Ifjúsági Szállások: Prága

Hostelt, ifjúsági szállót, olcsó hotelt, apartmant, turistaszállót, panziót, vagy szállást keres Prága-ban? Ne keressen tovább, minden jó ajánlat Prága-ban Hostelek.com. Havonta több ezer különböző korú vendég foglal szállást minden környéken, ami megtalálható Prága-ban. Ezen az oldalon könnyen talál szállást a belvárosban, trendi környéken, és egyetemi területen, közel buszpályaudvarhoz, vasútállomáshoz, repülőtérhez és minden látványossághoz Prága-ban.

Üdvözlünk Prágában!

Prága évtizedek óta a hátizsákosok kedvence és a mai napig az egyik legjobb város azok számára, akik kevés pénzzel túristáskodnak. Az étel, a sör és a bor sokkal olcsóbbak itt, mint pédául az Egyesült Királyságban, és az olcsó szállások  széles választéka szinte garantálja, hogy Pága látogatása nem terheli túl a zsebed. Mivel a központi kerület kis helyen terül el, egy itt található szállás a legjobb választás. Csomagolj be egy kényelmes cipőt, mert sokat fogsz sétálni kastélyok, történelmi épületek, galériák és boltok között a ,,Stare Mesto’’, vagyis óvárosban. Hogy ha egy belvárosi szállásba mész a ,,Nove Mesto’’, vagyis újvárosban, ne felejts szòrakozásra is pakolni ruhát, mert Prágában imádnak bulizni. A szállásokon is imádnak, természetesen, a csoportok; biztosan ezért térnek vissza újra meg újra ebbe az élvezetes, lelegáns és kitűnő értékű városba.

John Lennon Fal

Vándorolj a szállásod felől a Velkopřevorské térre és csodáld a graffitit a John Lennon Falon. Az 1980-as években, a kiábrándult fiatalok használták a falat arra, hogy csalódásukat kifejezzék. Manapság ez egy fő atrakció, a kommunista múlt szimbóluma és mindenkinek emlékeztető arra, hogy a világot a szeretet forgatja.

Cím: Velkopřevorské náměstí, Malá Strana, 118 00 Praha-Praha 1, Czech Republic

Kerület:Mala Strana

A Moldva Folyó Sétánya

Prága egy folyó városa és sok szállás a Moldva folyótól sétatávolságon belül van. Sétálgass a városközpontban a folyó mentén és élvezd a gyönyörű kilátást az Ó- és az Újváros, a Kisebb Város és a Prágai vár felé, nem beszélve az elegáns hidakról!

Kerület:The Old Town Josefov

Kinsky Park

Eltölthetsz egy nagyon boldog délutánt sétálgatva ebben a parkosított ligetben, a Petrin domb árnyékában. Nem csak fák és pázsit van itt. Kövesd a zegzúgos ösvényeket, hogy templomokra, rejtett medencékre, szobrokra és vízesésekre lelj. A liget déli részén, a Kinsky Nyári Palotában található a Cseh Nemzeti Múzeum.

Cím: Kinského zahrada Prague, Czech Republic

Kerület:Smichov

Károly Híd

A 600 éves Károly Híd köti össze az Óvárost és a kisoldalat a Moldva folyó fölött. Ez a híd a város egyik legismertebb látnivalója. Itt biztosan találkozol egy-két hátizsákos társsal, amíg gyönyörködsz benne!

Cím: Karlův most, 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Prágai Vár

A Prágai Várat egyszerűen kötelező meglátogatni, bár a különbség a szállásodon lévő szobád és valami ennyire óriási között lehet, hogy elszédít! A hatalmas komplexum a királyi palotát, a Szent Vitus-székesegyházat, három templomot, egy székesegyházat és egy kolostort foglal magába.

Honlap: http://www.hrad.cz/en/index.shtml

Cím: Prague Castle, 119 08 Prague 1, Czech Republic

Ó-Új Zsinagóga

Az Josefovban, másnéven zsidó negyedben található Ó-Új Zsinagóga a legöregebb, ma is aktív zsinagóga Európában. A názi megszállás három évének kivételével 1270 óta tartanak a zsinagógában szertartásokat.

Honlap: http://www.synagogue.cz/

Cím: Maiselova 18, 110 01 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Church of Our Lady before Tyn (Nagyboldogasszonyunk Tyn Temploma)

Két 80 méter magas gótikus tornyával, a Nagyboldogasszonyunk Tyn Temploma Prága egyik legismert látnivalója az Óvárosi téren.

Honlap: http://www.tyn.cz/cz/

Cím: Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Táncoló Ház

Az ultra-modern táncoló házról azt mondják, hogy egy táncosnőre hasonlít, aki párja karjaiban leng. Vitákat váltott ki, amikor először leleplezték, de most már Prága egyik legjelentősebb látnivalója.

Honlap: http://www.tancici-dum.cz/

Cím: Jiráskovo náměstí 1981/6, 120 00 Praha 2, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

Óváros És Újváros

Prága 1-ben található a legtöbb túrisztikai látványosság, beleértve tájékozódási pontokat, a bárokat és az éttermeket; egy találkozó hely hátizsákos és luxus utazóknak egyaránt. Az óváros és az újváros környéke különösen kedvelt turistahely, általában drágábbak mint a többi környék. Az újváros élénkebb; ott találhatók a Vencel tér és a Köztársaság tér.

Címkék Turistás Központ

Zizkov

A Prága 3-ban található Zizkov népszerű a diákok és fiatalok körében, így megfelel a hátizsákos túrások számára is, akik akik egy olcsó vacsorát vagy nem drága éjszakai szórakozást keresnek. Az Óvárostól nem messze lévő környéken van néhány divatos söröző és étterem – és kényelmesen itt található Zizkov sok szállása is.

Trendi Itt élnek a helyiek Éttermek

Kisoldal és a Prágai Vár

A Kisoldal és a Prágai Vár környékek a Prága 1-nek a történelmében érdekesebb és nyugalmasabb kerületei. Itt kevesebb a bár, viszont még mindíg rengeteg szállás található. Az Óváros térrel szemben a Károly Híd túloldalán fekszik a Malá Strana, vagyis a Kisoldal városrész, ahol a barokk épitészet dominál, mint például a Szent Miklós Templom és a Wallenstein Kastély.

Béke és csend Sétálóutcák Szép épületek

Cseh Sör Fesztivál (Május)

Én ittam túl sokat, vagy tényleg pörög a szoba? Bár a cseh sör emberemlékezet óta népszerű, mégis csak 2007 óta létezik az a fesztivál, ahol méltó ünneplését elnyerte ez a kiváló dolog. Minden májusban két heted van, hogy jól felfrissülj a több mint 70 féle sört kóstolgatva, miközben élő zenekarokat és más szórakoztató előadásokat élvezel.

Honlap: www.ceskypivnifestival.cz

Cím: Letenská pláň 170 00 Prague 7, Czech Republic

Kerület:Prága 7

Szent Mikulás Estéje (December)

Karácsony elött, Mikulás Nap előestéjén amit itt úgy is neveznek, hogy ,,Kis Karácsony’’, Szanta, a piros kabátos jóságos öregúr ellátogat az Óváros térre és a szomszédos utcákba,. Találkozhatsz vele amint édességeket osztogat, vagy éppen egy bárban sörözik, egy angyal társaságában, aki édességet ajándékoz, vagy egy krampusszal, akitől szenet kapsz, ha rossz voltál.

Cím: Old Town Square Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Boszorkányok Éjszakája (Április)

A Paleni Cardojenic (boszorkányok éjszakája) áprilisban történik. Olyan mint az amerikai Halloween, cseh módra. Máglyák és képmások égnek a Petrin dombon, hogy eltávolitsák a gonoszt. Aznap este csak lámpafénnyel mersz majd elaludni…

Cím: Petřín Petřín, 169 00 Prague-Prague 6, Czech Republic

Kerület:Smichov

Karácsonyi Piacok (November - Január)

Novembertől januárig Prága karácsonyi ruhát ölt, amikor a Karácsonyi Vásár szezon beindul . Igen, jó meleg van a szállásodon, de amikor az Óváros téren az óriási karácsonyfa fényébe jégkorcsolyázhatsz és hallgathatod a karácsonyi énekeket dalolók szerenádját, ott akarsz lenni és sehol másutt!

A Prágai Maraton (Május)

Ez egy szuper esemény a sportkedvelő hátizsákosok számára, vagy bárkinek, aki szereti az utcai bulikat. A Prágai Nemzetközi Maraton májusban történik; 3000 ember vesz részt a versenyben és 25000 a City Run (városi futás) vagy a Family Run (családi futás) eseményében. A verseny a Óváros téren kezdődik és végződik, és aztán áll a bál: élő zenekarokkal és utcai szórakoztatókkal.

Honlap: www.praguemarathon.com/en

Cím: Old Town Square Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Transmission (November)

Ez a hatalmas táncos esemény a Prága 02 arénában nem fogad el félmegoldásokat. Egy óriási fényjáték, egy üvöltő Funktion One hangszóró rendszer és egy történet ami keretbe foglalja az összes fellépést, mindez egy elsöprő élményt biztosít azoknak a hátizsákosoknak, akik szeretnek bulizni.

Honlap: http://transmission.cz/en/

Cím: Českomoravská 2345/17, 190 00 Praha 9, Czech Republic

Kerület:Vysocany

Prágai Tavaszi Nemzetközi Zenei Fesztivál (Május)

Egy kicsit nyugalmasabb esemény, a májusi Prágai Nemzetközi Zene Fesztivál klasszikus művészeket, zenekarokat, operákat, szinházi előadásokat és más eseményeket hoz a városba. A Prágai Nemzeti Szinházban és hasonló helyiségekben zajlik városszerte.

Honlap: www.festival.cz

Cím: Národní 2, 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

U Buldoka

Az U Buldoka egy zenés kavézó bár ami ebédre jó választékot ajánl finom és olcsó cseh és nemzetközi étlapján. Remek azoknak, akik a helyi ételeket szeretnék megkóstolni.

Honlap: http://www.ubuldoka.cz/

Cím: Preslova 353/1, Prague 5 (Smíchov)

Kerület:Smichov

Telefon: 257 329 154

Pho Vietnam Tuan & Lan

A legtöbb tapasztalt hátizsákos rajong a vietnámi ételekért. Szerencsére, Prágában él egy nagy vietnámi közösség. A Pho Vietnam Tuan & Lan ez egyik legnépszerübb választás, hogy gyorsan friss, olcsó ételhez juss.

Honlap: http://photuanlan.com/

Cím: Slavíkova 1657/1

Kerület:Zizkov

Vítězné náměstí Termelői Piac

Kóstold meg a finom cseh ételeket, sajtot, kenyeret és zöldséget a termelői piacon a Vítězné náměstí-n (Győzelem Tér), ami szombatonként délután kettőig tart nyitva. Kapj föl valamit, amit hazafelé rágcsálhatsz, vagy feltöltheted a piknik kosaradat.

Cím: Vítězné náměstí

Kerület:Dejvice

CrossCafe

A CrossCafe egy cseh kávéház lánc ami az egész városban megtalálható és finom, olcsó italokat és ételeket kínál. A CrossCafe Florenc a központi autóbusz pályaudvaron található a Křižíkova 6, Prága cím alatt – úton a szállásod felé beugorhatsz, hogy vásárolj valamit.

Honlap: http://www.crosscafe.cz/

Cím: Křižíkova 344/6, Karlín, 186 00 Praha-Praha 8, Czech Republic

Kerület:Karlin

Telefon: 608 305 035

Mr Banh Mi

Milyen lenne a vietnámi konyha választéka a Mr Banh Mi nélkül? Mr Banh Mi klasszikus szendvicseket tálal friss francia kenyérben,hihetetlen áron, 70 czk-ért darabjáért.

Cím: Rumunska 30

Kerület:Vinohrady

Telefon: 775 150 429

Palac Akropolis

A Palac Akropolis nagy zenekarokat vonz és Prága legjobb underground lemezlovasaival tart táncestéket.

Honlap: http://www.palacakropolis.cz/

Cím: 50.082323

Kerület:Zizkov

Telefon: 296 330 911

RedRoom

A Redroom (Vörös Terem), egy nyüzsgő zene bár nagyon népszerű a külföldön élő helyiek között és nagyon barátságos. Tökéletes a hátizságosok számára, hogy beugorjanak egy korsó sörért vagy tanácsot kérjenek, mit érdemes megnézni a környéken.

Honlap: http://redroom.cz/?lang=en

Cím: Myslíkova 283/28, 120 00 Praha 2, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

Telefon: 222 520 084

RedRoom

A Redroom (Vörös Terem), egy nyüzsgő zene bár nagyon népszerű a külföldön élő helyiek között és nagyon barátságos. Tökéletes a hátizságosok számára, hogy beugorjanak egy korsó sörért vagy tanácsot kérjenek, mit érdemes megnézni a környéken.

Honlap: http://www.batalion.cz/

Cím: 28 Rijna Street 3, Prague 1

Telefon: 220 107 148

Lucerna Zenés Bár

A Lucerna Zenés Bár, épp a Wenceslas Tér mögött, a város egyik legnagyobb helyszíne, ahol élő zenekarok játszanak és táncestéket rendeznek a helyszinhez képest kedvező áron.

Honlap: http://www.musicbar.cz/en/

Cím: Vodickova 36, Prague 1

Kerület:Nove Mesto

Telefon: 224 225 440

Jiřák Termelői Piac

A Győzelem téri piacon kívül, Prágának van egy másik állandó termelői piaca, a Jiřák, a Náměstí Jiřího z Poděbrad-on. Szerdától szombatig van nyitva.

Honlap: www.farmarsketrziste.cz/en/

Cím: Náměstí Jiřího z Poděbrad 6, Prague 3

Kerület:Zizkov

Bric a Brac

A név mindent elárul… Ezt a kis boltocskát észre sem vennéd, de telis-tele van régi és használt áruval, bögréktől és poharaktól kezdve ékszerekig és ruhákig.

Cím: Týnská 627/7, 110 00 Praha, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Telefon: 222 326 484

ProVas Posters

Szeretnéd egy kicsit szinesebbé tenni kollégiumi falaid? Talán nem kéne őket bántani, de ez a kincslelelőhely régi poszterektárháza, ahol érdemes szétnézni..A legtöbb képet képeslapként is meg lehet vásárolni.

Cím: Rybná 21, Prague 1

Kerület:The Old Town Josefov

Ingyen Belépő A Múzeumokba

Ha a hónap elejére foglaltad szállásodat, szerencsével jársz: sok atrakciót ingyen látogathatsz. A Nemzeti Múzeumba a hónap első hétfőjén; a Cseh Zene Múzeumba a hónap első csütörtökén, a Nemzeti Teknikai Múzeumba pedig a hónap első péntekén ingyenes a belépő. A Lobkowicz Kastélyba a hónap első szerdáján délután négy és hat között ingyenes a belépő.

Vegyél 24-órás bérletet

Ha úgy tervezed, hogy sokat fogsz utazni, a napijegy olcsóbb, mintha egyesével vennéd a jegyeket. Egy felnőtt bérlet 110 CZK-ba kerül egy napra, és 310 CZK-ba három napra. Ha mégis egyesével váltod a jegyeket, ne felejsd, hogy olcsóbb a sárga automatákból venni, mint a buszvezetőtől.

Repülőterek

Hogy a Prágai Repülőtértől a szállásodra juss, szállj fel egy Airport Express buszra a Praha hlavní nádražín (rövidítve, Praha hl.n) a főpályaudvar felé, ahol átszállhatsz a C metró vonalra. Jegyet válthatsz a tömegközlekedési információs fülkénél a repülőtéren, vagy közvetlen a buszvezetőtől. Ha nagy csomaggal utazol, annak külön jegyet kell venni.

Ha éjjel érkezel, a 510-es éjszakai busszal menj el a Divoká Šárka-ig, majd szállj át a központ felé menő  51-es esti villamosra.

Vasút

A SuperCity (Pendolino), EuroCity és  InterCity vonatok a főpályaudvarra járnak. A főpályaudvar a központi fekvésű, a prágai óváros és új városi negyedektől keletre Prága 1-ben van. A pályaudvarról a legtöbb nagy cseh várost el lehet érni  és csatlakozása van a C vonallal vagy a prágai metróval, valamint sok villamos vonallal.

Busszal

A Praha Florenc buszmegálló, a főpályaudvartól északra található, az érkező nemzetközi és nemzeti autóbuszok végállomása. Ugyanott van egy metrómegálló (C vonal) és egy villamos megálló.

Válthatsz egy 90 perces egyszeri utazásra szóló menetjegyet a buszvezetőtől, de olcsóbb egy 30 perces vagy egy 90 perces jegyet venni automatákból, újságárusoknál vagy turisztikai információs központokban. Ezeket bármelyik tipusu tömegközlekedési ezközön az érvényesítéstől számított 30 vagy 90 percig lehet használni.

Nyelvek: A hivatalos nyelv a cseh. Angolul is sokan értenek.

Valuta: cseh Koruna (korona) (czk)

Feszültség: 230V. A konnektorokba általánosan használt európai két pólusú elektromos csatlakozót lehet használni.

Időzóna: Közép-európai idő  (CET)

Hívókódok: +420 Cseh Köztáztársaság, 2 Prága

Posta: A prágai főposta a Jindrisska 14 (közel a Wenceslas Tér-hez), Prága 1 cím alatt található. Telefonszám: 211 131 111.

Kórház: 

A legtöbb gyógyszertár (csehül lekarny) az újvárosban található, például: Dr. Max Lekarna, Vodickova 40 (közel a Wenceslas Tér-hez), Prága 1. +224 235 847

Egy 24-órán át nyitvatartó orvosi rendelő címe: Centre Prága International Vodickova 28, 3. bejárat, 2nd floor, Prága 1. +224 220 040. (24 órás sûrgösségi hívószám: +603 433 833)

Turista információ: 

Óváros Tér, Óváros, Prága 1. +221 714 714

Tipikus nyitvatartás: A boltok általában reggel 9-től este k.b. 8-ig, vagy még később is nyitva tartanak. A bárok este 10 és éjfél között zárnak, de némelyik később is nyitva tart.

Segélyhívó számok: általános vészesetek 122, rendőrség 158

Városrészek

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Prague Metro Strizkov Hostel

The A&O Prague Metro Strizkov is situated in the district Strizkov and is only 5 minutes away from the metro station Strizkov. It takes merely 15 minutes from the hotel to the city centre. With its central location, you can easily get to the hostel by car, coach, train or other public means of transport which makes it a perfect base for trips to the „golden city“.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Dakura

Public transport is just 3min walk from the hostel. All main historical highlights are from 15 to 20 min away by public transportation. Hostel is located in quiet and safe neighbourhood Dejvice, with lots of historical buildings. Also, just few minutes from hostel are two largest park in Prague - Stromovka and Letná(with amazing view over the city). Of course there are many,many restourants, grocery shop, markets and lot more !

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Prague Rhea

The A&O Prag Rhea is located only 3 minutes away from the next tram station. With its central location it is the perfect starting point for exploring the city – for groups as well as for families, couples or backpackers.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sophie's Hostel

I.P. Pavlova tram/metro stop is a few minutes walk; Wenceslas Square is 10 minutes walk. This makes Sophie's an ideal location with good transport connections as well as a possibility to walk around the city centre.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Advantage

Hostel Advantage is located right close to metro station I.P.Pavlova. There are many smaller shops as well, cafes etc all easy to get quickly, all Pragues sights and points of interest in the Prague historical centre as well as to the bus or train stations. The nearest metro station is I. P. Pavlova - red route C, 250 m and Tram number 22 - 250 m (one of the frequent trams in the Prague)

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Downtown

The most of the historical sightseeings are located in a walk distance from the hostel, as well as to the centre of a busy nightlife. Hostel & Pension is situated on the most famous Prague street Národní třída in the newly reconstructed historical Cubist building. Hostel & Pension Downtown is located in the historical centre of Prague in the UNESCO zone, 5 min walk to the Wenceslas Square, 10 min walk to the Old Town Square or Charles Bridge. The nearest metro station is Národní Třída - yellow

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Rosemary

Gyalog minden híres látnivaló elérhető 1 perc séta a Vencel tér 2 perc séta a Főpályaudvar (Praha hl.n.) 5 perc séta az Óváros tér 10 perc séta a Károly híd Prága biztonságos övezetében.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - St Christopher's Inn, Prague

Located next to 2 major tram lines and close to but just outside the city centre - so you can enjoy the city like the locals do.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sokolska Youth Hostel

Hostel has best hostel Prague location near historical center of Prague. The most popular bars, clubs, museums, restaurants, historical monuments are just around the corner, withing walking distance! - 5 min. walk from the Wenceslas Square - 10 min. from the Main Train Station - 12 min. from the Old Town Square and famous Astronomical clock - 15 min. from the Charles Bridge. Our cheap hostel Prague is situated right next to a metro station I.P. Pavlova (underground) and Non-stop supermarket.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Baroque Hall

Close to Wenceslas Square and Charles Square. Dancing House and the river is about 5 minutes far.Prague is a great choice for travellers interested in beer, walking and architecture. The nearest airport is Vaclav Havel Prague Airport, 12 km from Baroque Hall.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - I'M Easy Housing Hostel

We are located in Prague 2, very close to the Vysehrad Castle a historical fort located In the City of Prague. In our vicinity you can find a lot of amazing bars and restaurant as well beautiful city parks such Folimanka park.

Tulajdonosok és vezetők
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön