48 óra Portlandban

-n tett közzé 2016/03/29

Fontolgatod, hogy Portlandban foglalsz helyet egy ifjúsági szállón? Igazad van! Ez az USA egyik legmenőbb városa, és nagyon barátságos a hátizsákos utazókkal. Laura Harker, a Slow Berlin segédszerkesztője, épp most járt ott. Megkértük, adjon néhány jó tippet, hogyan tervezzűnk egy élménydús hétvégét…

Portland, Oregon àllam legnagyobb városa, híres, mint a liberálisan gondolkodók, a jazz ranjongók és afüggetlen kisüzemi sörfőzdék menhelye. A belváros tele van ifjúsági szállókkal. Nagyon kis terület, ahol könnyű mindent gyalog elérni. Ráadásul a város Amerika egyik legjobb tömegközlekedési rendszerével büszkélkedhet, tehát mindenhova eljuthatsz akár két nap alatt.

Első nap

Reggel: Kezdd a napodat egy nagy adag cukorral a Voodoo Doughnuts-ban, az Óvárosban. Ez elött a 24-órás cukrászda elött gyakran áll a sor, még korán reggel is. Az eklektikus díszítés ugyanolyan megbetegítően édes mint a cukros fánk amit árulnak. Ezek között megtalálhatók az egyszerűbb írós fánkrúdak és a túlzásba vitt opciók amellyeknek a tetején reggelire való gabonapehely is van.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Voodoo Doughnut
© Copyrights: Kenny Louie

Napközben: Hogy ledolgozd a kalóriákat, vegyél irányt a Willamette Folyó partja felé. A folyómenti Tom McCall Waterfront Parkban a Portlandi szombati piac egész hétvégén nyitva tart, ahol kézműves darabokat találhatsz az északnyugati part legjobb kézműveseitől. Utcai mutatványosok szórakoztatják a tömeget és olcsó falatokatajánlanak abüfék. Ezek után megtekintheted a város látnivalóit és fülelhetsz a sok hallanivalóra is, amig sétálgatsz, a Willamette folyó partján. A Hawthorne és a Steel hídakon átsétálva tehetsz egy három mérföldes (4.8 km) kört.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Hawthorne Híd
© Copyrights: Stuart Seeger

Este: Ha vacsorázni akarsz Pok Pok Portland egyik legjobb választás. Ennek a dél-keleti kerületben lévő rozogának látszó étterem látványa tökéletesen illik a thai utcai ételekhez. Ha elfelejtettél asztalt foglalni, hosszú várakozásra számithatsz, de ezt az időt nyugodtan eltöltheted a étteremhez tartozó Whisky Soda Loungeban, a meglepően finom iható ecetet kortyolgatva.

Második nap

Reggel: Kezd második napodat egy testes frissen pörkölt kávéval a divatos belvárosi Case Study Coffee Roasters-nél, aztán a kielégítőnek talált w koffein szinteddel mehetsz is a világhírű Powell’s City of Books könyvesboltba. Ez, a Powell’s Booksnak a fő könyvesboltja, a legnagyobb független kônyvesbolt a világon egy egész útszakaszt foglal el a belváros és a Pearl District között. Itt elképzelhető, hogy több órát is eltöltesz amíg a három emeletnyi könyv, folyóirat és magazin között böngészel, főleg ha közben beugrasz a kávézóba is, ahol Portland egyik legfelkapottabb kávépörkölőinek kávéját megkostolhatod, a World Cup Coffeet.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Powell’s City of Books Könyvesbolt
© Copyrights: Peyri Herrera

Napközben: Ugorj a MAX vonatra és menj ki Washington Park-ig. Ebben a óriási városi parkba találod az Oregoni Állatkertet, valamint egy színes rózsakertet, két múzeumot és nagyon népszerű japán kerteket. Sétálj fel a parkban lévő Pittock Mansion-hoz, ahol egy idegenvezetővel körülsétálhatod a francia renesszánsz stílusú kastélyt, vagy egyszerűen megnézheted a városra és a Cascade hegység hófödte hegyeire nyíló kápráztató kilátást.

Hostelek és Ifjúsági Szállások - A Japán Kertek
© Copyrights: Paul VanDerWerf

Este: Portland komolyan veszi ahelyben főzött kézműves sörét (58 sörfőzde van a városban!), így egy esti iszogatást valamelyik sörözőben nem lehet kihagyni. A merészek általába kostoló táblát rendelnek, ami kb. hat sört mutat be $8-$13-ért. A South East District (délkelet kerületi) Ecliptic Brewery a egyik legújabb játékos a kézműves sörfőzők pályáján. Különleges főzeteket kinál, például olyan sort, amit Pinot Noir szőlőléből főztek.