Student housing - Hostels - Coworking in Brüsszel (Belgium)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Brüsszel, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Brüsszel.

Városrészek

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hotels Bruxelles City Center View All Images

This hostel is set in what once was an old brewery and boasts a carbon netural footprint in its operations. The central location means all the major tourist attractions are close by and easily accessible via public transport. While you stay here, be sure to check out the Grote Markt and Manneken Pis.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Safestay Brussels View All Images

Set in a lively district in the centre of town, a 2-minute walk to a wide range of supermarkets, shops, restaurants and bars! We are within 350 yards from Brussels' central Grand Place and an 8-minute walk away from the Central Railway Station. And just 150 yards from De Brouckère Metro Station, on a car-free street. The Manneken Pis Statue is just over 6 minutes walk and the Magritte Museum is just over a 15-minute walk. Brussels International Airport is 7.8 miles.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Auberge des 3 Fontaines View All Images

A legzöldebb ifjúsági szálló Brüsszelben határolja be a Soignes erdőt és a városközpont 15 percre a metróval (plusz 10 perc séta vagy 3 perc busszal a metróállomástól).

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Brussels Hello Hostel View All Images

A Simonis metróállomás, a Godiva Chocolate gyár és a Koekelberg-bazilika közelében található. Van egy pékség, gyógyszertár, mosoda, szupermarket és éttermek a közelben. Mi mindössze 7 perc metróval a városközponttól a brüsszeli

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Train Hostel View All Images

A terület nagyon nyugodt és zöld, gyönyörű építészet. Csak 100 méterre van a Schaerbeek állomástól és 15 percre a Gare du Midi-től. A városközpont közelében, mindössze 10-15 perc alatt villamossal vagy vonattal. Könnyen megközelíthető a turisztikai látványosságok, a közvetlen villamos vagy az Atomium, a mini Europe vagy a csodálatos park du Cinquantenaire ... Van egy nagy park (Josaphat Park) a futók mindössze 10 perc sétára. Egy bevásárlónegyed és kis éjszakai boltok mindössze 5 perc séta.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Van gogh youth hostel city centre View All Images

zárt az összes kényelmi, 5 percre az eu commission, 5 perc sétára a képregény múzeum, 10 percre a királyi palota stb stb

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Louise

A Hostel Louise kedvező árú szállást kínál Brüsszel egyetemi negyedében, a Brüsszeli Szabad Egyetemtől (Université Libre de Bruxelles) mindössze 10 perces sétára. A közös helyiségekben ingyenes Wi-Fi-hozzáférés áll rendelkezésre.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Brüsszelben!

Melegen párolgó tányérok telemoulessal (kagylókkal) és ropogó fritesszal (sült  burgonyával). Elképesztően ízletes sörök. Hatalmas terek és elegáns parkok. Pedig szegény Brüsszelt leginkább csak úgy ismerik, mint az Európai Únio központját! Ne tartson vissza, hogy a városban szállást foglalj, hiszen a politikusokon és bürokratákon kívül rengeteg szállóban lakó hátizsákos túristával is találkozhatsz, akik meg akarják ismerni ezt  a nyüzsgő, jó kapcsolatokkal teli várost. Számtalan olcsó ifjúsági szálló közül vállaszthatod ki a bázisodat, és mivel a legtöbb főbb látnivaló sétatávolságon belül van, egy belvárosi vagy egy városközponti szállóból gyerekjáték bárhová eljutni. Dobj a választható látnivalók seregébe izgalmas bárokat, inyenc falatokat és az élénk ifjúsági kultúrát és könnyen megérted, hogy Brüsszel egy nyerő választás mind csoportos, mind magányos túristák számára. Itt található a pisilő kisfiú világhírű szobra. Mi mást lehet még kérni?

Vasárnap a Városi Múzeumban

A Grand Place-on található Városi Múzeum (franciául Maison du Roi; flamandul Broodhuis) a Manneken-Pis öltözékeit tartalmazza. A szűk pénztárcájú hátizsákosok a hónap első vasárnapján látogatnak ide, amikor a belépődíj ingyenes.

Honlap: www.museedelavilledebruxelles.be/en/home/

Cím: Grand-Place, 1000 Brussel, Belgium

Kerület:Grand-Place

Lazíts A Ligetekben

Ne felejtkezz meg arról, hogy Brüsszel csodálatos ligeteket ajánl, ahol sétálgathatsz, lazsálhatsz és piknikelhetsz. Ott van példáúl a kiterjedt Woluwepark a központtól keletre, és a nagy, központi Jubelpark. Viszont a kedvencünk a Park van Laken, a városra és a Királyi Palotára néző kilátással.

Cím: Park van Laken, Avenue Jules van Praet, 1020 Ville de Bruxelles, Belgium

Kerület:Brüsszel város

Képregény Sétány

Lépj ki a szállódból és kövesd anagyméretű fali festmények szines sétányát, melyek népszerű belga képregény figurákat mutatnak be: Lucky Luke-ot, Gastont, Marsupilamit, Jourdant és természetesen Tintin Kalandjait. A sétány útikönyve minden túrisztikai irodában kapható.

A Grand Place

Amint kilépsz szállásodról, kezdd látogatásod a brüsszeli város téren, a Grand Placeon. Ez a UNESCO világörökségi helyszin, ahol rendszeresen rendeznek fesztiválokat és eseményeket. Az is lehet, hogy egyszerűen leülsz sörözni és csodálod az épitészetet, mint a Városházát, melyet az 1400-as években építettek.

Cím: Grand Place 1000 Brussels, Belgium

Kerület:Grand-Place

A Mini Európa

Utazd át Európát egy óra alatt ebben a miniatűr parkban, Bruparckban. A Spirit of Europe (Európa Lelke) kiállításon 80 városból 350 közismert épületet és rengeteg információt találsz az Európai Unióról.

Honlap: www.minieurope.com

Cím: Mini-Europe 1020 Brussels, Belgium

Kerület:Brüsszel város

A Parlamentárium

Kápráztasd el (vagy sem!) a szálláson a barátaidat tudásoddal az európai politikáról, amit a Parlamentáriumban, az Európai parlament látogató központjában szerereztél. Csupa interaktív kiállítás és a belépő ingyenes!

Honlap: www.europarl.eu

Cím: Willy Brandt Building, Rue Wiertz 60/ Wiertzstraat 60, Brussels

Kerület:Ixelles

A Manneken-Pis Szobor

Brüsszelnek legfényképezettebb atrakciója a kis Manneken-Pis szobor egy meztelen kisfiúról akit Juliaanskenek hívnak. Egyesek azt mondják, hogy egy bombára pisil hogy megmentse a várost. Gyakran fel van öltöztetve több mint 600 kis öltözékének egyikébe. A de l’Etuve és a Chêne utcák találkozásánál találod, nem messze sok belvárosi szállástól.

Honlap: www.manneken-pis.com

Cím: Manneken Pis 1000 Brussels, Belgium

Kerület:Alsó város

Az Atomium

Valakinek kellene terveznie egy ilyen szállást! Ez a tudományos attrakció egy atomnak a 102 méter magas króm és acél modelljében található. A kiállítások csövekkel egymáshoz kapcsolt, 18 méter átmérőjű acél gömbökben vannak berendezve. Este, 3000 lámpa világítja ki és van benne egy étterem, ahonnan gyönyörködhetsz a brüsszeli panorámában.

Honlap: www.atomium.be

Cím: Avenue de l'Atomium, 1020 Brussels, Belgium

Kerület:Brüsszel város

A Belváros Környéke

Lévén a város történelmi része és túrisztikai szempontból a legérdekesebb, ez a környék tartalmazza a Grand Place et a Dansaert vásárló központokat. A LMBT negyed a Marché au Charbon utca mentén található.

Turistás Szép épületek Központ

Quartier des Squares

A ,,squares kerület’’, épp a Europe Quarter-tól (Európai negyed) északra, egy lakókörnyezet amit az art nouveau és a korai modernista épületek jellemeznek. Ha érdekel az épitészet Muszàly itt sétàlni egyet – éles ellentéte a közelbeli üveg és acél EÚ épületeknek.

Parkok Itt élnek a helyiek Szép házak

Ixelles

Ixelles nagyon kedvelt a hátizsákos túristák közt élénk kulturális, utcai és esti atrakcióinak köszönhetően. Karl Marx és Alexandre Dumas tartoznak a híres költők és intellektuálisok közé, akik Ixellben laktak.

Sétálóutcák Művészi Bárok

A Belga Nemzeti Ünnep

Brüsszel a Belga nemzeti ünnepet június 21.-én ünnepli katonai parádékkal, bulikkal és fesztiválokkal. Az események több helyszínen zajlanak, beleértve a Grand Place-t, a Place du Jeu de Balle-t és a Brussels Parkot. Az ünnep elötti este, vedd irányba a Place du Jeu de Balle-t, hogy a People’s Ballnak (a Nép Báljának) ingyenes előadásaiban és táncaiban gyönyörködhess.

A Virág Szőnyeg (Augusztus)

Két évente egy óriási virág szőnyeg takarja a Grand Place-t néhány napig és a város egy zene- és fénybemutatóval valamint tüzijátékkal ünnepel.

Honlap: www.flowercarpet.be

Kerület:Grand-Place

PiKniK és Apéros Urbains Összejövetelek

Ez a két közösség majdnem minden héten más helyen rendez élvezetes, barátságos összejöveteleket. Olyan ez, mint egy rendszeres mini fesztivál, hátizsákosok számára barátságos hangulattal. Látogasd meg weboldalukat, hogy a legközelebbi eseményekről tájékozódj.

Honlap: http://www.pikniks.be/

Karácsonyi vásárok (November - Január)

Foglalj le egy brüsszeli szállót télen és fedezd fel a várost ünnepi hangulatában. A karácsonyi vásárok szezonja jégkorcsolyázást, egy óriáskereket és mindenféle ajándékot áruló fakunyhókat kínál. A vidámság az egész várost beborítja, de természetesen a Grand Place az ünnep epicentruma.

Kerület:Grand-Place

Brussels Food Truck Festival (Május)

Imádod az utcai árusok által kínált ételeket? Menj el a Place d’Albertine és a Mont des Arts környékére, hogy a legjobb , teherautókról kínált utcai ételeket kóstolhasd Belgiumból és környékéről.

Kerület:Nagy város

Fotók: https://www.instagram.com/p/2hPkqGsHje/

© Szerzői jogok: monbataqueria

Brüsszeli Nyári Fesztivál (Augusztus)

Minden augusztusban a brüsszeli kiràlyi negyed (Place des Palais, La madeleine ésMont des Arts) életre kel reggae, hip-hop, nép, electro, rock és jazz előadásokkal. Sőt, még mozi és szinházi előadások is vannak a brüsszeli nyári fesztivál alatt.

Honlap: www.bsf.be

Kerület:Nagy város

Midi-Minimes Fesztivál (Július - Augusztus)

Tehetséges fiatalok és tapasztalt előadók vesznek részt a Midi-Minimes (rövidke ebédidő) Fesztiválon júliustól augusztusig. Minden nap van egy rövid, jól- és kevésbé ismert darabokból álló 35 perces concert a brüsszeli Minimes Templomban és a Konzervatóriumban.

Honlap: www.midis-minimes.be

Cím: Rue des Minimes 51, 1000 Ville de Bruxelles, Belgium

Kerület:Marolles

ProPulse Fesztivál (Február)

A ProPulse Fesztivál koncerteket és előadásokat ajánl, mint beleértve különböző helyszíneken tartott zenei, tánc és szinházi előadásokat,. Ha nem akarsz semmiről lemaradni, keress a belvárosba, a Basse-Villetől délre szállást.

Honlap: www.propulsefestival.be

Frit’ Flagey

Ha gyorskajára és Brüsszel legfinomabb sült burgonyájára vágysz, vedd irányba a Frit’ Flagey büfé teherautót a Place Fegeyplein, 1050 Ixelles cím alatt. Az árak alacsonyak és teli hassal térsz vissza a szállásodra!

Cím: Place Eugène Flagey, 1050 Ixelles, Belgium

Kerület:Ixelles

Pho Pho

Jóllakhatsz egy óriási tál tésztás levessel a Pho Pho vietnámi gyorsétteremben. Kicsi és egyszerű, de az árak és az ételek ezt könnyen kárpótolják.

Honlap: http://www.restaurant-vietnamien.be/

Cím: Rue de la Paix 27, 1050 Ixelles, Belgium

Kerület:Ixelles

Telefon: 02 511 19 23

Arcadi Café

Szintén a Grand Placehoz közel, az Arcadi Café helyieket és hátizsákosokat egyaránt csalogat finom, olcsó belga ételeivel. Rendelhetsz kagylót, marhahúst és a hagyományos gentse stoverjpörköltet – mindegyiket villámgyorsan tálalják.

Cím: Rue d’Arenberg 1B

Kerület:Alsó város

Telefon: 02 511 33 43

Exki

Az Exki étteremlánchoz tartozó brüsszeli Exki egészséges leveseket, szendvicseket, salátákat és desszerteket kínál. Több helyen megtalálhatod őket a városban, de az Exki Agorára könnyen rábukkansz ha a Király negyedet róvod.

Honlap: www.exki.be

Cím: Rue du Marché aux Herbes 93, 1000 Brussels

Kerület:Alsó város

Telefon: 02 502 82 48

Fotók: https://www.instagram.com/p/nB3bQXM_Rz/

© Szerzői jogok: health.hunters

Café Novo

Nem messze a Grand Place-tól, a Café Novo hagyományos belga ételeket kínál és ezen kívül még sok mindent, előnyös áron. A házikolbászuk hagyományos stoemp (krumplipüré és zöldséges sült) köritéssel egész napra ad majd energiát!

Honlap: http://cafenovo.be/

Cím: Vieille Halle aux Blés 37 1000 Brussels

Kerület:Alsó város

Telefon: 02 503 09 05

Moeder Lambic

A Moeder Lambic több, mint 40 világklasszis csapolt és üveges sort kínál; specialitása a Lambic sör. A hozzáértő személyzet segít a választásban, melyiket próbáld ki. Egyesek szerint ez a világ egyik legjobb bárja!

Cím: Rue de Savoie 68, Brussels 1060

Kerület:Saint-Gilles

Telefon: 02 539 14 19

Potemkine

Potemkine egy menő, ipari kinézetű helyiség ahol lemezlovas estéket és kis koncerteket rendeznek, ingyen filmeket vetítenek és jó villásreggelit tálalnak. Valaha híres volt a bálna csontváz miatt, ami a menyezetről lógott, de amit sajnos már levettek.

Honlap: http://www.lepotemkine.be/

Cím: Hallepoortlaan, 1060 Saint-Gillis, Belgium

Kerület:Saint-Gilles

Telefon: 02 539 38 00

Fuse

A csúcs! Ez a legnagyobb techno zene klub Brüsszelben, és a legnagyobb előadókat és a leghálásabb tömeget vonzza, akik ismerik és imádják a zenéjüket. Nem messze található néhány olcsó szálló, és közel van a Brussels-Midihez.

Honlap: http://www.fuse.be/

Cím: Rue Blaesstraat 208, 1000 Brussel, Belgium

Kerület:Marolles

Telefon: 0 2 511 97 89

Café Belga

A hátizsákosok kedvenc helyén, az Ixellesben található a Café Belga, Brüsszel egyik legismertebb kávézó bára, mely vonzó, régi stílusú díszítéssel minden korcsoportnak megfelel és kedvező árakat kinál.

Cím: Place Eugène Flagey 18, 1050 Ixelles, Belgium

Kerület:Ixelles

Telefon: 02 640 35 08

Spirito

Spirito valaha egy templom volt, de most éppen az ellenkezője: egy nagy diszkó, három bárral és hóbortos, elbűvölő díszítéssel.

Honlap: www.spiritobrussels.com

Cím: Rue de Stassart 18, 1050 Ixelles

Kerület:Ixelles

Telefon: 483 58 06 97

Brüsszeli Régiségek Piaca

Ez a színes, eklektikus piac pont a szállásokkal teli Basse-Villeben (alsóvárosban) található. Birtokába veszi minden hónap első vasárnapján a Halles Saint Géryt. Lehet ott találni ruhát, díszeket és más gyüjtemény tárgyat. Ja! És sütiket!

Honlap: http://brusselsvintagemarket.be/

Cím: Place Saint-Géry 1, 1000 Ville de Bruxelles, Belgium

Kerület:Alsó város

Jeu de Balle Bolhapiac

Vadássz olcsó árakat ezen a hangulatos bolhapiacon a bájos, macskaköves Place du Jeu de Balle-on. Régi elektronikák, régi fényképek és festmények, ruhadarabok – mindent meg találsz!

Cím: Place du Jeu de Balle, 1000 Ville de Bruxelles, Belgium

Kerület:Marolles

Veals and Geeks

A zenéért rajongó hátizsákosok imádni fogják böngészni ennek a független zene boltnak a rekeszeit. A bolt kényelmesen a városcentrumban lévő szállások közelében található. Készleten tart rengeteg féle zene tipust, sőt még néhány műgyűjtő darabot is. Ezen kívül utcai hanglemez vásárokat is rendez.

Honlap: www.vealsandgeeks.com

Cím: Rue des Grands Carmes 8a, 1000

Kerület:Alsó város

Brüsszel Kártya

Azoknak a hátizsákosoknak, akik szívesen kipipálnak a látnivaló-listájukon minden látogatott helyett, a Brussels Card (Brüsszel kártya, amely 24, 48 vagy 72 órára érvényes) ingyen belépést biztosít 30 múzeumba és csökkentett árakat ad látnványosságokra, túrákra, ételre, innivalóra és vásárlásra. A Brussels Card + Sightseeing (Brüsszel kártya plus városnézés) opció a fentieket, plusz szabad buszközlekedést is biztosít.További információk a www.brusselscard.be weboldalon találhatók.

Nyeregbe!

Villo! Brüsszel kerékpár-kölcsönzési programmja. Az árak hasonlóak más európai rendszerre: €1.60-ért kapsz napijegyet (€7.65-be kerül egy hetijegy), aztán minden kölcsönzés első fél órája ingyenes, a második fél óra €0.50-ba kerül, mindegyik további fél óra €2. Tehát, ha okosan tervezed az útadat, ez egy szuper-olcsó módja annak, hogy a szállásodról eljuss a látványosságok helyszinére.

Repülőterek

A Brüsszeli Repülőtér a város fő repülőtere. Ha a városközponti szállókat szeretnéd elérni, szállj fel az Airport Line vonatra az I. szinten, ami Brüsszel három fő vonatállomásán megáll. Azonkívül, az Airport Express busz, valamint számos más buszjárat is indul és érkezik a 0.-ik szinten. További információt találsz a  www.b-rail.be weboldalon.

A Charleroi Airport 50 km-re van, a Brussels South-on, vagyis Dél-Brüsszelben. Egy repülőtéri busz jár a Gare du Midi-re (www.brussels-city-shuttle.com), vagy buszra szállhatsz a Charleroi-Sud állomásig, ahonnan vonattal érheted el Brüsszelt.

Vonat

Sok hátizsákos túrista a Brussels-Midi (úgy is ismert, mint Brussels-South, vagyis déli) pályaudvarra érkezik, amely az Eurostar és a Thalys nemzetközi szuperexpressz vonatai, valamint a belga nemzeti vasúti vonalak. Ez egyike a város három pályaudvarának. A másik kettő a Brussels-North (északi) és a Brussels-Central (központi). Mind a három csatlakozik a metró, busz és villamos rendszerhez (www.stib.be).

Busz

Az Eurolines látja el a Brussels-North-ot, ahonnan könnyű a helyi csatlakozás a hat vonat-, két villamos- és körülbelül 20 helyi busz járathoz.

Az Airport Line egy nyilvános busz járat a Brüsszeli repülőtér és Luxemburg között. Az Airport Express (www.airportexpress.be) Antwerp és a Brüsszeli repülőtér között közlekedik, míg a Brussels Airport Express (www.brusselsairportexpress.be) összeköti a Brüsszeli Repülőteret Bredával, Rotterdammal és Utrechttel Hollandiában.

Közlekedés

A ,,jump ticket’’ menetjegy az érvényesítés időpontjától számított egy óráig érvényes. Vásárolhatod ötös vagy tizes csomagban, vagy napijegyként.
Jegyeket a metróállomások GO gépeiből is meg lehet venni. Utazás elött érvényesíteni kell őket. A metrók és a villamosok ajtaja nem nyílik automatikusan amikor a megállóba érnek.

Nyelvek: A legtöbben franciául beszélnek, de a flamandot (holland) is használják. A táblák az felvilágosítás mindkét nyelven olvasható.

Valuta: Euro

Feszültség: AV220

Időzóna: Közép-európai idő zóna (CET)

Hívókódok: +32 Belgium, 02 Brüsszel

Posta: A brüsszeli főposta (Fonsny sugárúti Postahivatal a Brussels-Midi pályaudvarnál) minden nap nyitva tart, még vasárnap is. Címe: Fonsny Avenue 32, 10 60 Saint-Gilles

+02 524 43 08

Kórházak: Brüsszelben a fő baleset és sürgősségi kórház a Saint-Pierre University Hospital: Haute sugárút, 322 - B1000 Brussels +02 535 31 11.

A nem sürgős esetekkel a Louise Medical Centreve kórházhoz kell fordulni: Avenue Louise 284, 1050 Ville de Bruxelles +02 534 29 99. Mind a két korházban vannak orvosok, akik angolul is beszélnek.

Gyógyszertári sürgősségi szám: +0900 10 500

Turista információ: Két túrisztkai egyesület létezik Brüsszelben:

A Brussels a Grand Place téren található: 1000 Ville de Bruxelles, Belgium +02 513 89 40

A Tourism Flanders (Toerisme Vlaanderen) címe Marché aux Herbes  61,- 1000 Brussels +02 504 04 35.

Tipikus nyitvatartás: A boltok általában hétfőtől szombatig reggel 10-től este 6-ig  vannak nyitva. Vasárnap a legtöbb zárva van, de a pékségek és a cukrászdák vasárnap délelött nyitva vannak.

Segélyhívó számok:  a rendőrség, tűzoltóság és mentőszolgálat sürgősségi hívószáma 122.