48 óra Cape Townban

-n tett közzé 2016/03/29

A sziklás csúcsoktól és csillogó partoktól amelyek a városra, jellemzőek, az élénk utcai művészetig és a pezsegő éjszakai életig, Cape Town sokat ajánl a hátizsákosoknak és  a spórolós utazóknak. Még ha csak 48 órára tartózkodsz is ebben a változatos városban, akkor is bele kóstolhatsz a sokféle kulturális élménybe és látványosságba.

Ha felsétálsz a Table Mountain (asztal hegy, a link csak angolul van) szédítő csúcsáig, jól kinyújthatod a lábodat és távoltarthatod magadtól az időeltolódás okozta fáradtságot. A város egyik legismertebb tájékozódási pontja ez a lapos tetejű hegy, amelyen kb. 900 kiránduló és hegymászó ösvény tekeredik. Aki nem szereti a magasságot, sétálhat a környező nemzeti parkban, ahol lehet madarakat figyelni, kötélen leereszkedni és terepkerékpározni is.

A Table Mountain és a part között találod a város egy másik híres hegyét, a Lion’s Head-et (oroszlán fej). Ezt megmászni 45 percbe telik, és a csúcs az egyik legjobb hely, a naplementét akarod lefényképezni. A helyiek sokan megmásszák ezt a hegyet amikor telihold van.

Miután megtekintetted a naplementét a magasban, ideje a belváros felé venni az irányt. Egy Cape Towni látogatás nem teljes egy seta nélkül az élénk Long Streeten, főleg miután már lement a nap. Ennek a hajdani lepusztult környéknek még mindig van egy szutykos oldala, de nagyon népszerű a város fiataljai között. Ráadásul, kényelmesen közel van jó néhány városközponti ifjúsági szállóhoz. A szines viktoriánus épületekben most bárokat és olcsó sörözőket találsz, mint a Fiction-t, ami egy szórakozó hely, ahol a földszinten egy szabadtéri teraszról bámulhatod a nyüzsgő utcát.

Hostelek és Ifjúsági Szállások -
© Copyrights: Cissi Bäckman

A másnaposságod hamar tovaűzi a Beleza-I olcsó reggeli. Csak egy rövid sétára van a belvárostól ez a portugál-olasz kávézó, ami laktató mediterrán tálakat kinál… és híresen jól készítik a Bloody Mary-t is!

Miután jól laktál, vess irányt a belváros felé egy kis kultúráért. Cape Town jól ismert az élénk utcai művészetéről. Séta közben gyakran rábukkanhatsz fali festményekre a keritéseken és az épületeken. A Woodstock kerületben találod a legtöbb utcai művészetet. Sok gyalogos idegenvezetett túra van, ahhol megmutatják a leghíresebb  alkotásokat.

 

Miután egész reggel az utcákon lüktettél, lazsálva fejezheted be a 48 órás Cape Town-I látogatásodat a Camps Bay hófehér, kirstálycukorszserű homokján fekve. Ez a nyugodt öböl csendesebb, mint a turistákkal teli Clifton strand, itt sok hely van elnyújtózni és napfürdőzni. Még arra is van elég hely, hogy Dél Afrika legkedveltebb sportjából, a cricketből is lejátszatok egy meccset.