5 módja megtapasztalni Beijinget úgy, mint egy helyi

-n tett közzé 2016/03/29

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Beijing

 

Utazási író Esme Fox sok éven keresztül rendszeresen látogatta a kínai fővárost. Ha épp Beijingbe készülsz ifjúsági szállóban szobát foglalni, az ő tippei segítenek beilleszkedni ebbe a híres,  zsibongó városba.

Tehát hátizsákos vagy Beijingben. Sétáltál a kínai Nagy Falon, felfedezted a Tiltott Várost, gyönyörködtél a Menny templomában és most fel szeretnéd fedezni a helyiek világát a kínai fővárosban. A családom hét éven keresztül lakott Beijingben és igy alkalmam volt hogy megtanuljam , amikor meglátogattam őket, , hogyan kell ezeket a helyi tapasztalokat megszerezni. Ezt az öt dolgot tehát tedd a tennivaló listádra…

1. Élvezd a teázást kínai módra

A tea nagyon fontos dolog Kínában, így egy kínai teázási szertartás kihagyhatatlan. Ne kövesd el azt a jól ismert hibát, hogy engedsz az utcán egy dörzsölt imeretlen meghívásának egy tea ceremóniára,  és a végén egy kis vagyont fizetsz a megtiszteltetésért. Vigyázz, csapda, kész átverés! Ehelyett, tégy úgy, mint a helyiek és menj el egy tea boltba (vagy akár egy tea áruházba) ahol nézegetheted a polcokon lévő teákat, kiválaszthatod a kedvenc fajta teádat és még kostolgathatsz is a tea szertartásokon. A háromemeletes Taiyanggong teapiac, közel az azonos nevű metróállomáshoz, egy kiváló opció.

2. Pihenj a meleg forrásokban

Nem sokan tudják, hogy Beijing városában létezik sok hőforrás ami ideális a fáradt hátizsákosok elgyötört zmainak pihenteésérei. Főleg télen, a meleg források tele vannak helyi családokkal, akik ott töltik a napot fürdéssel, társasjátékozással, evéssel, alvással vagy egyszerűen ott lézengenek. A Chun Hui Yuan-i meleg forrásokon (az egyik legkedvencebb helyem!) lehet vörösborban, zöldteában vagy jázmin virágokkal fürödni.

3. Kutass kincsek után a Panjiayuan régiségpiacon

Ahelyett, hogy a vasárnap reggelt a hosztel szobádban lustálkodással töltöd, kelj fel hajnalhasadtával a helyiekkel együtt, hogy a legjobb árakat megtalálhasd itt, a szeretetteljesen  ,,piszkos piac’’nak becézett helyen. Ez szuintén az a hely, ahova az emberek jönnek hogy a chops-ukat elkészittessék. Ezek személyes pecsétek amiket kőből, vasból vagy bambuszból faragnak.

4. Fedezd fel a 798 művészek kerületét

A 798 művészek kerülete az, ahova Beijing menő fiatalai lógni járnak. Képzeld magad elé Beijing válaszát a londoni Camdem Marketre, de a tömegek és a turisták hordái nélkül. Tele van élvonalbeli művészeti galériákkal, mókás butikokkal, meghitt kávézókkal és hihetetlen utcai művészettel: egy teljesen más szempontból mutatja be a kínai fővárost.

5. Tölts időt a ligetekben

Beijingben az élet a ligetekben zajlik. Ha szeretnéd gyakorolni a tai chit vagy a legyezős táncot, ha meg szeretnél tanulni egy hangszeren játszani vagy ha össze szeretnél jönni a haverokkal egy kis mahjongot játszani, ezt itt mind megteheted a szabad levegőn. Említeni sem kell, hogy a ligetek tökéletes helyek az emberek megfigyeléséhez: megcsodálhatod azok ügyességét akik cirkuszi trükköket gyakorolnak vagy akik jianzi-t (kínai labdarugó játék apró labdával) játszanak, megfigyelheted a férfiakat akik kiakaszták madaraik kalitkáját a fákra, és rögtönzött opera énekléseket hallgathatsz.