Student housing - Hostels - Coworking in Prága (Cseh Köztársaság)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Prága, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Prága.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Prague Metro Strizkov Hostel View All Images

Az A & O Prague Metro Strizkov a Strizkov kerületben található, mindössze 5 percre a Strizkov metróállomástól. Mindössze 15 percre van a szállodától a városközpontig. Központi elhelyezkedésével könnyen megközelíthető a szálló autóval, edzővel, vonattal vagy más közlekedési eszközzel, amely tökéletes kiindulópont az "arany város" kirándulásokhoz.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Easy Housing Hostel View All Images

Mi található Prága 2, nagyon közel a Vysehrad vár történelmi erőd található Prága városában. A környéken számos csodálatos bár és étterem található, valamint gyönyörű városi parkok, mint a Folimanka park.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Rosemary View All Images

Gyalog minden híres látnivaló elérhető 1 perc séta a Vencel tér 2 perc séta a Főpályaudvar (Praha hl.n.) 5 perc séta az Óváros tér 10 perc séta a Károly híd Prága biztonságos övezetében.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sokolska Youth Hostel View All Images

Hostel a legjobb hostel prágai hely közelében Prága történelmi központjában. A legnépszerűbb bárok, klubok, múzeumok, éttermek, történelmi műemlékek a sarkon találhatók, gyalogosan! - 5 perc. sétára a Vencel tértől - 10 perc. a főpályaudvartól - 12 perc. az Óvárosi tértől és a híres Csillagászati ​​Órától - 15 perc. a Károly-hídtól. Olcsó hostelünk Prága közvetlenül az IP Pavlova metróállomás (metró) és a non-stop szupermarket mellett található.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Advantage View All Images

A Hostel Advantage az IPPavlova metróállomás közelében található. Számos kisebb bolt is van, kávézók, stb. Minden könnyen megtalálható, minden Pragó látnivaló és érdekes hely a prágai történelmi központban, valamint a busz- vagy vasútállomásokhoz. A legközelebbi metróállomás az IP Pavlova - piros C útvonal, 250 m és a 22 - 250 m-es villamos (a prágai gyakori villamossal)

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Baroque Hall View All Images

A Vencel tér és a Károly tér közelében található. A Dancing House és a folyó kb. 5 percre van. A Praga kiváló választás a sör, a séta és az építészet iránt érdeklődő utazók számára. A legközelebbi repülőtér a Vaclav Havel Prága repülőtér, 12 km-re a barokk teremből.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Downtown View All Images

A történelmi látnivalók nagy része a hosteltől, valamint a forgalmas éjszakai élet központjától sétatávolságra található. A Hostel & Pension a leghíresebb prágai Národní třída utcában található az újonnan felújított történelmi kubista épületben. A Hostel & Pension Downtown Prága történelmi belvárosában található, az UNESCO övezetében, 5 perc sétára a Vencel tértől, 10 perc sétára az Óváros tértől vagy a Károly-hídtól. A legközelebbi metróállomás Národní Třída - sárga

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Sophie's Hostel View All Images

IP Pavlova villamos / metrómegálló pár perc sétára van; A Vencel tér 10 perc sétával elérhető. Ez teszi Sophie ideális helyszínt a jó közlekedési kapcsolatok, valamint a lehetőség, hogy sétáljon a város központjában.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Prágában!

Prága évtizedek óta a hátizsákosok kedvence és a mai napig az egyik legjobb város azok számára, akik kevés pénzzel túristáskodnak. Az étel, a sör és a bor sokkal olcsóbbak itt, mint pédául az Egyesült Királyságban, és az olcsó szállások  széles választéka szinte garantálja, hogy Pága látogatása nem terheli túl a zsebed. Mivel a központi kerület kis helyen terül el, egy itt található szállás a legjobb választás. Csomagolj be egy kényelmes cipőt, mert sokat fogsz sétálni kastélyok, történelmi épületek, galériák és boltok között a ,,Stare Mesto’’, vagyis óvárosban. Hogy ha egy belvárosi szállásba mész a ,,Nove Mesto’’, vagyis újvárosban, ne felejts szòrakozásra is pakolni ruhát, mert Prágában imádnak bulizni. A szállásokon is imádnak, természetesen, a csoportok; biztosan ezért térnek vissza újra meg újra ebbe az élvezetes, lelegáns és kitűnő értékű városba.

John Lennon Fal

Vándorolj a szállásod felől a Velkopřevorské térre és csodáld a graffitit a John Lennon Falon. Az 1980-as években, a kiábrándult fiatalok használták a falat arra, hogy csalódásukat kifejezzék. Manapság ez egy fő atrakció, a kommunista múlt szimbóluma és mindenkinek emlékeztető arra, hogy a világot a szeretet forgatja.

Cím: Velkopřevorské náměstí, Malá Strana, 118 00 Praha-Praha 1, Czech Republic

Kerület:Mala Strana

A Moldva Folyó Sétánya

Prága egy folyó városa és sok szállás a Moldva folyótól sétatávolságon belül van. Sétálgass a városközpontban a folyó mentén és élvezd a gyönyörű kilátást az Ó- és az Újváros, a Kisebb Város és a Prágai vár felé, nem beszélve az elegáns hidakról!

Kerület:The Old Town Josefov

Kinsky Park

Eltölthetsz egy nagyon boldog délutánt sétálgatva ebben a parkosított ligetben, a Petrin domb árnyékában. Nem csak fák és pázsit van itt. Kövesd a zegzúgos ösvényeket, hogy templomokra, rejtett medencékre, szobrokra és vízesésekre lelj. A liget déli részén, a Kinsky Nyári Palotában található a Cseh Nemzeti Múzeum.

Cím: Kinského zahrada Prague, Czech Republic

Kerület:Smichov

Károly Híd

A 600 éves Károly Híd köti össze az Óvárost és a kisoldalat a Moldva folyó fölött. Ez a híd a város egyik legismertebb látnivalója. Itt biztosan találkozol egy-két hátizsákos társsal, amíg gyönyörködsz benne!

Cím: Karlův most, 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Prágai Vár

A Prágai Várat egyszerűen kötelező meglátogatni, bár a különbség a szállásodon lévő szobád és valami ennyire óriási között lehet, hogy elszédít! A hatalmas komplexum a királyi palotát, a Szent Vitus-székesegyházat, három templomot, egy székesegyházat és egy kolostort foglal magába.

Honlap: http://www.hrad.cz/en/index.shtml

Cím: Prague Castle, 119 08 Prague 1, Czech Republic

Ó-Új Zsinagóga

Az Josefovban, másnéven zsidó negyedben található Ó-Új Zsinagóga a legöregebb, ma is aktív zsinagóga Európában. A názi megszállás három évének kivételével 1270 óta tartanak a zsinagógában szertartásokat.

Honlap: http://www.synagogue.cz/

Cím: Maiselova 18, 110 01 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Church of Our Lady before Tyn (Nagyboldogasszonyunk Tyn Temploma)

Két 80 méter magas gótikus tornyával, a Nagyboldogasszonyunk Tyn Temploma Prága egyik legismert látnivalója az Óvárosi téren.

Honlap: http://www.tyn.cz/cz/

Cím: Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Táncoló Ház

Az ultra-modern táncoló házról azt mondják, hogy egy táncosnőre hasonlít, aki párja karjaiban leng. Vitákat váltott ki, amikor először leleplezték, de most már Prága egyik legjelentősebb látnivalója.

Honlap: http://www.tancici-dum.cz/

Cím: Jiráskovo náměstí 1981/6, 120 00 Praha 2, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

Óváros És Újváros

Prága 1-ben található a legtöbb túrisztikai látványosság, beleértve tájékozódási pontokat, a bárokat és az éttermeket; egy találkozó hely hátizsákos és luxus utazóknak egyaránt. Az óváros és az újváros környéke különösen kedvelt turistahely, általában drágábbak mint a többi környék. Az újváros élénkebb; ott találhatók a Vencel tér és a Köztársaság tér.

Címkék Turistás Központ

Zizkov

A Prága 3-ban található Zizkov népszerű a diákok és fiatalok körében, így megfelel a hátizsákos túrások számára is, akik akik egy olcsó vacsorát vagy nem drága éjszakai szórakozást keresnek. Az Óvárostól nem messze lévő környéken van néhány divatos söröző és étterem – és kényelmesen itt található Zizkov sok szállása is.

Trendi Itt élnek a helyiek Éttermek

Kisoldal és a Prágai Vár

A Kisoldal és a Prágai Vár környékek a Prága 1-nek a történelmében érdekesebb és nyugalmasabb kerületei. Itt kevesebb a bár, viszont még mindíg rengeteg szállás található. Az Óváros térrel szemben a Károly Híd túloldalán fekszik a Malá Strana, vagyis a Kisoldal városrész, ahol a barokk épitészet dominál, mint például a Szent Miklós Templom és a Wallenstein Kastély.

Béke és csend Sétálóutcák Szép épületek

Cseh Sör Fesztivál (Május)

Én ittam túl sokat, vagy tényleg pörög a szoba? Bár a cseh sör emberemlékezet óta népszerű, mégis csak 2007 óta létezik az a fesztivál, ahol méltó ünneplését elnyerte ez a kiváló dolog. Minden májusban két heted van, hogy jól felfrissülj a több mint 70 féle sört kóstolgatva, miközben élő zenekarokat és más szórakoztató előadásokat élvezel.

Honlap: www.ceskypivnifestival.cz

Cím: Letenská pláň 170 00 Prague 7, Czech Republic

Kerület:Prága 7

Szent Mikulás Estéje (December)

Karácsony elött, Mikulás Nap előestéjén amit itt úgy is neveznek, hogy ,,Kis Karácsony’’, Szanta, a piros kabátos jóságos öregúr ellátogat az Óváros térre és a szomszédos utcákba,. Találkozhatsz vele amint édességeket osztogat, vagy éppen egy bárban sörözik, egy angyal társaságában, aki édességet ajándékoz, vagy egy krampusszal, akitől szenet kapsz, ha rossz voltál.

Cím: Old Town Square Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Boszorkányok Éjszakája (Április)

A Paleni Cardojenic (boszorkányok éjszakája) áprilisban történik. Olyan mint az amerikai Halloween, cseh módra. Máglyák és képmások égnek a Petrin dombon, hogy eltávolitsák a gonoszt. Aznap este csak lámpafénnyel mersz majd elaludni…

Cím: Petřín Petřín, 169 00 Prague-Prague 6, Czech Republic

Kerület:Smichov

Karácsonyi Piacok (November - Január)

Novembertől januárig Prága karácsonyi ruhát ölt, amikor a Karácsonyi Vásár szezon beindul . Igen, jó meleg van a szállásodon, de amikor az Óváros téren az óriási karácsonyfa fényébe jégkorcsolyázhatsz és hallgathatod a karácsonyi énekeket dalolók szerenádját, ott akarsz lenni és sehol másutt!

A Prágai Maraton (Május)

Ez egy szuper esemény a sportkedvelő hátizsákosok számára, vagy bárkinek, aki szereti az utcai bulikat. A Prágai Nemzetközi Maraton májusban történik; 3000 ember vesz részt a versenyben és 25000 a City Run (városi futás) vagy a Family Run (családi futás) eseményében. A verseny a Óváros téren kezdődik és végződik, és aztán áll a bál: élő zenekarokkal és utcai szórakoztatókkal.

Honlap: www.praguemarathon.com/en

Cím: Old Town Square Staroměstské nám., 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Transmission (November)

Ez a hatalmas táncos esemény a Prága 02 arénában nem fogad el félmegoldásokat. Egy óriási fényjáték, egy üvöltő Funktion One hangszóró rendszer és egy történet ami keretbe foglalja az összes fellépést, mindez egy elsöprő élményt biztosít azoknak a hátizsákosoknak, akik szeretnek bulizni.

Honlap: http://transmission.cz/en/

Cím: Českomoravská 2345/17, 190 00 Praha 9, Czech Republic

Kerület:Vysocany

Prágai Tavaszi Nemzetközi Zenei Fesztivál (Május)

Egy kicsit nyugalmasabb esemény, a májusi Prágai Nemzetközi Zene Fesztivál klasszikus művészeket, zenekarokat, operákat, szinházi előadásokat és más eseményeket hoz a városba. A Prágai Nemzeti Szinházban és hasonló helyiségekben zajlik városszerte.

Honlap: www.festival.cz

Cím: Národní 2, 110 00 Praha 1, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

U Buldoka

Az U Buldoka egy zenés kavézó bár ami ebédre jó választékot ajánl finom és olcsó cseh és nemzetközi étlapján. Remek azoknak, akik a helyi ételeket szeretnék megkóstolni.

Honlap: http://www.ubuldoka.cz/

Cím: Preslova 353/1, Prague 5 (Smíchov)

Kerület:Smichov

Telefon: 257 329 154

Pho Vietnam Tuan & Lan

A legtöbb tapasztalt hátizsákos rajong a vietnámi ételekért. Szerencsére, Prágában él egy nagy vietnámi közösség. A Pho Vietnam Tuan & Lan ez egyik legnépszerübb választás, hogy gyorsan friss, olcsó ételhez juss.

Honlap: http://photuanlan.com/

Cím: Slavíkova 1657/1

Kerület:Zizkov

Vítězné náměstí Termelői Piac

Kóstold meg a finom cseh ételeket, sajtot, kenyeret és zöldséget a termelői piacon a Vítězné náměstí-n (Győzelem Tér), ami szombatonként délután kettőig tart nyitva. Kapj föl valamit, amit hazafelé rágcsálhatsz, vagy feltöltheted a piknik kosaradat.

Cím: Vítězné náměstí

Kerület:Dejvice

CrossCafe

A CrossCafe egy cseh kávéház lánc ami az egész városban megtalálható és finom, olcsó italokat és ételeket kínál. A CrossCafe Florenc a központi autóbusz pályaudvaron található a Křižíkova 6, Prága cím alatt – úton a szállásod felé beugorhatsz, hogy vásárolj valamit.

Honlap: http://www.crosscafe.cz/

Cím: Křižíkova 344/6, Karlín, 186 00 Praha-Praha 8, Czech Republic

Kerület:Karlin

Telefon: 608 305 035

Mr Banh Mi

Milyen lenne a vietnámi konyha választéka a Mr Banh Mi nélkül? Mr Banh Mi klasszikus szendvicseket tálal friss francia kenyérben,hihetetlen áron, 70 czk-ért darabjáért.

Cím: Rumunska 30

Kerület:Vinohrady

Telefon: 775 150 429

Palac Akropolis

A Palac Akropolis nagy zenekarokat vonz és Prága legjobb underground lemezlovasaival tart táncestéket.

Honlap: http://www.palacakropolis.cz/

Cím: 50.082323

Kerület:Zizkov

Telefon: 296 330 911

RedRoom

A Redroom (Vörös Terem), egy nyüzsgő zene bár nagyon népszerű a külföldön élő helyiek között és nagyon barátságos. Tökéletes a hátizságosok számára, hogy beugorjanak egy korsó sörért vagy tanácsot kérjenek, mit érdemes megnézni a környéken.

Honlap: http://redroom.cz/?lang=en

Cím: Myslíkova 283/28, 120 00 Praha 2, Czech Republic

Kerület:Nove Mesto

Telefon: 222 520 084

RedRoom

A Redroom (Vörös Terem), egy nyüzsgő zene bár nagyon népszerű a külföldön élő helyiek között és nagyon barátságos. Tökéletes a hátizságosok számára, hogy beugorjanak egy korsó sörért vagy tanácsot kérjenek, mit érdemes megnézni a környéken.

Honlap: http://www.batalion.cz/

Cím: 28 Rijna Street 3, Prague 1

Telefon: 220 107 148

Lucerna Zenés Bár

A Lucerna Zenés Bár, épp a Wenceslas Tér mögött, a város egyik legnagyobb helyszíne, ahol élő zenekarok játszanak és táncestéket rendeznek a helyszinhez képest kedvező áron.

Honlap: http://www.musicbar.cz/en/

Cím: Vodickova 36, Prague 1

Kerület:Nove Mesto

Telefon: 224 225 440

Jiřák Termelői Piac

A Győzelem téri piacon kívül, Prágának van egy másik állandó termelői piaca, a Jiřák, a Náměstí Jiřího z Poděbrad-on. Szerdától szombatig van nyitva.

Honlap: www.farmarsketrziste.cz/en/

Cím: Náměstí Jiřího z Poděbrad 6, Prague 3

Kerület:Zizkov

Bric a Brac

A név mindent elárul… Ezt a kis boltocskát észre sem vennéd, de telis-tele van régi és használt áruval, bögréktől és poharaktól kezdve ékszerekig és ruhákig.

Cím: Týnská 627/7, 110 00 Praha, Czech Republic

Kerület:The Old Town Josefov

Telefon: 222 326 484

ProVas Posters

Szeretnéd egy kicsit szinesebbé tenni kollégiumi falaid? Talán nem kéne őket bántani, de ez a kincslelelőhely régi poszterektárháza, ahol érdemes szétnézni..A legtöbb képet képeslapként is meg lehet vásárolni.

Cím: Rybná 21, Prague 1

Kerület:The Old Town Josefov

Ingyen Belépő A Múzeumokba

Ha a hónap elejére foglaltad szállásodat, szerencsével jársz: sok atrakciót ingyen látogathatsz. A Nemzeti Múzeumba a hónap első hétfőjén; a Cseh Zene Múzeumba a hónap első csütörtökén, a Nemzeti Teknikai Múzeumba pedig a hónap első péntekén ingyenes a belépő. A Lobkowicz Kastélyba a hónap első szerdáján délután négy és hat között ingyenes a belépő.

Vegyél 24-órás bérletet

Ha úgy tervezed, hogy sokat fogsz utazni, a napijegy olcsóbb, mintha egyesével vennéd a jegyeket. Egy felnőtt bérlet 110 CZK-ba kerül egy napra, és 310 CZK-ba három napra. Ha mégis egyesével váltod a jegyeket, ne felejsd, hogy olcsóbb a sárga automatákból venni, mint a buszvezetőtől.

Repülőterek

Hogy a Prágai Repülőtértől a szállásodra juss, szállj fel egy Airport Express buszra a Praha hlavní nádražín (rövidítve, Praha hl.n) a főpályaudvar felé, ahol átszállhatsz a C metró vonalra. Jegyet válthatsz a tömegközlekedési információs fülkénél a repülőtéren, vagy közvetlen a buszvezetőtől. Ha nagy csomaggal utazol, annak külön jegyet kell venni.

Ha éjjel érkezel, a 510-es éjszakai busszal menj el a Divoká Šárka-ig, majd szállj át a központ felé menő  51-es esti villamosra.

Vasút

A SuperCity (Pendolino), EuroCity és  InterCity vonatok a főpályaudvarra járnak. A főpályaudvar a központi fekvésű, a prágai óváros és új városi negyedektől keletre Prága 1-ben van. A pályaudvarról a legtöbb nagy cseh várost el lehet érni  és csatlakozása van a C vonallal vagy a prágai metróval, valamint sok villamos vonallal.

Busszal

A Praha Florenc buszmegálló, a főpályaudvartól északra található, az érkező nemzetközi és nemzeti autóbuszok végállomása. Ugyanott van egy metrómegálló (C vonal) és egy villamos megálló.

Válthatsz egy 90 perces egyszeri utazásra szóló menetjegyet a buszvezetőtől, de olcsóbb egy 30 perces vagy egy 90 perces jegyet venni automatákból, újságárusoknál vagy turisztikai információs központokban. Ezeket bármelyik tipusu tömegközlekedési ezközön az érvényesítéstől számított 30 vagy 90 percig lehet használni.

Nyelvek: A hivatalos nyelv a cseh. Angolul is sokan értenek.

Valuta: cseh Koruna (korona) (czk)

Feszültség: 230V. A konnektorokba általánosan használt európai két pólusú elektromos csatlakozót lehet használni.

Időzóna: Közép-európai idő  (CET)

Hívókódok: +420 Cseh Köztáztársaság, 2 Prága

Posta: A prágai főposta a Jindrisska 14 (közel a Wenceslas Tér-hez), Prága 1 cím alatt található. Telefonszám: 211 131 111.

Kórház: 

A legtöbb gyógyszertár (csehül lekarny) az újvárosban található, például: Dr. Max Lekarna, Vodickova 40 (közel a Wenceslas Tér-hez), Prága 1. +224 235 847

Egy 24-órán át nyitvatartó orvosi rendelő címe: Centre Prága International Vodickova 28, 3. bejárat, 2nd floor, Prága 1. +224 220 040. (24 órás sûrgösségi hívószám: +603 433 833)

Turista információ: 

Óváros Tér, Óváros, Prága 1. +221 714 714

Tipikus nyitvatartás: A boltok általában reggel 9-től este k.b. 8-ig, vagy még később is nyitva tartanak. A bárok este 10 és éjfél között zárnak, de némelyik később is nyitva tart.

Segélyhívó számok: általános vészesetek 122, rendőrség 158