Student housing - Hostels - Coworking in Párizs (Franciaország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Párizs, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Párizs.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's Inn Paris - Canal Hostel View All Images

A St. Christopher's Inn párizsi csatorna a Montmartre közelében található, és mindössze három megállóra van a Gare du Nord Eurostar állomástól.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Generator Paris View All Images

Gyalog csupán 15 percre lévén a Gare du Nord pályaudvartól, így nem lesz nehéz eljutni a Generator Parisba. Ez az ifjúsági szálló a 10. kerületben van, a csatorna mellett, közel a Buttes-Chaumont ligethez. Ez a város a két legnépszerűbb helyszine; a csatorna mellett lehet piknikelni és esténként egy poharat emelni, amíg a liget minden hétvégén megtelik helyiekkel és túristákkal. Végül, ahogy kilépsz a kapun, ott találod a Colonel Fabien metró állomást, így bárhová könnyen eljutsz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - BVJ Opera-Montmartre Hostel View All Images

Párizs első történelmi ifjúsági szállója, egy XVIII. századi párizsi magánvillában található, melyet Napóleon császár Mlle Mars színésznőnek ajánlott. Párizs első non-profit, ifjúsági szállókat működtető szervezete üzemelteti. Alapfelszereltséggel rendelkező olcsó szállást kínál egy lenyűgöző környéken, a Nemzeti Operaház vibráló bevásárló kerülete és a Montmartre között, ahol a Sacré-Coeur, a Pigalle és a Moulin Rouge megtalálható mindössze egy utcányira.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's Inn Gare Du Nord View All Images

We're located between two of Europe's busiest train stations Gare du Nord and Gare de l'Est - with 3 Paris Metro lines, great bus connections and trains to London and other European destinations.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Blue Planet View All Images

Mi vagyunk a Bastille közelében, a "Coulee Verte", és bezárja a Szajna és séta a központ (Notre Dame, Saint Michel)

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Beautiful Belleville View All Images

Párizs egyik jellegzetes és történelmi negyedében található a gyönyörű Belleville Hostel, amely egy új generációs szálloda-hostel része, amely nagyon meleg, élénk és modern berendezéssel rendelkezik. autentikus élethely, ahol mindenki otthon érzi magát ...

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Woodstock Hostel Montmartre View All Images

Woodstock található 5 mnutes away from Sacre Coeur Montmartre Nagyon kényelmes séta az Opera, Louvre

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Perfect Hostel Paris View All Images

Gare du Nord 10 perc sétával elérhető Metro Anvers 3 perc gyalog Metro Cadet 5 perc sétával Szupermarket éttermek és szép bárok körül a hostel Monuments and Seesights. 5 perces sétára a Sacre Coeur székesegyháztól, a Place du Tertre és a Moulin Rouge épületétől 10 perces sétára az Opera és a párizsi áruházaktól 10 perc metróval a Champ Elysees sugárúttól 10 perc busszal a Louvre Múzeumtól 15 perc busszal az Eiffel-toronytól 15 perc busszal a Notre Dame-től

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Párizsban!

Miről is szól Párizs? A feltörekvő művészek ott szeretnek tartózkodni, a szerelmesek ott kérik meg egymás kezét, az injenc étel kedvelői ott akarnak enni. De menjünk tovább klasszikus ötleteken túl: amikor egy párizsi szálláson foglalsz helyet, underground bárokat, digitalis művészeti központokat és felbukkanó ligeteket ismerhetsz meg a folyó mentén. Mivel ez a város régóta nagyon népszerű a hátizsákos turisták közt, kitünő választékot kínál olcsó és központi szállásokból. Ha csoporttal utazol, vagy akár egyedül is, biztosan megtalálod a neked való szállást. Aztán lépj ki a szállásod ajtaján és fedezd fel Párizs modern oldalát, amit a filmekben nem látsz. Ha ezek után még mindig marhahúsra fáj a fogad hasábburgonyával tálalva, vagy csókot szeretnél lopni, ahogy lemegy a nap a Montmartre mögött, azt is lehet! Itt minden lehetséges…

A Szajna Partja

A mókás darabok és ingyenes atrakciók sora új életet ad a folyó egy majdnem két és fél kilométeres szakaszának, oda vonzva a hátizsákos túrázókat, a túristákat és a helyieket is. Ne hagyd ki az úszó kertet, amit a művész Niki de Saint Phalle tervezet, és ami öt szigetből áll, amelyeket hidak kötnek össze.

Honlap: http://lesberges.paris.fr/

Cinéma en Plein Air Szabadtéri Mozi (Július-Augusztus)

Nézz meg egy filmet a gyönyörű Parc de la Billetteben. Vetítenek klasszikus filmeket, mint A Ragyogás, újonnan megjelent filmeket és – természetesen! – a francia filmművészet legjobbjait.

Honlap: http://lavillette.com/evenement/cinema-en-plein-air-home-cinema/

Kerület:19. kerület

Promenade Plantée

Lépj ki szállószobádból és fordíts egy napot a város felfedezésére. A New Yorki High Line előfutárja, ez a promenade (sétány) valóban egy zöld ösvény, ami majdnem öt kilóméteren keresztül követ egy elhagyatott vasútvonalat és amit követve a városnak figyelemre méltó, sokszintű felfedezésére van esélyed.

Honlap: http://www.promenade-plantee.org/

Eiffel Torony

A legelső dolog minden hátizsákos túrázó listáján La tour Eiffel, ami 1889 óta gyönyörű kilátást biztosít a városra. Az első két emeletre lépcsővel lehet eljutni, de a harmadikat már lifttel lehet csak elérni. Ott, a kilátónál találsz egy szép kis pezsgőbárt. Egészségedre!

Honlap: http://www.toureiffel.paris/

Cím: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris

Kerület:Tour Eiffel

Notre Dame

Lehet, hogy egy gyenge szállóban töltöd az éjszakáid, de nappal nem győzöd csodálni az olyen hatalmas látványokat mint a Notre Dame. A gótikus katedrálisok nagy dámája egy döbbenetes látvány már csak kívülről is, de a belseje legalább annyira lenyűgöző . Még egy izgalmas régészeti kiállítás is van a kriptában.

Honlap: http://www.notredamedeparis.fr/

Cím: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris

Kerület:Latin Quarter

Telefon: 01-42-34-56-10

Père Lachaise

Még akkor is, ha Pere Lachaise egy temető, a terjedelmes kiterjedése igazán idevonzza a turistákat. Készülj fel rá, hogy látsz ott látogatókat, akik megcsókolják Oscar Wilde látványos sírja körűl a korlátot, és akik virágot hagynak a Doors frontembere, Jim Morrison egyszerű sírján.

Cím: 16 Rue du Repos & Boulevard de Ménilmontant, 75020 Paris

Kerület:2o. kerület

Orsay-i Múzeum

A Louvreba menj, vagy az Orsay-be? Nekünk az Orsay megegyezik a megfelelő válasszal, a lenyűgöző nagy terem, a gyönyörű Bal Parti elhelyezése és a páratlan impresszionista és posztimpresszionista gyüjteménye miatt. Ezzel együtt valamennyivel olcsóbb a belépő.

Honlap: http://www.musee-orsay.fr/

Cím: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Paris

Kerület:7. kerület

Telefon: 01-40-49-48-14

La Gaîté Lyrique

Talán egy része egy régi XIX. századbeli szinházban van, de ez a helyiség pontosan a régi gondolkozásnak az ellentéte. A leírás szerint, egy hely ahol tanulmányozzuk a jelent és elképzeljük a jövőt’’; megtalálod a digitalis művészetet és kultúrát, zenét, filmet, és még sok mást; a tetejében van még itt egy bolt, egy bár és egy kávézó is.

Honlap: http://gaite-lyrique.net/

Cím: 3bis Rue Papin 75003 Paris

Email: publics@gaite-lyrique.net

Butte-aux-Cailles

Egy Párizs közepén megbúvó kis falu. Macskaköves utcin találsz agresszív árú bárokat és bisztrókat; egy olyan hely ami népszerű a párizsi diákok körében, barátságos hangulatával vonza a hátizsákosokat is, még ha nincs is erre sok szálló,. Keresd fel a nyilvános fürdőket a Paul Verlaine Téren. A visszavonható tetőt nyáron kinyitják.

Kerület:Ménilmontant

Megfizethető Itt élnek a helyiek Pubok

A Nagy Körutak

Sétálj ezeken a hosszó széles körutakon, amelyeket Baron Haussman tervezett a XIX. században. Manapság nagyszabású üzletek és szinházak szegélyezik őket. Ne hagyd ki a Les Passages Couvertes-et, a történelmi fedett vásárhelyet, ami nem kevésbé épitészeti, mint egy bevásárlási élmény.

Kerület:9. kerület

Világmárkák Turistás Szép épületek

Szent Martin Csatorna

Az a fákkal szegélyezett víziút egy bájos folyosót teremt ami a város észak-keleti részén kanyarog, bárok, bisztrók, művészeti helyszínek és szép kis gyaloghídak közt. Szánj rá egy délutánt amikor gyalog felfedezheted. Még néhány olcsó szállás is van a környéken.

Kerület:1o. kerületében

Csatornák Romantikus Butikok

Tengerpart (Június - Október)

Mint hátizsákos túrázók, mindannyian szeretjük a lábujjaink között átpergő homokot. Persze ilyet a városban nem lehet találni, ugye? Tévedsz! Menj látogasd meg az ideiglenes strandot Glazart-nál Villette-ben, ahol bárokat és ingyenes koncerteket is találsz.

Honlap: http://www.glazart.com/LaPlage/

Cím: 7-15 Avenue de la Porte de la Villette, 75019 Paris, France

Nuit Blanche (Első szombat októberben)

Városszerte egy egész éjszakán keresztül ünneplik az jelenkori müvészeteket. Igyál egy nagy kávét, mert Párizs kreatív oldala naplementétől hajnalig elszabadul – ez az ünnep mindig népszerű a hátizsákosok körében.

Cím: City wide

La Bastille (Július 14)

A francia nemzeti ünnep egy hihetetlen jó időpont Párizsban lenni. A város rajongó, szines parádékat, hencegő bálokat és tüzijátékot kínál.

Honlap: http://en.parisinfo.com/discovering-paris/major-events/bastille-day-in-paris

Cím: City wide

Az Utcai Ételek Temploma (Augusztus)

A Carreau du Temple, egy történelmi fedett piac, rendezi a nemzetközi utcai étel egyhetes ünneplését. Keress magadnak egy ifjúsági szállót a környéken, a 3e Arrondissement, a III. kerületben.

Honlap: http://www.carreaudutemple.eu/

Cím: 4 Rue Eugène Spuller 75003 Paris

La Fête de la Musique (Június 21)

Imádod a zenét? Akkor Párizs tetszeni fog Neked június 21.-én. Mindenféle zenészt meglalálsz az ucán, hogy megtáncoltassák az egész várost. Ennél nincs jöbb módja a bár-túrának!

Honlap: http://fetedelamusique.culturecommunication.gouv.fr/

Cím: City wide

Weather Fesztivál

Több tízezer tomboló vesz részt ezen a három napos eseményen Bois de Vincennes-ben. Az előadások több szinpadon történnek. Lehet jegyet venni csak a nyitó vagy a záró előadásokra, vagy lehet három napos bérlettel látogatni az eseményeket.

Honlap: http://www.weatherparis.fr/

Cím: 20 Avenue de la Porte de la Villette, 75019 Paris

Kerület:19. kerület

Villette Sonique

Ez az egy hetes koncertsorozat rock és electro-központú zenét ajánl, sok tehetséges francia zenésszel. Ne hagyd ki a szombat- és a vasárnap délutáni ingyenes koncerteket . A Basin de la Billette és Jaures-i olcsó szállások jó kiinduló bázisok.

Honlap: http://www.villettesonique.com/

Cím: Parc de la Villette

Kerület:19. kerület

Peacock Society Fesztivál

Ez egy elbűvölő elektronikus zenei fesztivál a gyönyörű Parc Floralban. A hátizsákosok mindjárt otthon érzik magukat a barátságos hangulatban. 2013 óta egy fő esemény város diszkós eseményeinek naptárjában. Egyestére szóló vagy hétvégi bérletet lehet rá venni.

Honlap: http://peacocksociety.tumblr.com/

Cím: Parc Floral de Paris (Bois de Vincennes)

Kerület:12. kerület

Bouillon Chartier

A Bouillons-ok hagyományos, dolgozó osztályt kiszolgáló kajáldái, ahol nem esnek túlzásba sem az étellel, sem a kiszolgálással – tehát tökéletesek a spórolós hátizsákosok számára. A Bouillon Chartier ez egyik leghíresebb, ezért számits rá, hogy sorba kell állni.

Honlap: http://www.bouillon-chartier.com/

Cím: 7 Rue du Fauboug Montmartre, 75009 Paris

Kerület:9. kerület

Telefon: 01-47-70-86-29

Chez Nico

Sok jó és olcsó palacsintázó van városszerte. Ezek tökéletesek, hogy a szállásról a következő látnivaló felé indulva útközben bekapj valamit. Ami a minőséget, a barátságosságot és a jó értéket illeti, Nico-n nehéz túl tenni. Van bent néhány ülőhely, de legtöbben magukkal viszik a rendelésüket.

Cím: 44 Rue Mouffetard, 75005 Paris, France

Kerület:Latin Quarter

Telefon: 01-45-87-28-13

A Párizsi Nagy Mecset

A párizsi Grand Mosque (nagy mecset) egy gyönyörű udvari kávézót rejt, ahol jó áron vehetsz marokkói teákat és uzsonnákat. Ez egy tökéletes hely, hogy újra feltöltődj.

Cím: 2 place du Puits de l'Ermite, 75005 Paris, France

Kerület:Latin Quarter

Telefon: 01-45-35-97-33

L’As du Falafel

Ha a III. kerületben szállsz meg, közel lesz a Rue des Rosiers, a zsidó és mediterraán utcai kajának egy népszerű központja. L’As du Falafel színültig megtöltött pitákat kínál a hosszú sorokban váró diákoknak és túrázóknak..

Cím: 34 Rue des Rosiers, 75004 Paris, France

Kerület:Quartier de la Bastille

Telefon: 01-48-87-63-60

Happy Nouilles

A tészták + a hátizsákosok = kész boldogság. Rendelj egy nagy adag tésztát ezen a vidám kínai helyen a III. kerületben. A tészta friss és házilag készült. A legtöbb főétel €5-9.

Honlap: http://happynouilles.com/

Cím: 95 Rue Beaubourg, 75003 Paris, France

Telefon: 01-44-59-31-22

Email: contact@happynouilles.com

L’Art Brut

Enyhén balkános hangulat uralkodik ebben az igénytelenke, hátizsákosok iránt barátságos helyiségben Maraisben. Érdekes söröket és borokat kínál, jó áron. Ülj be és lakj jól a nagy adag charcuterie-n (hideg tál).

Honlap: http://www.artbrutbistrot.fr/

Cím: 78 Rue Quincampoix, 75003 Paris

Telefon: 01-42-72-17-36

La Java

Az 1930-as évekből való Belleville-I La Java már mindent látott, a jazztől a chansonon keresztül a punk rockig. Manapság alternative rockot és elektró zenét ajánl egész hajnalig.

Honlap: http://www.la-java.fr/

Cím: 105 Rue du Faubourg du Temple, 75010 Paris

Kerület:Belleville

Chez Moune

Figyelmeztetés! Ingyenes! Ez a menő elektró-központú Chez Moune sosem kér belépőt és hajnalig szórakoztat – viszont rettentően népszerű, tehát készülj fel a sorbaállásra.

Honlap: https://www.facebook.com/chezmouneofficiel

Cím: 54 Rue Jean-Baptiste Pigalle, 75009 Paris

Kerület:Pigalle

Telefon: 09 67 50 28 44

Tape Bar

Egy grunge (szuykos) helyszín közel a Bastille-hoz és a Roquette és Quinze-Vingts-I olcsó szállásokhoz. Hogy mit várhatsz? Graffitire a falon, elfogadhatóan árazott koktélekre a bárnál és vegyesen hip-hop és funk zenére a hangszórókból.

Cím: 21 Rue de la Roquette, 75011 Paris

Kerület:Quartier de la Bastille

Rex Klub

Egy technó intézmény. Biztos jól érzed magad a kevert, világ minden részéről érkező tömegben, a nagy táncpadlókon. Ami még jobb, hét közben ingyenes a belépés.

Honlap: http://www.rexclub.com/

Cím: 5 Boulevard Poissonnière, 75002 Paris

Kerület:2. kerület

Telefon: 01-42-36-10-96 / 9 67 50 28 44

Email: infos@rexclub.com

Marché Mouffetard

Ha friss francia ételekután vágyódsz egy nyüzsgő helyiségben – és ki ne kívánná ezt! – vess irányt e macskaköves utcai piac felé. A bódékban magasra van halmozva a gyümölcs, zöldség, sajt, felvágott, torta és sok más finomság. Ez az ínyencek paradicsoma és ráadásul szuper hely arra, hogy megismerd a párizsi ember természetét!

Cím: Rue Mouffetard

Kerület:Latin Quarter

Fotók: https://www.flickr.com/photos/judyb/276862693

© Szerzői jogok: Judy B - The Travelling Eye

Marché Rue Dejean

Párizs egy másik arcát tekintheted meg ezen az afrikai piacon a Montmartre árnyékában. Jó hely szöveteket, fűszereket és olcsó utcai kajákat vásárolni.

Cím: Rue Dejean, 75018 Paris

La Débrouille Cie

Itt, a ,,felhasznosítás’’ templomában találsz újrafelhasznált és a szemétdombtól megmentett anyagokból készített ajándékokat és csecsebecséket. Ha egy etikus (állat- és környezetbarát) szuvenírt keresel, itt megtalálod.

Honlap: http://www.debrouille.com/

Cím: 95 Rue de Ménilmontant, 75020 Paris

Kerület:Addison

Fotók: https://picasaweb.google.com/109210854814505040943/PhotosDebrouilleCompagnie?authkey=Gv1sRgCNDNzrWRnb-IpgE&feat=flashalbum#5792458966091720146 (

Marché Rétro d'Oberkampf

Bírod a régi dolgokat? Kövesd az utat e divatos hétvégi piac felé a Pigalle környékén. Böngészhetsz, amíg csak akarsz a régi ruhák, lemezek, dísztárgyak és más kincsek között.

Honlap: https://www.facebook.com/pages/Le-Marché-Rétro-dOberkampf/191954714177450

Cím: 57 Rue Condorcet, 75009 Paris, France

Kerület:9. kerület

Telefon: 06-17-93-03-64

Afwosh

Egyből bele szeretsz ebbe a beijedt kis divat és design boltocskába. Van itt minden, a nagy nevektől feltörekvő tehetségekig, így mindenki költségvetése számára van valmi.

Honlap: http://www.afwosh.com/

Cím: 10 Rue d'Hauteville, 75010 Paris

Telefon: 09 52 91 44 80

Fotók: https://instagram.com/p/339ouFEG3i/

© Szerzői jogok: afwosh

Le pichet (A Korsó)

Akarsz egy pohár bort a vacsorával? Kérj egy pichet (olcsó házi bort.) Érdemes próbálkozni, még akkor is, ha nincs az étlapon.

Olcsó Belépők Galériákba

Ha az EU-ból származól és 18 és 25 év között vagy, sok múzeumba ingyen beléphetsz, mint például a Louvreba és az Orsayba. Ha nem sikerülne, akkor a hónap első vasárnapján próbálkozz. Az Orsay ilyenkor egész évben ingyenes; a Louvre is ingyenes ezen a napon, de csak novembertől márciusig.

Velib Olcsón

Ne felejtsd, hogy mindegyik Velib kölcsönzésnek az első 30 perce ingyenes. Ha okosan megtervezed – és ha szerencsére éppen van szabad kerékpár – közlekedhetsz a városban több gyors kis szakaszán és sosem kell többet fizetni a napi 1.70 díjnál. Ez olcsóbb, mint egyetlen metro jegy.

Repülőterek:

Párizs fő repülőterei az Orly és a Charles de Gaulle. Mindkettő az 5-ös zónában van. Jól el vannak látva a tömegközlekedési csatlakozásokkal, így gyorsan elérheted a szállásodat. Az Orly reülőtér az RER B és C vonalán van, a 7-es villamos vonalon, valamint a 183-as és 91.10-es busz járatok vonalán. A Charles de Gaulle repülőtér az RER B vonalán van és a 351-es, a 350-es és a 19-es busszal is elérhető. Ezen a repülőtéren egy SNCF fővonalú vonatállomás is található.

Vasút:

Párizst hét fő pályaudvar látja el:

 • Gare du Nord (Északi Pályaudvar): északra, Belgium, Németország és az Egyesült Királyság felé (Eurostar)
 • Gare St-Lazare: nyugatri irányba való utazáshoz
 • Gare Montparnasse: nyugati és délnyugati irányba
 • Gare de Lyon: délre, Spanyolország, Svájc és Olaszország felé
 • Gare de l’Est (Keleti Pályaudvar): keletre és Németország felé
 • Gare de Bercy: alvókocsis vonatok és egyéb vonatok Olaszország felé
 • Gare d’Austerlitz: dél- és közép-Franciaországba utazni

Busz:

A nemzetközi Paris-Gallieni állomás Bagnoletben van, a város keleti szélén. A bejárattól nem messze van egy metró megálló (3.-as vonal).

 

Metró:

Egy egyszeri utazásra szólói jegy, ami bármilyen hosszú utazásra érvényes,€1.80 és a buszokon és a villamosokon is érvényes. Egy tiz jegyes carnet (füzet) €14.10. Egy másik megoldás a Ticket Mobilis egynapi korlátlan utazást biztosít. Az árak €7-nál kezdődnek Párizs központjában.

 

Kerékpár:

A Velib kölcsönző hálózatot a helyiek, a turisták és a hátizsákos túrázók is igénybe veszik. Rövidtávú előfizetésre az internetten keresztül vagy a Velib állomásokon van lehetőség, napi €1.70-ért vagy heti €8-ért.

Taxi:

A Taxik taxiórával mérik a tarifát, és minimálisan€5.60-ót kérnek. Taxiállomáson találod öket, vagy leinthetsz egyet az utcán.

Nyelvek: Francia

Valuta: Euro

Feszültség: 220V

Időzóna: Közép-európai idő (UTC+01:00)

Hívókódok: +33 (0)1

Posta: 

La Poste du Louvre, 52 Rue du Louvre, 75001 Párizs

+01 40 28 21 51

Kórház:

Sürgősségi ellátásért a legjobb választás az American Hospital of Paris (itt angolul is beszélnek):

63 Boulevard Victor Hugo, 92200 Neuilly-sur-Seine, Párizs

+01 46 41 25 25

Turista információ: 

Pyramides Welcome Centre (Fő turisztikai iroda)

25, Rue des Pyramides

+08 92 68 30 00

Tipikus nyitvatartás: 

A legtöbb bolt reggel 9-től este 7-ig nyitva tart. Némelyik nagyobb bolt vasárnap is nyitva van. Az étkezési idő általában 12:00-13:30 ebédkor és 20:00-10:30 vacsorára. Sok bár és kávézó már 7-kor nyitva van, hogy reggelit szolgáljanak fel.

Segélyhívó számok: 

 • Sürgösségi segélyhívás : 122
 • Mentő: 15
 • Rendörség: 17
 • Tűz: 18