Ifjúsági Szállások: Amszterdam

Hostelt, ifjúsági szállót, olcsó hotelt, apartmant, turistaszállót, panziót, vagy szállást keres Amszterdam-ban? Ne keressen tovább, minden jó ajánlat Amszterdam-ban Hostelek.com. Havonta több ezer különböző korú vendég foglal szállást minden környéken, ami megtalálható Amszterdam-ban. Ezen az oldalon könnyen talál szállást a belvárosban, trendi környéken, és egyetemi területen, közel buszpályaudvarhoz, vasútállomáshoz, repülőtérhez és minden látványossághoz Amszterdam-ban.

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Hostel Amsterdam Zuidoost View All Images

Az A & O Amsterdam Zuidoost a Bullewijk kerületben található, közel a metróállomástól. Tizenöt percen belül könnyedén utazhat az M54-en az Amszterdami Központba. Legyen könnyű megtalálni az utat autóval, busszal vagy vonattal.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Generator Amsterdam View All Images

Az amszterdami Oost Amszterdam egyik legizgalmasabb és legelterjedtebb területe, izgalmas keveréke az olyan kultúráknak, amellyel meg kell találni az élményt, amit elvárnak az utazástól. Teljes körű kiváló éttermek, kávézók és bárok a közelben akkor még több lehetőséget, ha úgy dönt, hogy kijönni túl a szálló étel és ital. Az utazás megtervezésekor győződjön meg arról, hogy mi van a parkban, mivel gyakran játszik olyan piacokat és eseményeket, amelyeket nem akartok kihagyni.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hostel Amsterdam City West View All Images

We are located right next to the transport hub at Sloterdjik which means you are perfectly situated to explore this diverse and colorful city. It is only 5 minutes via the urban railway to Central Station and just 10 minutes to Schiphol Airport. Westerpark is a short walk and you can also get to Strand West in no time to play beach volleyball! For those who want a more relaxing time, why not take a trip to the flower market or chill out in a local coffee shop?

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - ClinkNOORD Hostel View All Images

A ClinkNOORD a kulturálisan élénk Amsterdam Amszterdamban található, közvetlenül az IJ folyó mentén, és körülbelül 10 percre az Amszterdami Centraal állomástól. A rövid kompjárat ingyenes és 24 órás járatokon közlekedik.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Shelter Jordan Hostel View All Images

A Jordan kerület csupa bájos utca, festői csatorna és elbűvölő rejtett udvar. Élvezd az igazi Amszterdam élményét az élénk utcai piacokon, a ,,barna’’ kávézókban és a tulipán és sajt múzeumokban. Ez a kerület a divatos butikokról valamint a rengeteg étteremről és kávézóról híres.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Shelter City Hostel View All Images

A Nieuwmarkt a szomszéd sarok és az ifjúsági szálló pont a híres Red Light District határán van. Dam Square 5 perc sétára van tőlunk, a Central Station (pályaudvar) pedig 10 percre.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - WOW Amsterdam Hostel View All Images

A WOW Amsterdam jól kapcsolódik Amszterdam régi városközpontjához kerékpárral, tömegközlekedéssel és autóval. A hosteltől sétatávolságra található egy helyi piac, szupermarket, éttermek, bárok és üzletek.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's at the Winston, Amsterdam View All Images

Our hostel is overlooking the Red Light District, in the heart of Amsterdam's nightlife hub.

Tulajdonosok és vezetők
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Amszterdamban!

Amszterdam a kikötővárosok kitűnő példája: liberális, nemzetközi és van egy határozottan  élvezethajszoló éle. Így hát nem meglepő, hogy több száz éve vonzza a turistákat és nagy sikert arat a hátizsákosok és ifjúsági szállólakók körében. Ha olcsó szállást keresel, csoportosat vagy olyat, aminek jó a városban a fekvése, itt megtalálod. Kerékpározz a csatornák mentén, nézd meg a látnivalókat, aztán nyújtózkodj egyet az ifjúsági szálló szobádban – mi mást kívánsz még? Kóstolj bele a holland bátorságba és bulizz hajnalig, vagy tölts egy napot a világ legszebb műalkotásai közt a Múzeum Negyedben. Válassz egy városközponti vagy belvárosi szállást és épp ott leszel Amszterdam mulatós, eklektikus éjszakai életének a szivében. Ha rezgő kozmopolita életet keresel vagy egy eredeti holland élményt, Amszterdamnak van egy megfelelő sarka és egy szállása számodra.

A Canal Ring

Ha egy belvárosi ifjúsági szálláson szállsz meg, csak ki kell lépned az ajtón. A holland fővárosban sétálva rengeteg történelmi látvány kerül a szemed elé. Sétálgass a régi viziutak mentén és tapasztald közelről e gyönyörű várost.

Kerület:Amsterdam Centrum

Cannabis College

Itt garantáltan összefutsz más hátizsákosokkal. Tanulj Amszterdam marijuana iránti szeretetéről, beszélgess a kávézó illemszabályokról és próbáld ki a legújabb módszereket ennek a növénynek a fogyasztására.

Cím: Oudezijds Achterburgwal 124, 1012 DT Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Stadsarchief (Városi Archívumok)

Olvasd el Amszterdam történetét a városi archívumban. A holland fővárosban több nemzetiség lakik mint bármelyik másik városban a világon és mindegyiknek van hagyatéka.

Honlap: https://stadsarchief.amsterdam.nl/

Cím: Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Rijksmuseum

Hollandia nemzeti múzeuma tökéletes hely, hogy egy kis művészeti és történelmi tapasztalattal egészítsd ki ifjúsági szállós élményeidet. Foglalj jegyet előre, mert a múzeum nagyon forgalmas. A legegyszerűbb jegy ára €17.50, de vannak drágább opciók is, mint idegenvezetős látogatás, vagy amivel elkerülöd a sorbanállást.

Honlap: https://www.rijksmuseum.nl/en

Cím: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam, Netherlands

Kerület:Amsterdam Oud Zuid

Amszterdami Királyi Kastély

Lépj ki a szállóból, egyenest Amszterdam hatalmas, dúsgazdag kastélyába. Amszterdam egyik legszebb atrakciója egész évben nyitva van, kivéve a királyi események idejét.. A felnőtt belépő ára €10.

Honlap: http://www.paleisamsterdam.nl/en

Cím: Dam, Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Az EYE Film Institute

Ismerkedj meg a holland filmekkel ebben a múzeumban és archívumban. Az intézmény bemutatja azokat a hazai és nemzetközi filmeket, amlyeket Hollandiában vetítettek. Egy rendes jegy €10, de olcsóbb választékok is léteznek. Nézd meg a weboldalukon, hogy bejuthatsz-e ingyen, vagy vegyél egy I Amsterdam City Card-ot, amivel ingyenes a velépő.

Honlap: https://www.eyefilm.nl/en

Cím: IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam

Kerület:Észak-Amszterdam

Idegenvezetett Kerékpáros Túrák

A helyiek imádják a kerékpározást és mint frissen érkezett hátizsákos, egy kétkerekes városlátogatás hasznos lesz arra, hogy kiismerd magad a városban. A Mike’s Bike Tours hosszabb és rövidebb túrákat egyaránt kínál – attól függően, hogy mennyi időt tudsz rászánni.

Honlap: http://www.mikesbiketoursamsterdam.com/

Cím: Kerkstraat 134 H, 1017 GP Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Anne Frank Otthona

Ez a történelmi hely alkalmat ad a látogatóknak arra, hogy elgondolkozzanak a zsidó naplóiró életén. Anne Frank háza megrendítő hely, amely egyben egy szívfacsaró kapcsolat Anne és családja életéhez. A belépő €9.

Honlap: http://www.annefrank.org/en/Museum/

Kerület:Amsterdam Centrum

Az Óközpont

Ha egy városközponti szállóra vágysz, itt keresd. A hagyományos amszterdami élmény középpontja, tele kávézókkal, bárokkal és nyüzsgő éjszakai szórakozóhelyekkel. A kerület új és régi részre van osztva. A régiben található a híres Piros Lámpás Negyed.

Kávézók Központ Bárok

Jordaan

Amszterdam bohém kerülete, a Jordaan hemzseg tanulóktól, művészektől és turistáktól, tehát 100% hátizsákbarát, de rengeteg drága üzlet és étterem is található benne.

Emberek megfigyelése Butikok Trendi

A Vízpart És A Noord

Egy feltörekvő környék, amit most újítanak fel, a vízpart a városnak egy izgalmas része. Ez a sok étkezési lehetőséget és éjszakai szórakozóhelyet kínáló környék gyorsan magához tér.

Éttermek Klubok

A Király Ünnepe (Április)

Késő áprilisban foglalj Amszterdamban szállószobát, ha a város legnagyobb utcai buliját akarod élvezni. Április 27 a király ünnepe, amit a Hollandok egy hajóparádéval, tánccal és mindenre kiterjedő ünnepséggel ünnepelnek.

Honlap: http://www.iamsterdam.com/en/visiting/whats-on/kings-day

Imagine Filmfesztivál

Áprilisban ad helyet a holland főváros az Imagine Filmfesztiválnak. Tíz teljes napig merülhetsz el a mindenféle filmtörténetben. A vetítések az ultramodern EYE Film Instituteban történnek.

Honlap: http://www.imaginefilmfestival.nl/en

De Parade

A De Parade egy mozgó kulturális karnevál, ami Rotterdamba, Hágába és Utrechtbe látogat el mielött Amszterdamot eléri. Szinte az egész augusztust a holland főváros Martin Luther Parkjában tölti, ahol különféle cirkuszi sátor alatt mutat be szindarabokat, zenét és filmeket.

Honlap: http://www.deparade.nl/

Amszterdam Gay Pride

Az egész városközpontban zajlik ez a hétvégi esemény, utcai bulikkal, éjszakai mulatozással és egy szombaton délutáni parádéval a csatornán. Mindenkit szivesen várnak – legyen az meleg vagy heteroszexuális, helyi vagy hátizsákos.

Honlap: http://www.amsterdamgaypride.nl/

A Holland Fesztivál

A Holland Fesztivál a legnagyobb fesztivál Hollandiában. Nemcsak zenét, operát, szinházi és tánc előadásokat mutat be, hanem még filmeket és művészeti kiállításokat is. Május végén kezdődik és június 23. körül ér véget.

Honlap: http://www.hollandfestival.nl/en/

Latin Village Fezstivál

Gyakorold előre a samba lépéseket a szobádban, mert ez Európa egyik legnagyobb latin fesztiválja. A Spaarnwoude szórakozó téren zajlik.

Honlap: http://www.a-venue.nl/events/latinvillage-festival-2016/183/

Cím: 2064 Spaarndam, Netherlands

Mezitlábas Szabadtéri

Táncolj egész este zokniban vagy papucsban – vagy mezítláb, ha jólesik. Ez a kedélyes kétnapos esemény a város északnyugati részén mutat be európai pop és rockzenét, valamint szindarabokat, művészetet és lemezlovasokat.

Honlap: http://shoeless.nl/

Cím: Ruigoord 76, 1047 HH Amsterdam

Kerület:Westport

Five Days Off

Az elektronikus zenéért rajongó hátizsákosoknak március első hetében kell Amszterdamba érkezniük, hogy a Five Days Off fesztiválon résztvehessenek. A város szivében, Melkweg és a Paradiso helyiségekben zajlik.

Honlap: http://5daysoff.nl/

Cím: Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Fotók: https://www.instagram.com/5daysoff/

© Szerzői jogok: 5daysoff

Hap Hmm

Indulj a Hap Hmm-be, ami egy kényelmes, barátságos hátizsákos étkezde, nappali szobához hasonló atmoszférával, ahol olcsón jóllakhatsz.

Honlap: http://www.hap-hmm.nl/

Cím: Eerste Helmersstraat 33, 1053 CZ Amsterdam

Kerület:Amsterdam Oud Zuid

Telefon: 020 618 1884

Kam Yin

A Kam Yin egy másik hely, amit ki kell probálnod, ha olcsó, de finom ételt keresel. Ez egy surinámi/kínai étterem ahol a főételek ára €6-€7.

Honlap: http://www.kamyin.nl/

Cím: Warmoesstraat 6, 1012 JD Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 020 625 3115

Getto

A szállásokkal teli városközpontban van a Getto, ami ,,házi kosztot’’ kínál fanasztikus áron. Nagy a választék és az előételek €3.50 körül kezdődnek, a főételek viszont €10 körül.

Honlap: http://www.getto.nl/

Cím: Warmoesstraat 51, 1012 HW Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 020 421 5151

Leeman Doner

Ha török pizzára vagy éhes, vagy éppen kebabot kivánsz, akkor ugorj be a Leeman Donerbe. Ez egy elviteli étterem aminek híres a kosztja és az olcsó ára is (€2 egy doner, €1.70 egy török pizza).

Cím: Van Woustraat 160, 1073 LW Amsterdam

Kerület:Amsterdam Oud Zuid

Telefon: 020 662 2596

Eetcafe ‘t Pakhuis

Az Eetcafe ‘t Pakhuisnak változatos, értékes a menüje. Ha marhasűltet kívánsz nagy adag sültburgonya körettel, itt ehetsz, kevesebb, mint €15-ért.

Honlap: http://www.eetcafehetpakhuis.nl/

Cím: Voetboogstraat 10, 1012 XL Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 020 625 0856

Paradiso

Valaha egy templom volt ez a tágas koncert terem és klub. A Paradisoban már megfordultak olyan hírességek is, mint a Kings of Leon és Franz Ferdinand.

Honlap: http://www.paradiso.nl/

Cím: Weteringschans 6-8, 1017 SG, Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 0 20 626 4521

A Chicago Social Club

Hétvégén szórakozó hely, hétközben kényelmes, hátizsákosok iránt barátságos bár. A CSC-nek két emelete van és változatos a zenepolitikája.

Honlap: http://www.chicagosocialclub.nl/

Cím: Leidseplein 12, 1017 PT Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 020 760 1171

A Sugarfactory

Még ha fizetős is a belépés, az innivalók nem túl drágák ebben az eklektikus klubban. Igyekezz korán érkezni, láthatsz szindarabokat élőben, talán egy kabaré előadást, akár verseket is hallhatsz.

Honlap: https://www.sugarfactory.nl/

Cím: Lijnbaansgracht 238, 1017 PH Amsterdam

Kerület:Oud Nyugat

Telefon: 020 627 0008

Studio 80

Az elektronikus zene rajongói a Studio 80-t meg kell látogassák, ahol egész este bulizhatnak, nappal pedig részt vehetnek némi lemezlovas leckén.

Honlap: http://www.studio-80.nl/

Cím: Rembrandtplein 17, 1017 CT, Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Telefon: 020 521 8333

Fotók: https://www.instagram.com/p/4qyy8ZiMzK/

© Szerzői jogok: atakanakardere

Club 8

Szerda este nemzetközi est van a Club 8-ban; ilyenkor ingyen biliárdozhatsz, ha felmutatod az útleveledet. Biliárdozz, halgass zenét, és tölts időt a szállólakó tömeg többi tagjával.

Honlap: http://club-8.nl/

Cím: Admiraal De Rujiterweg 56B, 1056 GL, Amsterdam

Telefon: 020 685 1703

Bolhapiac (Waterlooplein)

Csinálj egy-két jó vásárt Amszterdam legöregebb bolhapiacán. Böngészd át a Che Guevara pólókat és a régi filmplakátokat, hátha valami egyedi dologra is rábukkansz.

Cím: Waterlooplein 2, 1011 PG, Amsterdam

Kerület:Amsterdam Centrum

Az American Book Center

Kevés az olvasnivalód? A szálló szobádból kialakíthatsz egy minikönyvtárat Európa legnagyobb független angol nyelvű könyvesboltjának segítségével. Akár egy egész napot is itt tölthetsz.

Honlap: http://www.abc.nl/

Cím: Spui 12, 1012 XA Amsterdam

Telefon: 020 625 5537

Dappermarkt

Ez a piac mindig zsúfolt, és egy egész utcát elfoglal. Szuper hely a spórolós hátizsákosoknak, hogy némi élelmiszert és ajándéktárgyat vásároljanak.

Honlap: http://www.dappermarkt.nl/

Cím: Dapperstraat, 1093 BS, Amsterdam

Kerület:Oost Watergraafsmeer

Jó Tanácsok

Egy I Amsterdam City Card jó befektetés a hátizsákosok számára. Az ára attól függ, hogy mennyi ideig szeretnéd használni. Ezzel a kártyával spórolhatsz a tömegközlekedésen és egyszeri ingyenes belépést biztosít a város valamelyik atrakciójára. Ha azt tervezed, hogy hosszabb időt töltesz Hollandiában, talán megérné venni egy Museumkaart-ot. Ez a múzeumkártya a vásárlástól számított egy éven keresztül ingyen belépést biztosít több, mint 400 múzeumba az egész ország területén. Az ára €44.95. Amszterdamban nagyon olcsón lehet közlekedni. A városközpont elég kicsi ahhoz, hogy sétálni lehessen, és hála a város kerékpárkultúrájának, valószinű találsz egy kerékpárkölcsönzőt a szállásodhoz közel.

Repülőterek

A Schipol repülőtérre, Európa egyik legforgalmasabb légi középpontjára fogsz megérkezni. Nagy méretének ellenére, jól el van látva tájékoztató táblákkal, így könnyű eligazodni. Vasút jár 24 órán keresztül a város központba; csak 15 perces az út. Egy olcsóbb megoldás az Airport Express busz, ami a B9-es peronról indul 15 percenként. Egy egyirányú jegy ára €4.75. Egy szemvillanás alatt a szállódban leszel.

Vasút

A vonattal érkezés maga egy élmény. Amsterdam Centraal pályaudvara egy történelemben gazdag neoreneszánsz épület. A hazai és a nemzetközi utasok számára a Centraal csatlakozást biztosít a város és az ország többi része felé.  Helyi csatlakozásra három metró, tíz villamos, számtalan busz és öt komp szolgál.

Busz

Ha busszal érkezel Amszterdamba, két pontnak az egyikére érkezel: vagy a Centraalra a város közepén, vagy az Amsterdam Amstelre. Ez utóbbi messzebre van, de onnan sem nehéz a városba jutni. Sok tömegközlekedési kapcsolat létezik a város többi kerületével.

Tömegközlekedés

Amszterdamnak hatásos vasút, villamos, busz és komp hálózata van. Holland kalandodra jó befektetés a tömegközlekedési kártya (OV-chipkaart). Használhatod villamoson, buszon és metrón egyaránt. Ez a legkényelmesebb megoldàs a hátizsákosokszámára, hogy felfedezhessék a várost.

Több választék is kínálkozik ha inkább kerékpárt szeretnél kölcsönözni. Ez egy hagyományos, aránylag olcsó városlátogató közlekedési módszer.

Nyelvek: Holland, de sok helyen angolul is beszélnek.

Valuta: Euró

Feszültség: 220V

Időzóna: CET (UTC+01 :00)

Hívókódok: +31 Hollandia, 20 Amszterdam

Posta: 

A Dam térhez közel található a Postoffice Amsterdam a következő cím alatt:

Emmalaan 9

1075 AT Amszterdam, Hollandia

+020 662 4745

Gyógyszertár/Kórház: 

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Oosterpark 9

1091 AC Amszterdam, Hollandia

+020 599 9111

Turista információ: 

Amszterdamnak két fő turista információs irodája van. Az egyik a Schiphol Airport termináljába található, a Schiphol Plazaban az Arrivals 2-nél (Érkezések 2). Az ott dolgozók segitségével használhatod az érintős képernyőket, hogy a városról információt szerezz. Reggel 7-től este 8-ig van nyitva.

A másik iroda a Centraal pályaudvaron van:

Stationsplein 10

1012 AB Amszterdam, Hollandia

+020 702 6000

Tipikus nyitvatartás: 

A nyitvatartás kerületenként változik Amszterdamban. Több infomációt itt találhatsz (angolul): http://www.iamsterdam.com/en/visiting/what-to-do/shopping/shopping-hours

Segélyhívó számok: 112 tűzoltóság, mentőszolgálat és rendőrség