4 helyi sörfőzde, amit érdemes meglátogatni ha Melbournben jársz

-n tett közzé 2017/01/22

Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sörfőzde, sörfőzde hátán
 

Americához hasonlóan, Ausztrália már-már hagyományosan a világ legkinevetettebb országa, amikor sörről van szó. A régóta létező (és alaptalan) sztereotípia szerint az ausztrál sörkultúra csak egy csomó srác, aki világos sört iszik ,,stubbies’’-ből. És a sör, amit isznak, valószinű Victoria Bitter, amit a XIX. század közepe óta Melbourne-ben főznek.

Szerencsére, a sörivók már megokosodtak. Úgyanúgy, mint ahogy megtanultuk, hogy az USA sör nem szorítkozik a Budra és a Coorsra, az ausztrál sör is több, mint a VB és a Castelmaine XXXX. Az újabb nagy, komlós, szomjoltó sörök divata tökéletesen megfelel az ausztrálok ízlésének. Az idők múlását jelzi, hogy Melbourne – valaha a Victoria Bitter híres otthona – manapság Ausztrália valamennyi szerényebb kis sörfőzdéinek és legizgalmasabbjainak söreit egyaránt kínálja. Ha még mindig úgy gondolod, hogy Ausztrália nem tud sört csinálni, foglalj magadnak szobát Melbourne egyik városközponti ifjúsági szállójában és látogass el ebbe a négy helyi sörfőzdébe. Rögtön változni fog a véleményed!

3 Ravens

Kóstold meg: 55 American Pale Ale. ,,Ötféle erős ízű komló ötvöződik egy árpa, kukorica, búza, zab és rozs keverékkel. Virágos aromák vezetnek egy struktúrált malátaízhez és tiszta kifinomultsághoz.’’

Látogasd meg: A 3 Ravens épület valamennyivel több, mint egy beton doboz egy Thornbury mellékutcán. Bár nem üzemeltet teljes bárt, mint néhány kissörfőzde teszi, azért minden pénteken délután 2-től 4-ig nyitva vannak az ajtók; kóstolhatsz és elvitelre is vehetsz.

Elérhetőség: 1 Theobald Street, Thornbury / Telefonszám: 03 9495 1026

Kooinda

Kóstold meg: Black IPA. ,,Az uralkodó komló aromát a kannába későn hozzáadott komló biztosítja, valamint az ezt követő hét napos száraz komlós főzés. Egy sör a leghivatottabb komlókedvelőknek.’’

Látogasd meg: Bár a West Heidelberg helyszin nem a leg idillikusabb, a Koonida bárban egy helyen kóstolhatod meg e kreatív sörfőzde sokféle sörét. Ráadásul, van egy óriási Jenga játék, biliárd és csocsó. Még azt is megengedik, hogy ételt rendelj a közeli éttermekből. Hétfőtől péntekig, dél és délután 4 között üveges sort elvitelre is lehet venni.

Elérhetőség: 28 Culverlands Street, Heidelberg West / Telefonszám: 03 9440 5426

Hargreaves Hill

Kóstold meg: ESB. ,,Jelentős kristály maláta karakter, mint gerinc ami hordja a súlyos keserűséget. Érett maracuja ízek.’’

Látogasd meg: A díjnyertes Hargreaves Hill egy volt bank épületét foglalta el Melbourne Yarra Glen külvárosában. A sörfőzde saját sörén kívül megkóstolhatsz mindenféle sört a világból és jóllakhatsz a magasan értékelt étteremben. Nyitvatartás hétfőtöl szombatig reggel 11:30-tól későig, vasárnap az ebédet 11-től tálalják.

Elérhetőség: 25 Bell Street, Yarra Glen / Telefonszám: 03 9730 1905

 

Fotó: https://www.flickr.com/photos/haynes/4916036918/

 
Licenc: Charles Haynes (https://www.flickr.com/photos/haynes/)

Képaláírás: A Mountain Goat szerdán és pénteken nyitja a Richmond-kerületi sörfőzdéjét

 

Mountain Goat

Kóstold meg: Hightail Ale. ,,Egy angol-inspirált borostyán középbarna sör, gazdag maláta testtel és virágos komló aromával.’’

Látogasd meg: A sörfőzde egy raktárban van, a multikulturális Richmondban és egy hozzávaló hipszter tömeget vonz magához. Szó szerint a sörfőzdében iszol, így jól megnézheted a felszerelést, és szerdán láthatod működését is, amikor a tulajdonosok idegenvezetést csinálnak. Jó pizza is kapható. Szerdán és pénteken, este 5-től van nyitva.

Elérhetőség: 80 North Street, Richmond / Telefonszám: 03 9428 1180