásodat életed legszebb útjává átalakítják. Ezeken a túrákon ráadásul többet röhögsz majd és olcsóbban megjárod mint az unalmas, hivatalos túrákkal .amit a szállodák ajánlanak.

7. Utazhatsz csoporttal

A kollégiumi szobák nem az egyetlen választék az ifjúsági szállókban. Találsz ott magánszobákat is saját fürdőszobával amelyek tökéletesek a párok számára, és magán négyàgyas szobákat amelyek jó opciók baráti csoportoknak és családoknak. Ha nagy csoporttal utazol, legyen az sportcsapat, legénybúcsú vagy iskolai csoport, a nagyobb kollégiumok jó árakat és kényelmet ajánlanak amivel a nagy szálodák nem tudnak versenyezni.

8. Szerezhetsz tippeket szakértőktől

A szállodák ugyan dicsékedhetnek a conciergeikkel, de a legtöbb ifjúsági szállót tapasztalt utazó működteti. A hoszteli barátságos személyzet olcsó éttermeket tud ajánlani és elmondhatja. hogyan juss el Á-tól B-ig.